Ghimbavul este una dintre comunitățile județului Brașov care a uimit de-a lungul anilor prin amenajările utile și nu prea făcute prin oraș, dar mai ales prin sumele cheltuite cu acestea. Subiectul bisericii nou construite, acoperită cu tablă de aur, în care s-au investit aproximativ 1 milion de euro, este deja unul vechi, de care s-a auzit prin toate colțurile țării și care continuă să facă „furori” în rândul comunității, mai ales că aleșii locali au decis să aprobe noi investiții „de criză” pentru aceasta.
Deși în localitate există o biserică monument istoric, care ar putea fi și un punct de interes turistic alături de biserica fortificată din centrul orașului, aleșii locali au decis să continue să aloce fonduri pentru a mai… înfrumuseța un pic tot noul lăcaș de închinăciune. Astfel, potrivit unei hotărâri adoptate de consilierii locali la începutul lunii august, în conturile bisericii vor intra de la bugetul local 718.056,61 de lei care vor fi utilizați pentru lucrări de „înfrumusețare exterioară a Bisericii – mozaic bisericesc”, dar și pentru reparații la capela mortuară și terasa de acces la mansardă, reparații curente ale aleilor din cimitir și pentru amenajarea unei arcade metalice pentru flori.
Pentru biserica – monument istoric, ridicată în secolul al XVII-lea, au existat doar promisiuni în ceea ce privește resturarea, lăcașul de încinăciune rămând cu tencuiala dată jos de mai mulți ani. Aceasta a fost loc de închinăciune pentru ghimbășeni din anul 1780, fiind construită de enoriași și prin contribuția negustorului brașovean Ioan Boghici, librar și editor de cărți. Pe pereții interiori ai bisericii s-au păstrat fragmente de pictură murală originale, lucru care ar putea fi exploatat din punct de vedere turistic, dar din păcate lucrurile sunt lăsate la voia întâmplării.