Acum, mai bine de o lună, când s-au derulat lucrări de asfaltare la foc continuu pe mai multe străzi din noua zonă rezidențială a cartierului Tractorul, a fost modernizată și bucata din Ioan Socec. Respectiv porțiunea unde rămăsese un petic de pietriș de câteva zeci de metri de mai mulți ani, ținând cont că era proprietate privată, iar Primăria nu ajunsese la un consens cu proprietarul.
Asfaltul a dispărut peste noapte
Cei care locuiau în zonă s-au bucurat la acea vreme că pot circula în sfârșit în condiții normale, însă, de dimineață aceștia s-au trezit că asfaltul de pe banda respectivă este scos. Problema a fost sesizată astăzi de președintele Asociației Comunitare pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul, Sebastian Ichim. „Exact la o lună de la alegerile locale din 27 septembrie, a dispărut noaptea ca prin minune asfaltul de pe portiunea Ioan Socec, de lângă 1 Decembrie 1918. Se pare că alegerile locale nu sunt făcătoare de minuni și a venit momentul să se plătească polițele pentru lucrurile făcute pe genunchi pentru voturi. Lucrarea de decopertare a fost făcută noaptea cu mult zgomot și Poliția Locală a fost sesizata de vecini pentru deranjarea ordinii publice.
Proprietarul a notificat Primăria că s-a asfaltat fără acordul său
Se pare că problema nu are legătura cu campania electorală și nici cu alegerile locale de acum o lună, ci doar cu faptul că există în continuare un litigiu între proprietari și Primăria Brașov. Dacă în cazul străzii Argintului au fost făcute exprorpieri și astfel s-a putut reface strada, pentru bucata de bandă din Socec nu s-a ajuns la o înțelegere cu proprietarul. Astfel, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, asfaltarea pe respectiva porțiune de stradă a fost făcută de compania Eurostrada fără a avea ordin de începere a lucrărilor, practic dintr-o eroare a angajaților care au derulat mai multe lucrări pe străzile din acea zonă. „Proprietarul respectivei porțiuni de stradă a notificat Primăria Brașov cu privire la faptul că s-au derulat lucrări de asfaltare fără acordul său. Astfel, a fost necesară readucerea zonei la starea inițială. Întreaga lucrare, atât asfaltarea, cât și decopertarea, a fost făcută pe cheltuiala companiei Eurostrada. Primăria Brașov nu a decontat nici un leu, ținând cont că lucrarea nu era prevăzută, având în vedere acest litigiu”, a explicat Sorin Toarcea.
3 comentarii
Deci motivatia”asfaltarea ..a fost făcută dintr-o eroare a angajaților Eurostrada” este fabuloasa. Sa vina sa-mi puna si mie asfalt in curte „din greseala”, nu ma supar. Sper ca actualul primar, caruia ii expira mandatul in 28.10.2020, sa raspunda penal pentru asta!
Este incredibil. După atâția ani in care ne-am rupt mașinile în cele două zone de drum neasfaltate, in sfârșit, se putea circula normal în zonă. Daca, indiferent de motiv, s-a efectuat asfaltarea, nu se putea găsi o alta soluționare a problemei? In afara de decopertare? In ce țară trăim! Proprietarul terenului nu are și el mașina? Nu circulă tot pe acolo? Cum este posibil sa avem asemenea situații într-un oraș cum este Brașoul, in anul 2020?
Incidentul este prezentat greșit. Cheia este la dezvoltatorul imobiliar din zonă, care a pasat cartoful fierbinte primăriei Brașov. Insigra s.r.l , are autorizație de construcție fără drum de acces, întrebați pe Toarcea cum a eliberat această autorizație? Apropo, aveau fundațiile gata si nu aveau autorizație de construcție. După o sesizare la Disciplina în construcții, au avut autorizație in 1( una) săptămână!!! Fara cale de acces!! Ia încercați sa obțineți AC fără acces, să vedeți ce râd toate instituțiile!! Dar, in acest caz, Insigra srl este deasupra muritorilor, poate sa si doneze sau sa vanda un imobil aflat in litigiu, ca nu e bai, primaria Bv, e prietenoasă!!
Ce bizar!! Multe ziare bat toba, dar s-a obosit cineva să caute puțin despre ce e vorba?
Pai no, de la distanță, e bizar, de aproape.. e penal.