
În ultimii ani, mai mulți dezvoltatori din noua zonă rezidențială a cartierului Tractorul au donat Primăriei suprafețe de teren în vederea amenajării unor noi unități școlare. Practic, în acest cartier este luată în calcul amenajarea a trei noi unități, respectiv a două grădinițe și a unei creșe. Dacă în ceea ce privește creșa care va fi amenajată pe un teren de peste 3.167 mp din vecinătatea străzilor Tudor Arghezi și Camil Petrecu, a fost semnat contractul de lucrări și se execută partea de proiectare, în cazul grădinițelor procedurile sunt mai în urmă.
Prima grădiniță, funcțională din 2022
Astfel, pentru grădinița Ioan Popasu, sunt în analiză cele două oferte pentru realizarea lucrărilor de execuție (SC Stadi Design din Codlea și Asocierea dintre Romconstruct Group din Ploiești și societatea buzoiană Concas), respectiv etapa de clarificări a ofertelor financiare. „În funcție de finalizarea acestei proceduri, sperăm să semnă contractul de lucrări până la sfârșitul acestei luni. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni, ceea ce înseamnă că lucrările de construire a acestei grădinițe vor fi gata anul viitor, iar din anul școlar 2022-2023 aceasta va fi funcțională”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.
Proiectul va trebui aprobat de Consiliul Local
În ceea ce privește construirea unității de pe str. 1 Decembrie 1918 (tronsonul cuprins între str. Ioan Popasu și I.C. Brătianu în zona blocurilor Insigra) în prezent este în curs de elaborare documentație studiu de fezabilitate (SF) și proiect tehnic. Documentațiile ar urma să fie definitivate până în luna iunie, când edilii vor putea avea o imagine atât în ceea ce privește construcția propriu-zisă, cât și care ar fi valoarea investiției. „După aprobarea de către Consiliu Local a SF-ului și indicatorilor tehnico-economici, va putea fi lansată licitația pentru realizare lucrărilor de execuție”, a explicat Toarcea.
Documentația tehnică pentru construirea grădiniței de pe str. 1 Decembrie 1918 este realizată de către Megavox Proiect SRL, din Cluj Napoca, contra sumei de 95.000 de lei. Grădinița va fi o clădire cu regim de înălțime de S+P+2E-3E, cu un procent de ocupare teren de max. 25% teren ocupat de construcții și 75% teren amenajat (curte recreație și amenajări sportive, zona verde, grădina de flori) din terenul total de 1.081 de mp.
În lucru este și studiul de fezabilitate pentru grădinița din Avantgarden Bartolomeu, documentația fiind realizată de către Danina Star SRL, din Brașov, valoarea contractului fiind de 125.667,57 lei.