Orașul de la poalele Tâmpei se poate lăuda cu un hamac produs local care a avut succes la nivel național încă prin primul an de apariție pe piața românească. În perioada pandemiei de COVID-19, vânzările au crescut cu 370%, semn că oamenii au căutat modalități de a se relaxa în natură, departe de aglomerația urbană.
Brașoveanul Rareș Petre a făcut la un moment dat o excursie în Bali, iar aici a observat că foarte multe persoane folosesc hamace compacte și ușor de transportat. Întors în țară, acesta a dorit să achiziționeze unul din Indonezia, însă costurile de transport erau foarte mari. „M-am gândit că aș putea face eu un hamac la un preț rezonabil chiar aici, în Brașov, astfel încât, la sfârșitul anului 2016, am început să acord mai mult timp acestei idei, chiar dacă era iarnă. Mi l-am montat în casă, iar tip de 3-4 luni am căutat materiale care să fie rezistente și suficiet de subțiri pentru a fi portabile”, povestește acesta.
Un produs local de succes
Provocarea cu care s-a confruntat Rareș când a decis să realizeze hamacul Brașov Trail Adventures a fost găsirea materialelor din care să îl poată confecționa. „A fost dificil să găsesc materiale rezistente care să susțină greutatea unui om în foarte multe condiții. Am cumpărat toate hamacele existente pe piața din România la un preț rezonabil și care ar fi putut să reprezinte concurență pentru a vedea soluțiile de prindere și defectele acestora. Am testat foarte multe hamace până să ajung la produsul final. Le-am ars, le-am rupt, am căzut eu cu ele pentru a vedea cum se comportă acestea”, afirmă Rares.
El a dorit ca hamacul să aibă un nume local, pentru ca persoanele care îl achiziționează să știe că produsul este realizat în Brașov. „Am avut la un moment dat un magazin care se numea Brașov Trail Adventures și am înregistrat brandul. În continuarea sa am realizat hamace, bandane, mănuși. Mi-am dorit ca lumea să știe că produsele realizate de noi sunt făcute local și că ne mândrim cu un lucru care a fost și este apreciat la nivel național”, susține Rareș.
Cântărește 400 de grame și susține până la 120 de kilograme
Ideea acestuia a fost ca hamacul făcut în Brașov să aibă sub jumătate de kilogram, în prezent greutatea acestuia ajungând la 400 de grame cu tot cu accesorii și costă 125 de lei. „Am văzut potențialul unui astfel de business. Eu nu știu să existe pe piața din România vreun alt hamac care să fie mai ușor decât acesta. El se potrivește pentru orice ieșire în natură și asigură tot confortul în aer liber. Pentru că suntem perfecționiști, ne-am concentrat pe producția unui singur tip de hamac, disponibil în diverse culori sau ediții speciale, în funcție de perioada anului”, spune Rareș.
BTA Hammocks sunt fabricate cu pasiune, persoanele care comandă un astfel de hamac primind totodată și o serie de accesorii incluse cu care îl pot monta în câteva secunde. „Hamacul este confecționat dintr-un fâș subțire permeabil, care respiră, fiind potrivit atât pentru interior, cât și pentru interior. Acesta susține până la 120 de kilograme, ceea ce este suprinzător pentru că produsul încape într-un săculeț de mărimea unei mingi de handbal. Pe lângă hamac, primești cârlige de ancorare și două cordeline de 5 metri care sunt rezistente la frecare și uzură”, susține Rares.
Vânzările au crescut cu 370% în pandemie
Produsul s-a bucurat de un succes răsunatăr atât la apariția acestuia, cât și în contextul pandemiei de COVID-19. „În 2017, când am lansat produsul, au fost achiziționate 1.000 de astfel de hamace, iar în pandemie vânzările au crescut cu 370%. Oamenii au iesit mai des din casă pentru a petrece timpul în natură, iar produsele outdoor și vacanțele în locurile retrase s-au numărat printre preferințele românilor”, afirmă Rareș.
Produsul Brașov Trail Adventures este potrivit pentru persoanele care petrec timpul în natură și vor să se relaxeze. „Hamacul Brașov Trail Adventures poate fi achiziționat de persoanele care stau la curte sau se plimbă prin natură și vor să facă o pauză în care să se relaxeze. Este ușor de luat în rucsac, iar oricine se poate bucura de acesta. Desigur, copiii trebuie supravegheați pentru că există pericolul de a cădea și de a se lovi. Primim foarte multe poze cu hamacele instalate de către clienții noștri și apreciem acest lucru, deoarece putem oferi un produs făcut local de care oamenii să se bucure”, încheie Rareș.