
Compania brașoveană Bdelicious a investit 25.000 de euro într-o nouă insulă în cadrul Coresi Shopping Resort, inaugurând un concept unic în Brașov – Bdelicious Waffles.
„Suntem singura locație din Brașov de unde poti cumpara waffles făcute pe loc”, ne spune Bianca Mazâlu, asociată în cadrul firmei, alături de soțul său. Potrivit acesteia, noua locație pune la dispoziția brașovenilor „o gamă variată de toppinguri: ciocolată belgiană, nutella, caramel, sos de fructe de pădure, miere etc și își pot personaliza vafa în funcție de gusturile dorite”.
„Aluatul din care facem vafele este făcut în laboratorul nostru, conține lapte, făină, ou, unt și zahăr. Nu folosim premixuri”, a mai spus sursa citată.
Bdelicious este afacerea familiei brașovene Mazâlu, care a început în anul 2013, când Bianca, figura maternă, se afla în concediul de creștere al copilului. „Noi avem 3 fete și un baiat în vârstă de 2 ani. Am văzut pe pagina de Facebook a unei prietene că a postat o imagine cu un tort făcut de ea, când eram în concediul de creștere al copilului cu una dintre fetițele mijlocii. M-am gândit să încerc și eu să fac așa ceva, mai mult din curiozitate. Era o lume pe care nu o cunoșteam absolut deloc. Am început să mă uit pe Youtube și să caut rețete pe Google”, afirmă Bianca.
În 2013, pe Strada Apollonia Hirscher, s-a deschis prima cofetărie Bdelicious, care era specializată în cupcakes. „Oamenii au început să afle despre noi și am crescut organic. Am pornit cu 15.000 de euro. Aveam un cuptor, 2 tăvi și un mixer. Încă de la început totul a mers într-o direcție ascendentă. Acum doritorii ne pot găsi în Coresi și în cartierul Stupini, acum unde, pe lângă cele 10 sortimente de cupcakes, avem și multe prăjituri, biscuiți, torturi și chiar decorațiuni comestibile. Am început să facem și prăjituri cu care oamenii sunt obișnuiți precum amandine sau savarine, pentru că există cerere. De asemenea, la noi puteți găsi torturi baby friendly sau pentru oamenii cu diferite intoleranțe. Mamele cumpără constant biscuiți fără zahăr, îndulciți cu pastă de curmale”, spune Bianca.
Locația din Stupini a fost deschisă în aprilie anul trecut, cei care intră în cofetărie având ocazia de a și vedea cum anume lucrează angajații. „Am delimitat zona de producție de cea de vânzare. Oamenii pot vedea exact cum lucrăm sau cât de curat și îngrijit este laboratorul. Se poate observa raftul cu ingrediente și ce anume folosim. Avem lapte, unt, ouă, făină, zahăr, friscă, ciocolată și fructe proaspete mereu. Noi nu folosim premixuri sau creme instant. Încercăm să utilizăm ingrediente cât mai curate în prăjiturile noastre. Din acest motiv, candybar-urile de la evenimentele la care participăm nu au produse colorate. În cazul în care clientul îmi cere să utilizez colorant o voi face, întrucât este dorința sa”, afirmă Bianca.