Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” din Brașov urmează să investească 3,8 milioane de lei în reamenajarea Centrului Agrement de sub Tâmpa. Daniel Nazare, managerul instituției, susține că și-ar dori ca aici să promoveze cultura mișcării. „Nu aș aduce aici toate cărțile – noi avem peste un milion de cărți, ci doar pe acelea care promovează mișcarea și un stil de viață sănătos. Mai ales că accesul nu este foarte facil pentru toată lumea”, spune Nazare.
Acesta spune că a preluat conceptul unui spațiu care să facă legătura dintre citit și mișcare, care să interconecteze cultura cu sportul, de la instituții de profil din Canada – din Toronto sau Vancouver. „Știu că în Europa se dorește să se facă ceva de acest gen în Norvegia, dar nu am informații că s-ar fi ajuns la punerea în oractică a acestui concept”, a explicat Nazare. „Acum sunt mai multe idei pe care mergem. Noi stăm acum într-un spațiu închiriat de la Camera de Comerț și Industrie Brașov și în eventualitatea că vom păstra ambele spații – cel actual și Agrementul, spațiul de sub Tâmpa se va transforma în conceptul propus de mine, care include și piscina, mai ales că acum sunt puține piscine acoperite în Brașov. Totuși, dacă vom pierde posibilitatea de a ne desfășura activitatea în continuare în spațiul din Livada Poștei, atunci ne vom vedea nevoiți să mutăm toate cărțile în Centrul Agrement, ceea ce va însemna că nu vom mai avea piscină”, a mai spus sursa citată.
Interesant este că, dacă Biblioteca Județeană george Barițiu își va păstra ambele sedii, Brașovul va avea prima bibliotecă din Europa care va avea angajați salvamari, având în vedere că legea cere adinistratorilor de piscine să angajeze salvamari profesioniști pentru a-i supraveghea pe clienți. „Am vorbit cu o colagă din Sibiu care a lucrat în Canada și mi-a povestit că acele biblioteci aveau angajați salvamari”.
Complexul Agrement a fost cumpărat de Consiliul Judeţean Braşov în anul 2003, după care a fost reabilitat, apoi administrat de SC Consilprest SRL (firmă a Consiliului Judeţean Braşov). De la începutul anului 2015, Complexul fost închis, după ce Consilprest a renunţat la administrare, iar Consiliul Judeţean a organizat mai multe licitaţii (recomandate de altfel de un raport anterior al Curţii de Conturi), sperând că va fi identificat un operator privat care să preia unitatea, însă nu a fost găsit nici un chiriaş.