Răzvan Vasile, fondatorul Castelului de Lut Valea Zânelor, spune că anul acesta are în plan deschiderea unităţii de cazare pentru turiştii care vor să se cazeze la hotel. Deşi partea exterioară a hotelului a fost finalizată în anul 2015, de atunci se lucrează la partea de amenajare a camerelor, iar acest lucru a durat mult timp din cauza faptului că obiectele de mobilier sunt lucrate de către meşterii populari din zona Transilvaniei.
„În 2013 s-a conturat ideea, iar un an mai târziu ne-am apucat de construit, iar în 2015 am ridicat hotelul, dar nici acum nu am terminat, mai avem de lucrat la interior“, spune Răzvan Vasile, fondatorul Castelului de Lut Valea Zânelor.
Proiectul Castelului de Lut Valea Zânelor a început în momentul în care Răzvan Vasile şi soţia sa Gabriela au început să caute un loc departe de agitaţia oraşului, astfel încât să îşi poată construi o pensiune ca alternativă la viaţa din Bucureşti. După mulţi ani de lucrat în publicitate în Bucureşti, Răzvan Vasile a găsit în 2006 terenul pe care se află acum Castelul de Lut, şi a luat decizia să îl cumpere, iar opt ani mai târziu a început construcţia hotelului.
Totuşi, găsirea terenului a durat aproape un an pentru că antreprenorul îşi dorea ca acesta să fie mare, cu deschidere la un râu şi privelişte către munţi.
Deşi turiştii nu se pot caza la Castelul de Lut, aceştia îl pot vizita, încă din 2016, momentul în care au început oamenii să descopere acest loc.
Preţul unui bilet de acces este de cinci lei.
Complexul format din castel, viitorul restaurant şi celelalte spaţii amenajate se întinde pe o suprafaţă de 7.600 de metri pătraţi, fiind amplasat la jumătate distanţei dintre Făgăraş şi Sibiu.
La finalizarea amenajărilor interioare, hotelul va avea 10 camere, dintre care patru apartamente şi şase camere duble unde turiştii se vor putea caza. Deşi în anii trecuţi Castelul de Lut a fost vizitat de mulţi turişti străini, anul acesta din cauza restricţiilor au venit foarte puţini străini, totuşi lipsa acestora a fost compensată de turiştii români care au preferat să îşi facă vacanţele în ţară. Într-un an normal, spune antreprenorul, vin câteva zeci de mii de oameni să viziteze locul.