Economic, Stiri Brasov

Finanțe în BPS – transformările aduse de inovație

Târgul de Cariere privește înainte și ajunge la Brașov în 8 și 9 aprilie, între 11:00 și 18:00. Nu stați pe gânduri, înarmați-vă cu CV-ul actualizat și curaj și dați-vă întâlnire cu angajatorii activi de la standurile virtuale! Printre cei care abia așteaptă să vă cunoască se numără și reprezentanții Accenture Brașov.

Am discutat cu Iuliana Asoltanei, Finance and Accounting Manager în cadrul biroului Accenture din Brașov despre evoluția domeniului financiar contabil în domeniul serviciilor externalizate.

Târgul de Cariere: Care sunt principalele diferențe între contabilitatea tradițională și aria de finanțe-contabilitate din BPS și care sunt beneficiile externalizării proceselor de finanțe?

Iuliana: Principiile contabile sunt aceleași, dar diferența vine din nivelul la care sunt aplicate acestea – în timp ce departamentul financiar-contabil administrează operațiunile unei singure firme, o companie care oferă servicii externalizate (BPS) aplică aceste principii pentru clienți mari, companii globale la rândul lor.

Acest fapt ne oferă o privire de ansamblu asupra celor mai noi tendințe și tehnologii și, în același timp, necesită aprofundarea cunoștințelor despre industriile clienților pentru care livrăm servicii financiare. Acoperim o serie de procese financiar-contabile pentru clienți care își desfășoară activitatea în diferite țări. Acest mix de abilități și expunerea interculturală ne oferă posibilitatea de a replica ușor modele operaționale de succes între țări și chiar între clienți.

În general, departamentele financiare sunt neaducătoare de venit. Externalizarea acestor servicii aduce multiple beneficii companiilor cum ar fi: optimizarea costurilor, obținerea unui plus de eficiență în business și accesul la un nivel ridicat de expertiză operațională pe care companiile de BPS o au deja. Acestea eliberează resurse vitale care pot fi redirecționate către departamentele generatoare de venit (producție, vânzări, etc). Un alt aspect important obținut prin externalizare este accesul la tehnologii noi, software specializat și securitatea datelor pe care Accenture le pune le dispoziție clienților.

Târgul de Cariere: Cum își susține Accenture clienții pentru a se menține competitivi într-o lume în continuă schimbare?

Iuliana: Capacitatea de reacție și ușurința prin care companiile se adaptează la dinamica mediului de business sunt foarte importante. Accenture nu doar își ajută clienții să se adapteze schimbărilor din mediul de business, ci îi determină să evolueze prin schimbare și transformare. Datorită cercetării atente a trendurilor pe partea de business, industrie și tehnologie de avangardă, dar și pentru că lucrând cu cei mai importanți jucători globali din toate industriile reușim să anticipăm tendințele și să ne adaptăm constant standardele.

Anul trecut ne-a demonstrat că viteza de reacție și agilitatea în adaptarea la noul mediu de business au devenit imperative si chiar vitale pentru a supraviețui.

Anticipăm nevoia de schimbare a clienților noștri și îi ajutăm să își atingă scopul cu ajutorul tehnologiei.

Schimbarea continuă se aplică și în interiorul companiei noastre prin crearea unei culturi organizaționale bazate pe colaborare, inovație, diversitate și valoare adăugată pentru fiecare dintre noi.

Abordăm operațiunile financiare tranzacționale de altădată mai strategic și mai adaptat contextului de business și industriei clientului.

Târgul de Cariere: În ultimii ani, contabilitatea a evoluat de la un serviciu tranzacțional într-un atu strategic al companiei. Care a fost catalistul acestei schimbări și care sunt beneficiile acesteia?  

