Brașovul a fost și trebuie să rămână capitala verde a României, astfel că și investițiile la capitolul salubritate se cuvine să fie pe măsură. Astfel, pentru a oferi servicii de calitate brașovenilor și a păstra orașul curat, operatorul Comprest SA continuă investițiile în achiziția de utilaje noi, nepoluante.
În ultimii doi ani, peste jumătate din flota de autovehicule a companiei brașovene Comprest SA fost înnoită, fiind achiziționate doar mașini cu normă de poluare Euro 6, care au cele mai reduse emisii pentru motoare diesel. În cazul motorizărilor mai vechi, în urma arderii incomplete a motorinei, noxele duc la emisia unor particule toxice microscopice dăunătoare pentru sănătate, conform studiilor de specialitate. Tocmai de aceea, un deziderat comun al tuturor brașovenilor trebuie să fie investițiile în tehnologii cât mai puțin poluante pentru a avea un viitor sănătos.
Practic, în prezent, parcul auto al Comprest SA numără 25 de autogunoiere noi. 5 dintre acestea, marca MAN, cu o capacitate de transport de 16 mc de deșeuri, au fost achiziționate în ultima săptămână, doar valoare acestora depășind suma de 600.000 de euro. „Am făcut aceste investiții pentru a putea oferi în continuare servicii de calitate, atât în municipiul Brașov, cât și în celelalte orașe și comune din județ unde operăm. Reînnoirea parcului de autogunoiere este imperios necesară, deoarece durata de viață a unei astfel de mașini cu compactor este de șase ani, după care încep să apară problemele. Facem tot ce ne stă în putință pentru a asigura curățenia fără sincope, tocmai pentru ca Brașovul să fie în continuare un exemplu la acest capitol, însă sperăm ca și locuitorii municipiului să dea dovadă de spirit civic prin păstrarea curățeniei și să contribuie la menținerea titlului de capitală verde, pe care cu toții ni-l dorim. Tocmai de aceea este necesară și aplicarea tarifării diferențiate în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere de la populație, astfel încât cei care colectează selectiv și reciclează să plătească mai puțin, cum se practică și în alte țări europene, iar cei care preferă să arunce «la grămadă» să suporte tarife mult mai mari sau chiar amenzi usturătoare”, au precizat reprezentanții operatorului de salubritate.
În ultimii ani, Comprest SA a investit și în achiziția de eurocontainere pentru a le înlocui pe cele degradate sau deteriorate, precum și în recipiente speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor, care au fost amplasate în 72 de puncte din municipiu. „Din păcate, constătăm aproape în fiecare zi că se aruncă în mare parte gunoi nesortat și chiar în afara zonelor destinate colectării, ceea ce creează un disconfort de pe urma căruia suferim cu toții. Facem eforturi împreună cu autoritățile și Poliția Locală pentru a diminua acest fenomen nedorit”, au subliniat reprezentanții companiei brașovene.
Punctele de colectare selectivă și programul de ridicare a deșeurilor reciclabile îl puteți vizualiza pe site-ul Comprest SA.
Un comentariu
Stai ca nu inteleg, sunt gunoaie nesortate dar cand vin muncitorii de la salubritate le arunca si pe cele sortate in aceeasi masina… Alooooo….cum vine asta?