Grupul de firme Belvedere, care deține două hoteluri și un centru de evenimente pe Drumul Poienii, a achiziționat recent Restaurantul Șura Dacilor și Pensiunea Alex, care fac parte din același complex de ospitalitate. Grupul a investit 200.000 de euro și modernizarea celor două locații și a deschis grădina de vară, care se întinde pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați.
„Grădina de vară se folosea pana acum doar pentru evenimente, dar datorita pandemiei am decis să o deschidem publicului larg și să se poată comanda a la carte. Am schimbat și conceptul în live cooking, dar am păstrat concertele cu muzică tradițională românească. Pensiunea Alex va fi modernizată anul viitor și se va transforma într-un boutique-hotel sub brandul Belvedere”, ne-a declarant Cristian Popa, manangerul grupului, care a explicat că s-a luat aceasta decizie pentru a ne putea păstra cei 200 de angajați ai grupului.
Preluarea restaurantului Șura Dacilor vine după ce anul trecut grupul Belvedere a preluat în administrare și restaurantul Coliba Haiducilor din Poiana Brașov. „Vrem să ne concentrăm pe zona ospitalității din Poiana Brașov”, ne-a mai spus Popa Cristian.
Grupul Belvedere mai deține și brandul Olive Express Food din Centrul istoric al Brașovul, pe care dorește să îl vândă, și organizează și târgul de vinuri
Industria își va reveni abia peste doi – trei ani
Cristian Popa estimează că industria HoReCa își va reveni abia peste doi – trei ani în condițiile în care Guvernul va „pompa” bani în economie cum a promis. „Dacă nu s-ar pompa acești bani, probabil că industria nu și-ar fi revenit nici peste 20 de ani”, spune sursa citată. El spune că Poiana Brașov pierde foarte multe venituri din lipsa turiștilor străini. „Anul trecut nu era masă fără un turist asiatic, de exemplu. Acum valoarea medie a unui bon la restaurant, în condițiile în care ai doar turiști români, a scăzut cu 30 – 35%”, explică acesta.
Mai mult, în industrie se estimează că 60% din locațiile HoReCa vor falimenta până în februarie – martie anul viitor, cu accent mare pe restaurantele a la carte care nu au alte anexe (hotel, terase de capacitate mare sau vad comercial). „Bănuiala mea este că după alegerile locale ne vor lăsa să folosim interioarele restaurantelor la jumătate din capacitate. Terasele ar mai putea fi folosite până la mijlocul lui octombrie, dar după aceea clienții vor trebui sa se mute în restaurante