Dacă îți dorești să petreci câteva zile într-un colț de rai rural, rupt de zgomotul mașinilor și de poluare, înconjurat de cea mai pură și autentică natură și de peisaje spectaculoase în orice anotimp, Casa Pelinica este alegerea perfectă!
Bunica Pelinica se trăgea din neamul lui Pelin, care a construit căsuța asta tradițional brăneană cu vreo 200 de ani în urmă și a fost martora atâtor generații care și-au scris povestea în odăile ei. Unii au plecat, alții au rămas, dar toți s-au întors, mereu, cât de des la permitea viața pe care au început să o construiască la oraș.
La fel se întâmplă și astăzi. Tânăra bunică Pelin, Maria, s-a îndrăgostit de Ioan și, deși curând a început să îi poarte numele de Voicu, Pelinica a rămas tot una. Și în sat și în sufletele celor care au cunoscut-o și o păstrează, incredibil de vie, și astăzi.
Casa dispune de 2 camere mari și spațioase, fiecare cu câte 2 paturi single – odaia mică (dormitorul) și odaia de oaspeți (living-ul) și de o bucătărie (transformată din fosta cămară, pe întreaga lungime a casei), care mie mi-a oferit colțul perfect de muncă și unde există și o laviță ce poate fi folosită drept al 5-lea pat.
Singurii vecini sunt Mama Țica, pe care o zărești pe geam, veselă și preocupată, sau apropiindu-se cu un zâmbet și un ceva bun, și iubitorii Dodo, Haiduc, Tora, Zamora și Ema care mi-au bucurat fiecare clipă când am stat în curte.
Melanjul între nou și vechi, precum și crearea unui spațiu adaptat nevoilor minime curente, păstrând, însă și autenticitatea atemporală a locului, este un trend pe care l-am întâlnit în tot mai multe dintre cazările din România. Totuși, felul în care este el pus în valoare la Casa Pelinica este diferit de orice altceva am mai văzut.
CITEȘTE ARTICOLUL ÎN ÎNTREGIME PE ZILE ȘI NOPȚI BRAȘOV.