Iuliana: Odată cu digitalizarea și dezvoltarea tehnologiei, am trecut printr-un salt major în zona de raportare, vizualizare și interpretare a datelor. Putem corela mult mai bine indicatorii de business în timp real, avem modele mai avansate de previziune, de măsurare a performanței care, în esență, converg toate către decizii mai bune de business pentru clienții noștri. Nu urmărim doar eficiența operațională a departamentului de finanțe în sine, ci scopul principal este să ajutăm clienții noștri să aibă vizibilitate, în timp real, la datele financiare valoroase astfel încât să ia cele mai bune decizii de business, să anticipeze riscuri, să devină mai profitabili și să creeze un model operațional optim, sustenabil și mai pregătit pentru viitor.

Târgul de Cariere: În strategia Intelligent Operations, Accenture vorbește despre îmbinarea talentului uman cu puterea tehnologiei. Cum crezi că va influența tehnlogia sectorul financiar contabil și care sunt oportunitățile atașate?

Iuliana: Automatizarea reprezintă o eficientizare a proceselor care sunt executate repetitiv. Accenture privește automatizarea ca pe o oportunitate de a folosi talentul și competențele oamenilor pentru a inova și a aduce valoare clienților săi prin soluții noi. Automatizarea în sine nu reprezintă o noutate însă acum, mai mult ca oricând, s-a transformat într-o nevoie reală pentru a putea face față dinamicii din business.  

Unul dintre principiile mele preferate este „Humans drive automation” – ceea ce înseamnă că automatizarea nu se face singură, ci oamenii sunt cei care o generează și o implementează. Integrarea tehnologiei în procesele de business dezvoltă noi competențe deoarece oamenii implicați în procesele financiare tradiționale vor fi provocați să îmbine cunoștințele financiar-contabile cu tehnologia aflată în continuă evoluție.

Târgul de Cariere: Ce sfaturi i-ai da unui student care își dorește o carieră în contabilitate? Care sunt abilitățile necesare pentru a avea succes în noua era digitală?

Iuliana: Cel mai important este să fie conștienți că în zilele noastre contabilitatea nu se mai adresează doar oamenilor pasionați de cifre și de științe exacte, ci și celor care sunt interesați de tehnologie sau de interacțiunea cu alte culturi. Mediul de business este din ce în ce mai dinamic și acest aspect oferă oamenilor ocazia de a deveni multidisciplinari, dacă își doresc cu adevărat.

Dacă își doresc o carieră într-un mediu corporate precum Accenture, atunci cunoașterea unei limbi străine este decisivă și, din acest motiv, recomand tinerilor să pună accent și pe latura umanistă a dezvoltării lor (limbi străine, comunicare, etc). Succesul ține doar de motivația fiecăruia de a învăța și a-și dezvolta noi competențe tehnice și interpersonale pentru că oportunități există și Accenture oferă această șansă celor care vor s-o fructifice.

Pe lângă pasiunea de a învăța, căutam oameni deschiși care își doresc să facă parte dintr-un mediu dinamic, divers și multicultural. La nivel global avem peste 500.000 de angajați, în toate colțurile lumii – astfel, în fiecare zi, în funcție de tipul proiectului, poți interacționa cu colegi sau clienți din alte țări și din culturi diferite. Echipa locală este diversă, la nivelul României avem angajați din peste 15 țări și avem colegi care vorbesc peste 20 de limbi străine. (P)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

