Stiri Brasov, Timp liber

FOTO Doi frați din Făgăraș au adus universul Game of Thrones în Brașov: Investiție de 20.000 de euro într-un escape room devenit popular chiar și peste hotare

Frații Bogdan și Ciprian Dăscălescu, originari din Făgăraș, și-au transformat pasiunea pentru jocurile de tip escape room în afacerea de success Puzzle Punks Escape Room Brașov. Camera de evadare cu tema Game of Thrones făcută de aceștia în orașul de la poalele Tâmpei se bucură de popularitate chiar și peste hotare.

Povestea Puzzle Punks a început acum 6 ani, în Croația, când Bogdan Dăscălescu împreună cu prietena sa, Diana, au încercat pentru prima dată un escape room. „A fost dragoste la prima vedere pentru astfel de experiențe. Adrenalina, suspansul, decorul captivant și provocările inteligente ne-au făcut să uităm de tot și să ne concentrăm doar pe misiunea jocului. La 5 luni după această experiență, am deschis propriul nostru escape room în Dubrovnik, frumosul oraș de pe coasta Croației, magnet pentru turiștii din toată lumea, denumit și <<Perla Adriaticii>>. Noi am fost primii din oraș cu o astfel de afacere, cu jocuri concepute și construite de noi”, afirmă Bogdan.

Dubrovnik este unul dintre orașele în care s-a filmat Game of Thrones, iar Bogdan, fiind un fan declarat al serialului, a decis că acesta este un motiv în plus pentru care tema escape room-ului să fie tocmai îndrăgitul serial american. „În Dubrovnik s-au filmat multe scene din Game of Thrones, orașul reprezentând diferite locații din serial: King’s Landing, Qarth, Meereen, Dorne. Aici s-a filmat aproape în totalitate ultimul episod care a fost printre cele mai urmărite din serie. Când ne-am hotărât să deschidem, ne-am spus că o temă precum Game of Thrones ar fi cea mai bună alegere de marketing, pentru că în jur de 500.000 de fani veneau anual în oraș datorită acestui serial”, susține Bogdan.

Au investit 20.000 de euro să construiască escape room-ul

În 2019, acesta a decis împreună cu fratele său, Ciprian Dăscălescu, să deschidă un escape room cu aceeași temă în Brașov, oferind astfel locuitorilor de la poalele Tâmpei ocazia de a trăi experiența unei camera de evadare construite cu pasiune și creativitate. „Am ales Brașovul pentru că este orașul meu de suflet și mi-am dat seama că pot să ofer un nivel de calitate mai ridicat decât ceea ce se afla la momentul respectiv pe piață. Escape room-ul din Brașov este mult îmbunătățit față de cel din Dubrovnik, având un decor de film. Am redesenat, am reorganizat și am regândit mecanismele. Am investit aproximativ 20.000 de euro doar să construim jocul”, spune Bogdan.

Fiind o fire creativă, acesta a fost atent la cele mai mici detalii, de la decorul spectaculos până la mirosul care te îmbie când treci pragul escape room-ului, totul pentru ca cei care sunt dispuși să se aventureze în universul Game of Thrones să fie transpuși cu totul în poveste. „Cetatea Regelui (King’s Landing) este sub asediu. Cea mai mare flotă văzută vreodată ne atacă, iar armata noastră nu mai poate rezista foarte mult. Singura șansă de a distruge flota inamică este să folosim o poțiune magică denumită Foc Sălbatic, care topește tot ce iese în cale, chiar și pe apa. Misiunea este să intrăm în laboratorul de alchimie al cetății și să găsim Focul Sălbatic la timp pentru a salva Regatul”, povestește Bogdan.

Liviu Vârciu a intrat în universul Game of Thrones

Această activitate este perfectă pentru ieșirile cu prietenii, team building-uri sau chiar pentru ocaziile speciale. „De când am deschis până acum am avut trei cereri în căsătorie. Băieții au venit cu rugămintea să ascundem inelul undeva în cameră, iar noi l-am pus în ultimul puzzle. În loc să găsească Focul Sălbatic, tinerele au găsit o surpriză cu adevărat plăcută. Totodată, un escape room este o activitate potrivită pentru zilele de naștere. Putem pune cadourile în ultimul puzzle, iar în loc să faci misiunea respectivă își poți găsi cadourile”, spune Bogdan.

Recent, aceștia au fost vizitați și de Liviu Vârciu împreună cu gașca sa, aceștia fiind foarte încântați de provocarea jocului. Cu toate că este un escape room cu tematică Game of Thrones, oricine poate rezolva puzzle-urile fără să fi urmărit serialul înainte. „Există această idee conform căreia trebuie să fii deștept ca să te joci un escape room, ceea ce nu este adevărat. Trebuie doar să fii puțin curios și să vrei să te distrezi. Oricine poate să se joace. Chiar am avut o bunicuță de 87 de ani care a venit împreună cu nepoțelele să trăiască experiența unui escape room. La finalul jocului, aceasta ne-a mărturisit chiar că s-a distrat mai mult decât cele mici”, afirmă Bogdan.

„Totul arată ca din cărțile cu povești”

Escape room-ul este gândit pentru grupuri de 2-6 persoane, iar copiii cu vârsta până la 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult pe durata acestuia, respectiv 70 de minute. „Putem altera dificultatea camerei pentru a face jocul accesibil tuturor. Am avut persoane care au venit din alte județe în Brașov doar pentru juca escape room-ul nostru. Totul arată ca din cărțile cu povești, iar copiii iubesc să vină la noi. Avem ouă de dragon, săbii și alte decorațiuni inedite, însă nu vreau să vă stric surpriza dezvâluindu-vă prea multe. Trebuie să vă convingeți cu ochii voștri”, susține Bogdan.

Feedback-ul este un element foarte important în acest domeniu, iar după finalizarea jocului doritorii pot veni cu sugestii de îmbunătățire a experienței pentru viitoarele grupuri ori pot lăsa recenzii pe TripAdvisor sau alte platforme. „Cei care ne trec pragul nu sunt niciodată încuiați în cameră cu cheia, pentru ca în caz de incendiu să aibă posibilitatea de a ieși. Poți să le oferi acestora un obiectiv, astfel încât fuga din cameră să nu fie o prioritate pentru ei. Asta încercăm noi să facem, să le oferim oamenilor un mod inedit de a se distra. În plus, toți care vin să se joace termină camera, chiar dacă timpul s-a scurs”, afirmă Bogdan.

Cei care doresc să se aventureze în universul Game of Thrones găzduit de cei doi frați în Brașov sunt sfătuiți să își facă rezervare cu o zi înainte. „Datorită pandemiei, am impus protocoale stricte de curățenie și dezinfectare a camerei între jocuri și încercăm să le programăm astfel încât grupurile să nu se intersecteze între ele, pentru a oferi o experiență sigură. Sănătatea clienților noștri este o prioritate în acest moment. Masca este obligatorie pe toată durata vizitei, conform recomandărilor venite de la autorități”, menționează Bogdan.

„Te conectezi prin Zoom și îi spui actorului ce să facă”

Perioada pandemiei de COVID-19 a fost destul de dificilă, întrucât escape room-ul din Brașov era deschis doar de 3 luni când au apărut primele restricții. „Deschisesem de 2-3 luni când au apărut primele restricții. Ceea ce ne-a salvat a fost faptul că ne-am mutat în online, iar oamenii se pot juca de pe canapeaua lor, fără să fie nevoiți să-și părăsească locuințele. În varianta online a jocurilor avem un actor (avatar) în cameră care are un telefon pe piept. Jucătorii se conectează prin Zoom și îl direcționează pentru a găsi indicii și a rezolva misiunea. E ca și cum te-ai juca un joc video și controlezi un caracter, dar te joci împreună cu prietenii sau familia, oriunde s-ar afla aceștia. Conceptul a apărut din necesitate și a devenit foarte popular în rândul pasionaților de escape room din lume, iar noi am fost printre primele 20-30 de companii la nivel mondial care să lanseze această experiență”, spune Bogdan.

Camera de evadare din Brașov se bucură de succes și peste hotare, cei doi frați fiind activi în cadrul comunității internaționale de escape room și apreciați pentru calitatea superioară pe care o oferă. Jocul acestora a fost recomandat chiar de Room Escape Artist, cel mai respectat blog de review-uri destinate jocurilor de Escape Room din lume. „Până acum am vândut jocul în Belfast, Irlanda de Nord (o altă locație Game of Thrones), iar săptămâna trecută am discutat cu o persoană din Kuwait care s-a arătat interesată să achiziționeze un escape room cu tema Game of Thrones. A găsit 4-5 astfel de camere de evadare, însă niciunul nu a avut review-uri atât de bune ca ale noastre. Oamenii ne apreciază tocmai pentru că punem pasiune în tot ceea ce facem”, încheie Bogdan.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

