A trecut un an din cea mai ciudată perioadă a vieții noastre. Să sperăm însă că suntem la finalul pandemiei. Teoretic, în această vară vom ajunge la imunitatea de masă, dacă e să luăm în calcul numărul persoanelor care au trecut deja prin boală, numărul celor care au avut-o dar nu au știut și, bineînțeles, numărul tot mai mare al persoanelor care se vaccinează.
Haideți să ne uităm puțin în urmă și să vedem ce am învățat în acest ultim an din pandemia care ne-a dat tuturor viețile peste cap.
1. Am învățat să lucrăm de acasă
Ceea ce până la pandemie era de neconceput, în ultimul an marea majoritate a angajaților, în special cei din marile companii, au învățat să lucreze de acasă. Desigur, este o măsură temporară, pentru că pentru a vinde, pentru a face un contract, a negocia, este nevoie de interacțiune față în față. Poate o perioadă vom merge la muncă în sistem hibrid, dar cu siguranță ne vom întoarce la birou.
2. Am făcut ședințe pe zoom
În acest ultim an am folosit tehnologia la maxim. Ședințe, întâlniri de afaceri, toate s-au întâmplat pe zoom. Și pentru că acasă nu te îmbraci la costum, au fost multe cazuri în care am apărut din greșeală pe zoom în chiloți sau cu copiii în fundal. Pentru că tehnologia nu ne ajută pe toți.
3. Am comandat de mâncare pentru acasă
Odată pentru a ne satisface o necesitate fiziologică, cea de a ne hrăni, dar mulți au comandat de mâncare acasă și pentru a susține și a ține în viață restaurantele preferate. Din toată această afacere au avut cel mai mult de câștigat firmele de delivery, care au făcut profituri frumoase.
4. Ne-am uitat la evenimente online
A fost singura modalitate prin care am putut participa la un act cultural. Fie că vorbim de teatru, operă, filarmonică sau de un concert live. Toate instituțiile de cultură din Brașov s-au adaptat și în această perioadă am avut multe evenimente online. Teatrul Sică Alexandrescu a avut 3 premiere în online: „Electronic City”, „Cu sufletul nu-i de glumit” și „Iluzii”. Așteptăm să treacă pandemia și să ne reluăm totuși locul în sala de spectacole. Dar, poate că acest sistem hibrid, spectacole cu public dar și difuzate online, va continua și după pandemie. Așa poți să vezi un spectacol din orice colț al lumii.
5. Cinematografele “drive in” nu merg la Brașov.
A fost o încercare în vara trecută, cu un cinema “drive in” în parcarea de la Coresi. Cinematografele “drive in” au fost la modă în America în perioada anilor 50-70, când tinerii mergeau la film. Dar era mai mult decât să vezi un film. Mulți mergeau pentru atmosferă, pentru mâncare, pentru o ieșire cu iubita sau cu prietenii. Dar odată cu apariția cinematografelor multiplex, care oferă o experiență totală (un ecran tot mai mare, un sunet tot mai complex) cinematografele “drive in” au început să-și piardă din interes. La fel și acum, cel puțin în Brașov, acestea nu au prins, și după doar câteva săptămâni caravana “drive in” s-a mutat în alt oraș.
CITEȘTE ARTICOLUL ÎN ÎNTREGIME PE ZILE ȘI NOPȚI BRAȘOV.