O firmă din Râșnov vrea să construiască un hotel cu șase etaje pe un teren rămas de izbeliște din apropierea
Rămas de izbeliște de mai mulți ani, terenul de pe Calea Făgărașului din vecinătatea Gării Bartolomeu (unde era  pe vremuri
Doi dintre „câștigătorii pandemiei” vor aproviziona Spitalul de Copii cu medicamente pentru tratarea unor boli rare. Contractele depășesc 8 milioane
Spitalul Clinic de Copii Brașov a încheiat un acord-cadru valabil pe o perioadă de un an pentru achiziția unor tratamente
FOTO-VIDEO 120 de saci cu deșeuri strânși în urma unei ample acțiuni de ecologizare derulată în zona Șprenghi de către
Pentru a-i conștientiza pe tineri în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, angajați ai operatorului de salubrizare Comprest împreună
Arhiva primului ziar în limba română, salvată de la distrugere de Muzeul „Casa Mureşenilor”. Gazeta de Transilvania s-a născut în
Colecţia primului ziar în limba română, născut în casa lui Andrei Mureşanu (sau Mureşianu), autorul versurilor imnului naţional „Deşteaptă-te, române“,
Peste 64.000 de doze de vaccin Pfizer ajung mâine la Brașov
Luni, 19 aprilie, va sosi în țară o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, de 511.290 de doze, informează Comitetul
COVID 71 de noi infectări, depistate la Brașov, pe fondul unei testări de weekend/ 2.265 de noi cazuri au fost
Până astăzi, 18 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029.304 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID –
VIDEO Omul de afaceri brașovean Florin Hrițuliac, arestat pentru 30 de zile după ce a dat o „țeapă” de 12
Omul de afaceri Florin Hrițuliac, asociat al grupului de firme Haff, specializat în închirierea de rulote, a fost arestat pentru
COVID Rata de infectare a ajuns la 4,38/1000 în municipiul Brașov după 22 zile de scădere continuă
Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 4,38 de cazuri la mia de locuitori, după ce ieri valoarea
Inima unei fetițe de doi ani care s-a înecat într-un pârâu și a fost declarată decedată, după o oră de
O fetiță care nu împlinise doi ani și-a revenit miraculos, după ce a căzut într-un pârâu, iar medicii au încercat
15 brașoveni au decedat din cauza COVID în ultimele trei zile. Bilanțul tragic ajunge la 944 de morți
Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se
COVID 160 de noi infectări, depistate la Brașov/ 3.474 de noi cazuri în România din peste 35.000 de teste
Până astăzi, 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.027.039 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID
COVID Rata de infectare ajunge la 4,72/1000 în municipiul Brașov, după 21 de zile de scădere continuă
Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a scăzut în municipiul Brașov la 4,72/1000, după ce ieri valoarea anunțată de Direcția
VIDEO Plimbarea de seară printre blocurile din Tractorul a ursului care „a sunat alarma” RO-Alert vineri, după ora 23.00
Un locatar dintr-unul din blocurile din ansamblul Isaran a surprins ursul care a dat târcoale cartierului vineri seară, în jurul
RO-Alert: Un urs considerat periculos a ieșit „la plimbare” în zona Tractorul. Și în 2018, un alt exemplar a ajuns
În jurul orei 23.10, prin sistemul RO-Alert, ISU Brașov a transmis un mesaj valabil pentru zona Tractorul în care este
Studiu: Un produs de bază costă cu 21% mai mult în București decât în restul țării. La sat, prețurile sunt
Bucureștiul începe să facă notă discordantă față de restul țării în ceea ce privește evoluția retailului modern. Datele aferente primelor
Cîțu: „Vom transforma o parte din centrele de vaccinare AstraZeneca în centre Pfizer”/ Ținta este ca până la 1 iunie
Premierul Florin Cîțu anunță că România a ajuns la capacitatea de a face 115.000 de doze de vaccin pe zi
CFR Marfă va disponibiliza 1.400 de angajați. Compania vrea să scadă cheltuielile salariale cu 30%
Ministerul Transporturilor a publicat proiectul privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al CFR Marfă, companie de
Opt treceri de pietoni din oraș vor fi semaforizate, iar 14 vor fi iluminate suplimentar. Stâlpii semafoarelor vor fi vopsiți
Al doilea sistem de semaforizare din cadrul Programului pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni va fi funcțional de săptămâna
Satul Viscri din Transilvania, printre cele mai frumoase sate din întreaga lume. Chiar și moștenitorul Marii Britanii s-a îndrăgostit de
Satul Viscri din județul Brașov are în jur de 450 de locuitori, însă în ultimii ani a ajuns să fie
COVID 127 de noi infectări, depistate la Brașov/ România anunță 3.264 de noi cazuri din peste 36.000 de teste
Până astăzi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.023.565 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID