Economic, Stiri Brasov

Finanțe în BPS – transformările aduse de inovație

Târgul de Cariere privește înainte și ajunge la Brașov în 8 și 9 aprilie, între 11:00 și 18:00. Nu stați pe gânduri, înarmați-vă cu CV-ul actualizat și curaj și dați-vă întâlnire cu angajatorii activi de la standurile virtuale! Printre cei care abia așteaptă să vă cunoască se numără și reprezentanții Accenture Brașov.

Am discutat cu Iuliana Asoltanei, Finance and Accounting Manager în cadrul biroului Accenture din Brașov despre evoluția domeniului financiar contabil în domeniul serviciilor externalizate.

Târgul de Cariere: Care sunt principalele diferențe între contabilitatea tradițională și aria de finanțe-contabilitate din BPS și care sunt beneficiile externalizării proceselor de finanțe?

Iuliana: Principiile contabile sunt aceleași, dar diferența vine din nivelul la care sunt aplicate acestea – în timp ce departamentul financiar-contabil administrează operațiunile unei singure firme, o companie care oferă servicii externalizate (BPS) aplică aceste principii pentru clienți mari, companii globale la rândul lor.

Acest fapt ne oferă o privire de ansamblu asupra celor mai noi tendințe și tehnologii și, în același timp, necesită aprofundarea cunoștințelor despre industriile clienților pentru care livrăm servicii financiare. Acoperim o serie de procese financiar-contabile pentru clienți care își desfășoară activitatea în diferite țări. Acest mix de abilități și expunerea interculturală ne oferă posibilitatea de a replica ușor modele operaționale de succes între țări și chiar între clienți.

În general, departamentele financiare sunt neaducătoare de venit. Externalizarea acestor servicii aduce multiple beneficii companiilor cum ar fi: optimizarea costurilor, obținerea unui plus de eficiență în business și accesul la un nivel ridicat de expertiză operațională pe care companiile de BPS o au deja. Acestea eliberează resurse vitale care pot fi redirecționate către departamentele generatoare de venit (producție, vânzări, etc). Un alt aspect important obținut prin externalizare este accesul la tehnologii noi, software specializat și securitatea datelor pe care Accenture le pune le dispoziție clienților.

Târgul de Cariere: Cum își susține Accenture clienții pentru a se menține competitivi într-o lume în continuă schimbare?

Iuliana: Capacitatea de reacție și ușurința prin care companiile se adaptează la dinamica mediului de business sunt foarte importante. Accenture nu doar își ajută clienții să se adapteze schimbărilor din mediul de business, ci îi determină să evolueze prin schimbare și transformare. Datorită cercetării atente a trendurilor pe partea de business, industrie și tehnologie de avangardă, dar și pentru că lucrând cu cei mai importanți jucători globali din toate industriile reușim să anticipăm tendințele și să ne adaptăm constant standardele.

Anul trecut ne-a demonstrat că viteza de reacție și agilitatea în adaptarea la noul mediu de business au devenit imperative si chiar vitale pentru a supraviețui.

Anticipăm nevoia de schimbare a clienților noștri și îi ajutăm să își atingă scopul cu ajutorul tehnologiei.

Schimbarea continuă se aplică și în interiorul companiei noastre prin crearea unei culturi organizaționale bazate pe colaborare, inovație, diversitate și valoare adăugată pentru fiecare dintre noi.

Abordăm operațiunile financiare tranzacționale de altădată mai strategic și mai adaptat contextului de business și industriei clientului.

Târgul de Cariere: În ultimii ani, contabilitatea a evoluat de la un serviciu tranzacțional într-un atu strategic al companiei. Care a fost catalistul acestei schimbări și care sunt beneficiile acesteia?  

Iuliana: Odată cu digitalizarea și dezvoltarea tehnologiei, am trecut printr-un salt major în zona de raportare, vizualizare și interpretare a datelor. Putem corela mult mai bine indicatorii de business în timp real, avem modele mai avansate de previziune, de măsurare a performanței care, în esență, converg toate către decizii mai bune de business pentru clienții noștri. Nu urmărim doar eficiența operațională a departamentului de finanțe în sine, ci scopul principal este să ajutăm clienții noștri să aibă vizibilitate, în timp real, la datele financiare valoroase astfel încât să ia cele mai bune decizii de business, să anticipeze riscuri, să devină mai profitabili și să creeze un model operațional optim, sustenabil și mai pregătit pentru viitor.

