Peste 60 de muzee și operatori culturali din toată țara s-au înscris și anul acesta pentru a sărbători, pe 14 noiembrie, a șaisprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor, deși traversăm o perioadă extrem de dificilă la nivel mondial.
Muzeele și spațiile culturale sunt gata să abordeze evenimentul și în mediul online și propun publicului diferite activități interactive pe rețelele sociale și pe website-urile proprii. Totodată, Rețeaua Națională a Muzeelor roagă muzeele și organizațiile culturale înscrise să își desfășoare proiectele programate numai până la ora 21:00, adaptate la noua legislație guvernamentală referitoare la activitățile cu public și restricționarea circulației pe timp de noapte.
„Noaptea Muzeelor a fost afectată profund de actualul context pandemic pe care-l trăim. După cum bine ştim, ediţia 2020 trebuia să fie organizată, ca de obicei, în luna mai. Organizatorul european a mutat evenimentul la mijlocul luni noiembrie. Situația este din ce în ce mai incertă, dar siguranța oamenilor este pe primul loc. De aceea, în funcție de măsurile impuse de către autoritățile statului, evenimentele din offline ar putea fi oprite, deci programul propus pe platforma Noaptea Muzeelor ar putea suferi modificări până în ziua de 14 noiembrie. În acest caz, evenimentele din Noaptea Muzeelor vor fi organizate în mediul virtual, unde, pe lângă ofertele punctuale ale muzeelor și organizațiilor participante, am pregătit și alte două proiecte digitale de anvergură”, a declarat Dragoș Neamu, manager Noaptea Muzeelor.
Articolul poate fi citit în întregime pe ZILE ȘI NOPȚI BRAȘOV.