Cu o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de euro în 2020, cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium depășește toate provocările și confirmă soliditatea brandului. Astfel, grupul Miele încheie anul fiscal cu un avans considerabil, de +6,5%, dublu față de rezultatele înregistrate în 2019.
Considerat de către Comitetul Executiv al Miele un real montaigne rousse, 2020 a părut un an de sacrificiu, în special în perioada martie-mai, când brandul a fost nevoit să oprească producția de serie în toate fabricile sale. Perioada de vară a adus însă un apetit crescut al clienților pentru electrocasnice premium, în special ca urmare a redirecționării fondurilor de călătorii în astfel de investiții.
Igiena casei, prioritară la nivel mondial
Dorința unei case igienizate și sigure a fost una dintre prioritățile clienților Miele atât în România, cât și la nivel mondial. Astfel, cele mai importante creșteri în ceea ce privește tipurile de produse achiziționate au fost înregistrate de către aspiratoare și echipamente frigorifice. Modelul Triflex HX1, aspiratorul vertical 3 în 1, a fost vedeta categoriei, în timp ce frigiderele și congelatoarele au fost soluția ideală pentru clienții Miele care și-au dorit păstrarea prospețimii alimentelor pe termen lung. O atenție deosebită a fost acordată și articolelor vestimentare, pentru a căror curățare clienții au ales noile modele de mașini de spălat rufe și uscătoare, ce includ programe certificate de igienizare.
Timpul petrecut majoritar acasă a generat un interes crescut și pentru echipamentele de bucătărie. Consumatorii care și-au dorit să își dezvolte aptitudinile de bucătari au ales opțiunile smart oferite de noua generație încoporabilă 7.000, ce include cuptoare și plite premium, ce pot fi conectate la aplicația Miele. Complementar, investițiile au fost direcționate și spre mașinile de spălat vase din aceeași generație.
Noi direcții de business
Odată cu situația provocată de noul coronavirus, Miele a decis să își extindă expertiza în produse și soluții de igienizare și în sectorul purificării aerului. Începând cu 2021, producția Miele AirControl, primele purificatoare din portofoliu, va începe în fabrica din Lehrte. Echipamentul va oferi o filtrare în 6 etape a aerului din încăpere și o rată de retenție a bacteriilor, fungilor și virusurilor de 99,995%. Noile produse sunt destinate utilizării în spații publice, precum școli, magazine sau birouri.
Fabrică de 40 de milioane de euro la Feldioara
Construcţia fabricii Miele Tehnica de la Feldioara a început la sfârşitul anului 2008 şi până în prezent investiţia totală a nemţilor se ridică la 35-40 de milioane de euro.
Miele Tehnica este a doua fabrică din cadrul grupului – după o unitate de producţie de pe piaţa-mamă din Germania – care produce subansambluri electronice pentru electrocasnicele Miele, având în portofoliul său peste 200 de modele diferite de produs, conform celor mai recente date. La Braşov se produc unităţi electronice şi de control pentru o gamă variată de aparate electrocasnice precum aspiratoare, maşini de spălat vase şi rufe, cafetiere, frigidere, plite, cuptoare, la care se adaugă cele pentru produse profesionale, respectiv maşini profesionale de spălat, uscătoare sau aparatură profesională de curăţare şi dezinfectare pentru uz medical şi de laborator. Unităţile electronice produse la Braşov sunt trimise către diferite fabrici Miele, unde sunt asamblate în produsul final. Miele are în total 12 fabrici dintre care 8 pe piaţa- mamă în Germania şi câte una în Austria, România, Cehia şi China. Dintre acestea două sunt de subansambluri – Braşov şi Gütersloh (Germania) – , restul de produse finite. În China se produc spre exemplu aspiratoare, iar în Cehia uscătoare.
2 comentarii
sa nu se inteleaga ca fabrica de la Feldioara a avut aceasta cifra de afaceri !!!!!
Cat impozit pe profit au plătit statului român?