Târgul de Cariere: În strategia Intelligent Operations, Accenture vorbește despre îmbinarea talentului uman cu puterea tehnologiei. Cum crezi că va influența tehnlogia sectorul financiar contabil și care sunt oportunitățile atașate?

Iuliana: Automatizarea reprezintă o eficientizare a proceselor care sunt executate repetitiv. Accenture privește automatizarea ca pe o oportunitate de a folosi talentul și competențele oamenilor pentru a inova și a aduce valoare clienților săi prin soluții noi. Automatizarea în sine nu reprezintă o noutate însă acum, mai mult ca oricând, s-a transformat într-o nevoie reală pentru a putea face față dinamicii din business.  

Unul dintre principiile mele preferate este „Humans drive automation” – ceea ce înseamnă că automatizarea nu se face singură, ci oamenii sunt cei care o generează și o implementează. Integrarea tehnologiei în procesele de business dezvoltă noi competențe deoarece oamenii implicați în procesele financiare tradiționale vor fi provocați să îmbine cunoștințele financiar-contabile cu tehnologia aflată în continuă evoluție.

Târgul de Cariere: Ce sfaturi i-ai da unui student care își dorește o carieră în contabilitate? Care sunt abilitățile necesare pentru a avea succes în noua era digitală?

Iuliana: Cel mai important este să fie conștienți că în zilele noastre contabilitatea nu se mai adresează doar oamenilor pasionați de cifre și de științe exacte, ci și celor care sunt interesați de tehnologie sau de interacțiunea cu alte culturi. Mediul de business este din ce în ce mai dinamic și acest aspect oferă oamenilor ocazia de a deveni multidisciplinari, dacă își doresc cu adevărat.

Dacă își doresc o carieră într-un mediu corporate precum Accenture, atunci cunoașterea unei limbi străine este decisivă și, din acest motiv, recomand tinerilor să pună accent și pe latura umanistă a dezvoltării lor (limbi străine, comunicare, etc). Succesul ține doar de motivația fiecăruia de a învăța și a-și dezvolta noi competențe tehnice și interpersonale pentru că oportunități există și Accenture oferă această șansă celor care vor s-o fructifice.

Pe lângă pasiunea de a învăța, căutam oameni deschiși care își doresc să facă parte dintr-un mediu dinamic, divers și multicultural. La nivel global avem peste 500.000 de angajați, în toate colțurile lumii – astfel, în fiecare zi, în funcție de tipul proiectului, poți interacționa cu colegi sau clienți din alte țări și din culturi diferite. Echipa locală este diversă, la nivelul României avem angajați din peste 15 țări și avem colegi care vorbesc peste 20 de limbi străine. (P)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