DJ Pascal va fi înmormântat la Predeal, în absența familiei. Prietenii apropiați și câteva cluburi vor suporta cheltuiala serviciilor funerare
Mama şi sora dj-ului Pascal Di Fazio au semnat o procură prietenilor acestuia pentru ca trupul neînsufleţit să fie scos
S-a deschis centrul de vaccinare anti-COVID de la Căminul de Bătrâni din Noua. Acesta are o capacitate de 180 de
Al doilea centru de vaccinare deschis de primăria Brașov funcționează de astăzi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua, pe
Pistele de biciclete metropolitane, în dezbatere. Vicepreședintele CJ Brașov speră ca până în 2024 să poată veni de la Prejmer
Primăria Brașov a fost astăzi gazda unei noi întâlniri a reprezentanților autorităților județene, locale, ai ADR Centru, organizațiilor non-guvernamentale, agențiilor
Incidența COVID-19, în creștere pentru a treia zi consecutiv: 2,71 la mia de locuitori în județ și 3,65/1000 în municipiul
Incidența cazurilor de COVID-19 este în creștere pentru a treia zi consecutiv și a ajuns astăzi la 2,71 la mia
„Frumoasa din Pădurea Adormită” și „Un cântec istoric… bătrân ca Unirea”, în acest weekend, la Opera Brașov
Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, de la ora 11.00, cei mici sunt invitați în fața ecranelor pentru a urmări un spectacol
Ce au mâncat românii în pandemie? Alimentele ambalate și mâncarea deja preparată, printre preferințele acestora
În contextul pandemiei de COVID-19, dar și ca urmare a bugetelor limitate, românii au ales să își pună în coșuri
STUDIU 54% dintre angajații români se gândesc să își schimbe locul de muncă, iar 28% chiar au făcut pași concreți
Mai bine de jumătate dintre angajații români, respectiv 54%, spun că se gândesc să își schimbe locul de muncă în
Cum poți trece peste cea mai deprimantă zi din an? Un club din Brașov vine cu o ofertă de nerefuzat,
Astăzi este cea mai deprimantă zi a anului, iar un club vrea să-i scoată pe brașoveni din drepresie oferindu-le o
COVID: Pe fondul testării reduse din weekend, Brașovul a descoperit doar 35 de infectări/ În țară au fost raportate 1.509
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.509 cazuri noi de persoane infectate
Ce furnizori au în prezent cele mai bune oferte la gaz. Economia lunară poate fi substanțială dacă schimbi furnizorul „clasic”
În momentul de față există câteva oferte de gaze naturale pentu consumatorii casnici care sunt mult mai atractive pentru cei
Edilii săceleni au finalizat amenajarea a două centre de vaccinare anti-COVID. Deocamdată, acestea rămân de „decor”, în condițiile în care
Săptămâna trecută, a fost finalizată dotarea celor două centre de vaccinare împotriva COVID-19 de la Policlinica Municipiului Săcele și de
Clienții Electrica Furnizare pot încheia noile contracte în piața concurențială doar cu buletinul
Clienţii persoane fizice ai Electrica Furnizare pot încheia contracte în piaţa concurenţială doar cu buletinul. Modalitatea simplificată este valabilă atât
VIDEO O ursoaică dă „proba la garduri” pentru a ajunge la tomberonul din curtea unei case
O ursoaică a fost filmată în Bușteni când sare un gard ca să ajungă la tomberon, în căutare de hrană.
Minus 21,5 grade Celsius la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă a sărit de doi metri
Minus 21,5 grade este minima istorica inregistrata in cursul noptii de duminica spre luni, 18 ianuarie, la peste 2.000 de
STS anunță că platforma pentru programare la vaccinarea anti-COVID a picat din nou
Platforma informatică pentru programare la vaccinare anti-COVID nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute luni dimineaţă, informează Serviciul
O pensionară, prima persoană care s-a vaccinat la Brașov în etapa a doua a campaniei de imunizare
Primul pacient vaccinat în municipiul Brașov în cadrul etapei a II-a de vaccinare împotriva COVID-19 a fost o doamnă (foto
STUDIU Unul din trei pacienți cu COVID-19 se întoarce în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de
Aproape o treime dintre pacienții care s-au vindecat de Covid-19 ajung înapoi în spital în următoarele 5 luni, iar unul
Compania brașoveană Apemin Zizin a investit anul trecut 2,9 milioane de euro în retehnologizare și extinderea capacității de producție
Apemin Zizin, producător de apă minerală naturală din judeţul Braşov, deţinut majoritar de familia Lazăr, care realizează anual venituri de
După o carieră în HR, o brașoveancă a lansat brandul „Flori la Castel”, prin care vrea să readucă la viață
Cristina Moldovan, designer florist la bază, a împletit două pasiuni într-un singur nume – Flori la Castel. Adică un semnal
Au apărut racheții pe piața energiei: În plină pandemie, umblă din casă în casă pentru a-i convinge pe bătrâni să
Liberalizarea pieței energiei a dat naștere unor noi situații ilegale. Companiile au început să trimită pe teren oameni care să