Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării împreună cu armatorul Marius Crivțonencu, au inaugurat în weekend, Nava de croazieră Diana care va deveni astfel parte componentă a turismului deltaic, informează DC News.
Nava de croazieră Diana reprezintă o premieră pentru turismul din Delta Dunării, oferta turistică fiind de natură a prezenta Delta pe toate cele trei brațe de vărsare în Marea Neagră. Croazierele organizate de Nava Diana sunt o oportunitate de promovare turistică, o data în plus, a localităților Sulina, Sf Gheorghe și a orașului Ismail din Ucraina. De asemenea, în oferta turistică vor fi integrate și comunitățile românești de pe malul ucrainian.
„Este un proiect care a pornit în urmă cu câțiva ani, când am reușit să coagulez experiența de marinar, cu cea de armator, cu cea de investitor în turism, iar prin proiectul „Croazieră în Delta Dunării cu vaporul Diana” dorim ca acest început că arate că se poate și avem nevoie să arătăm aceste frumuseți și natura la ea acasă, pe tot parcursul unui sejur, unei vacanțe. De aceea am căutat prin acest pachet, prin acest proiect să încurajăm comunitățile locale, meșteșugurile locale, tradițiilor locale, bucatele culinare din zonă, astfel încât să arătăm că se poate și că Delta este unică în Europa prin ceea ce oferă. Acum vom deschide acest proiect cu o croazieră pe brațul Sulina, urmând ca pachetul de 7 nopți să fie pe brațul Chilia, cu escală al Ismail, e un proiect transfrontalier dezvoltat și încurajat de autoritățile din Ismail și Tulcea, apoi pe brațul Sulina, continuând cu brațul Sfântu Gheorghe, cu minunata vărsare a Dunării în mare, cu frumusețile rezervației în care ne aflăm, de la Tulcea și până la vărsare”, a spus Marius Crivțonencu, gazda evenimentului.
„Delta Dunării trebuie să devină o destinație specială pentru turiști”
Alături de ministrul Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, au luat parte și președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătalin Țibuleac, alături de gazda, armatorul Marius Crivțonencu. „Este o ocazie unică, specială și pentru mine și este o onoare să pot să particip la un asemenea eveniment. Ministerul Mediului și Organizația Biosferei Deltei Dunării sprijină activitatea economică bazată pe dezvoltare durabilă în Delta Dunării. Este extrem de important ca această locație spectaculoasă, unică, extraordinară, să fie vizitată de turiști și în același timp să respectăm principiul de bază din Delta Dunării, protejarea naturii, protejarea mediului înconjurător și protejarea acestei biodiversități unice. Delta Dunării trebuie să devină o destinație specială pentru turiști, atât pentru turiștii din România, cât și pentru cei din străinătate”, a spus ministrul Mediului.
Galerie foto cu nava de croazieră pe DC News.ro.
7 comentarii
Bravo tutturor celor care au implementat acest proiect,
si Mai ales Marius, care de zeci de ani lucreaza si este un
SUFLET al DELTEI Dunarii
Cit costa un sejur de 7 zile?
Felicitări.!
Nu numai Delta Dunării să fie vizitată de turiști, un potențial major ar fi toată lungimea Dunării pe tot cuprinsul României să fie vizitată de noi românii și chiar de străini. Dar din păcate nu știu cine și când va face așa ceva pentru că la noi in acest moment nu este nimic constructiv pentru țară ci numai pe distrugere și vânzare a țării și patrimoniului a acestei țări. Ce vreau să spun, zilele acestea mă aflam pe malul Dunării în fața Palatului Navigației din Galați unde se află ancorată de aproape de aproape zece ani un terminal de pasageri ce era destinat pentru ancorarea navelor de turiști ce tranzitau Dunărea și orașul Galați. Am văzut acolo doi reporteri și o tipă care făceau un reportaj fără să de-a vreo explicație pentru cine întrebă despre ce era acel reportaj, că să aflu mai târziu a doua zi din ziarul local că această construcție a costat un milion de euro și nu este eficientă și mai degrabă ar fi vânzarea ei. Oare noi românii trebuie să vindem tot după ce am vândut flota,pădurile și toate bogățiile pe nimic?. Nu știu dacă este adevărat cu această vânzare dar dacă se va institui starea de urgență cred că va dispărea cum a dispărut tot pe timpul stării de urgență și acea navă simbol a Galațiului și benefică care era un spărgător de ghiață abia construit dar putea fi folosit și pentru incendii navale sau in apropierea malurilor dacă era nevoie. Sper să nu fie adevărat dar dacă va dispărea cum a dispărut și acea navă simbol al Galațiului numit Libertatea de care gălățenii nu o vor uita, voi informa la momentul oportun despre ceea ce se va întâmpla pe viitor.
Un proiect bine gandit, Delta dunării este un loc pe care la și vizita mereu cu aceeași plăcere de fiecare dată când ajung să o vizitez.Chiar sunt interesată de traseele pe care le veti face, aștept noi informații de la dumneavoastră.
Va rog o dresa de maill sau un nr. telefon pentru informatii si eventuale programari .
Cand se fac ins pentru croazieră?