Reprezentanții P&P: „Nu ne discutăm contractele pe Facebook sau în presă. Avem șase proceduri judiciare deschise împotriva Primăriei Brașov”/ Parcările
Brașovenii ar putea beneficia din plin de haosul de la nivel administrauv și să nu mai plătească parcările publice pe
Intersecția problemă de la Stadionul Municipal va fi reconfigurată odată cu amenajării park & ride-ului. Edilii au alocat 250.000 de
Intersecția de la Stadionul Municipal ar urma să fie resistematizată, atât pentru a se asigura un acces mai facil către
Primăria plătește 140.000 de lei unui consultant care să pregătescă licitația pentru ridicarea gunoiului menajer al brașovenilor. Contractul este estimat
După ce în 2017, Primăria Brașov a realizat un studiu de oportunitate cu privire la determinarea modului optim în care
Toți elevii din municipiul Brașov s-ar putea întoarce de mâine în clase dacă rata de infectare scade sub 1/1000. Ieri,
Toți elevii din municipiul Brașov se pot reîntoarce fizic la clase începând de mâine, dacă astăzi rata de infectare din
S-a depășit pragul de 100.000 de conturi în platforma Rabla pentru Electrocasnice. Conturile mai pot fi create până joi, 20
Pragul de 100.000 de conturi create de cetăţeni în platforma Rabla pentru Electrocasnice a fost depăşit duminică, a anunţat Ministerul
Un vasluian a dispărut în Codlea. Venea din Italia, iar la popasul dintre Codlea și Hălchiu a rupt-o la fugă/
Poliția Municipiului Codlea a fost sesizată, astăzi, cu privire la dispariția unui bărbat în vârstă de 47 ani, din județul
Jurnalistul Alexandru Ghiza își deschide vlogcast-ul cu povestea ursului Lache, împușcat de Ceaușescu pentru a doborî recordul lui Tito
După aproape zece ani de când a decis să își agațe pixul în cui, jurnalistul brașovean Alexandru Ghiza și-a lansat
RO-ALERT Urs văzut la Pietrele lui Solomon. Evitați zona!
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Braşov a trimis un mesaj RO ALERT prin care anunță prezența unui urs în zona
Ministrul Mediului, despre situaţia urşilor: Fără soluţii de la autorități, braconajul va fi răspunsul cetăţenilor
Dacă instituţiile statului nu reuşesc să gestioneze problema urşilor, braconajul va fi răspunsul cetăţenilor la această situaţie, susține ministrul Mediului,
Aproape 82.000 de doze de vaccin Pfizer ajung mâine la Brașov
O nouă tranșă de 697.320 de doze de vaccin Pfizer sosește luni în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale
Brașovenilor le place să se vaccineze pe Republicii. Peste 300 de persoane au fost imunizate până la orele 13.00/ Dozele
Astăzi, pe strada Republicii, în fața Modarom, între orele 8.00 și 20.00, se desfășoară cel de al treilea eveniment din
VIDEO Prefectul Cătălin Văsii și-a agățat astăzi costumul în cui și a devenit voluntar la Centrul de vaccinare de pe
Apel la sprijinul autorităților în campaniile de imunizare a făcut, sâmbătă, la Bran, dr. Valeriu Gheorghiță, iar la Brașov, apelul
COVID: Doar 13 noi infectări, depistate la Brașov în ultima zi/ La nivel național au fost anunțate 565 de cazuri
Până astăzi, 16 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.071.899 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID
COVID Rata de infectare a ajuns la 1,00/1000 după 50 de zile de scădere continuă
Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în municipiul Brașov a scăzut, astăzi, la un caz la mia de locuitori, după
A început cel de-al treilea maraton de vaccinare organizat de Primăria Brașov. 360 de doze de vaccin Pfizer sunt pregătite
A început cel de al treilea eveniment dedicat vaccinării, fără programare, din cadrul maratonului „Liber la vaccinare, liber la viață”.
Dr. Valeriu Gheorghiță: „Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze”. Apel către primari să sprijine
Medicul Valeriu Gheorghiță, prezent, sâmbătă, la Bran, la centrul de vaccinare, a făcut un apel către primari, în special din
800.000 de copii şi adolescenţi din țară sunt eligibili pentru vaccinare anti-COVID
Aproximativ 800 de mii de adolescenți și copii cu vârste între 12 și 15 ani sunt eligibili pentru vaccinarea împotriva
Medicul Valeriu Gheoghiţă: Cred că situaţia intră într-o periodă de control, din punct de vedere epidemiologic
Relaxările care au intrat în vigoare de azi reprezintă „un pas concret către normalitate” şi „arată eficienţa măsurilor, atât a
Jefuirea morților din Cimitirul Municipal, „obicei” reluat după 20 de ani: „Au vrut să îi fure și dinții”
Familia care se pregătea să îngroape o femeie decedată a avut un șoc atunci când a deschis capacul sicriului ce
Peste 131.500 de persoane, vaccinate anti-COVID la Brașov
Peste 131.500 de persoane au fost vaccinate până ieri în centrele de imunizate din județul Brașov, arată datele Direcției de