Sunt multe zilele în care aș da cu dragă inimă confortul practic al unui hotel, pe confortul emoțional al unui cort. Ador să campez și să mă bucur de natură așa cum e ea – simplă, cu zilele ei bune și mai puțin bune, cu ploi și soare, cum o da de sus, cu lemn și vegetație, cum s-o găsi pe jos, fără prea multe adaosuri aduse de om. Sau fără prea multe lipsuri pricinuite de el.
Și ce bine e când nu trebuie să renunți la nimic, și le poți avea pe toate, fix așa cum ți le dorești! Nu acasă, nu în camping, nu la hotel. Ci în glamping. Cum traduc eu asta? Printr-un loc zămislit de o mână pricepută și o minte creativă de om, care a știut să strângă tot ce e bun și frumos din cele 3 și să îmi ofere o experiență all-inclusive pentru sufletul meu hoinar – cu natură, mii de stele și răpăit de ploaie pe cort, cu căldură, curățenie și eleganță, dar, mai ales, cu incredibil de multă liniște.
Dragonfly Gardens e o poveste atât de frumoasă, încât nu prea știu cum să o spun, cât să nu îi fac un deserviciu. Mi-aș dori să ai ocazia și tu, dragă prietene, să o asculți direct de la Janos sau, încă și mai bine, să o trăiești. Împreună cu soția lui, Kinga, Janos a reușit ceva ce mie, iubitor de natură și defel de betoane, mi-ar fi venit greu să cred că se poate, dacă nu aș fi văzut cu ochii mei – să creeze o oază de natură și liniște în tumultul Brașovului, la câteva minute de centrul orașului, flancată de construcțiile avizilor dezvoltatori imobiliari și vecină cu benzinăriile și supermarket-urile din cartier.
Proiectul Dragonfly Gardens și implementarea lui, îmi povestește Janos la cafeaua de la micul dejun, le aparține în totalitate. Construcția, muncă depusă, creativitatea, scaunele, ideile, culorile, toate li se datorează și s-au potrivit de minune grădinii lăsată moștenire familiei, cu mulți ani în urmă. Și-au luat timpul necesar să imagineze și să muncească fiecare colțișor. Atenția la detalii – afară, înăuntru – e incredibilă.
Anul trecut l-au inaugurat, unul dintre primele glampinguri din România. Au început cu 4 corturi, în care au acomodat, în 4 luni, oameni frumoși și curioși din 36 de țări. Anul acesta au mai adăugat 6 corturi și, paradoxal, au fost vizitați mai mult de oameni de-ai locului. Janos zâmbește cu ochii fără încetare când vorbește.
Articolul poate fi citit în întregime pe ZILE ȘI NOPȚI BRAȘOV.
Un comentariu
Comportament de nomazi. Bine ca au pus podele sa nu umbli prin noroi, cel putin in jurul cortului.