Din acest sezon joacă 3 echipe de fotbal din oraș în Liga a 3-a: echipa Primăriei: Corona și 2 echipe private: AS SR Brașov și Tâmpa Kids. Reprezentanții FDGR văd în acastă situație un tratament preferențial ce contravine principiului de egalitate în șanse atât de necesară pentru buna funcționare a democrației noastre.
„Avem în oraș 2 echipe susținute din eforturi private, din contrubuțiile membrilor cluburilor, de părinți, iar de cealaltă parte Primăria investește momentan bani publici în finanțarea unei a 3-a echipe. Practic, cetățenii investesc din eforturi proprii în 2 echipe, iar Primăria în altă echipă din taxele și impozitele lor. Din următorul sezon, noi, reprezentanții Forumului German, vom cere oprirea finanțării echipei de seniori de fotbal a clubului Primăriei, Corona. Vom cere, în schimb, redirecționarea banilor spre alte zone ale sportului brașovean și distribuirea lor după criterii transparente.”, spune Robert Marian, candidat la Consiliul Local din partea Forumului German.
Bani investiți în infrastructură și susținerea cluburilor de copii, juniori și tineret
”Sportul de masă, sportul la nivel de juniorat și tineret, are beneficii multiple. Investim în sănătatea și dezvoltarea corectă a copiilor noștri, aducem sportul și mișcarea aproape de tineri, iar prin sport ei dezvoltă spirit de echipă și de colaborare. Se dezvoltă fizic și mental: ”Mens sana in corpore sano”. În același timp infrastructura sportivă a Brașovului mai are nevoie de investiții. De această infrastructură au nevoie atât echipele profesioniste, cât și echipele de juniori și tineret ale Brașovului.”, declară Thomas Șindilariu, președintele Forumului German din municipiul Brașov.
”Ne dorim performanță sportivă la Brașov. Modelele de succes din lume au arătat că succesul se crește pas cu pas de la juniorat. Asta implică muncă pe termen mediu și lung. De aceea ne dorim să susținem prin adiministrația locală inițiativele care cresc sportivi și în paralel să venim cu infrastructura sportivă de care e nevoie. Așa încât, pe termen mediu, echipele Brașovului să facă performanță la nivel național și european”, completează Robert Marian.
Sport pentru toți
Membrii comunității săsești au resubliniat susținerea lor în Consiliul Local pentru inițiativa ”Fără lacăte pe curtea școlii” și dorința ca curțile școlilor să poată fi folosite de toți cetățenii în afara programului școlar. Ei menționează totuși, că în momentul de față răspunderea legală pentru folosirea bazelor sportive se restrânge exclusiv asupra conducerilor școlilor, chiar și în cazul folosirii de neșcolari după masa sau seara. Cui i se poate cere asumarea unei astfel de responsabilități într‐o țară europeană? FDGR BV își dorește de mai mulți ani o soluție viabilă pentru toate părțile interesate și o bază legală solidă, fără de care nu se poate clădi nimic de durată. De aceea, în mandatul 2016‐2020, Forumul German s‐a implicat în Consiliul Local Brașov pentru crearea unui cadru legal potrivit pentru deschiderea bazelor sportive ale școlilor pe răspunderea proprie a dornicilor și sub supravegherea poliției locale. Actuala majoritate din Consiliul Local nu a susținut inițiativa, prin urmare aceste baze sportive sunt în continuare încuiate.
Un comentariu
Felicitari pentru pozitie!