Stiri Brasov

Antreprenoarea Violeta Radu intră în cursa pentru Primărie. Vrea să transforme Brașovul în cel mai frumos, curat, inteligent și plin de viață oraș al României

Cu experiență de ani buni în management, atât în țară, cât și în străinătate, Violeta Radu a reușit să își creeze un nume în sectorul industrial al Brașovului, iar acum, fabrica de încălțăminte pe care o conduce produce pentru unele dintre cele mai mari branduri din lume.

Acum, Violeta a decis să răspundă unei noi provocări, aceea de a face și a aduce mai mult pentru orașul său, și a decis să se înscrie în competiția electorală pentru postul de primar al municipiului Brașov din partea Partidului Puterii Umanististe (social liberal) – PPU(sl). „Sunt mamă, am crescut în acest oraș patru copii. Sunt antreprenor, vin din sectorul industrial, cu o experiență de management, atât în țară, cât și în străinătate. Sunt manager de meserie. Am  activat și activez în mai multe industrii și servicii, prima și ultima industrie dragă mie, fashion, unde la vârsta de 16 ani am devenit model și unde am învățat ce înseamnă frumosul. În același timp, m-am specializat în industria ușoară și în prezent, am o fabrică, unde lucrăm pentru unele dintre cele mai mari branduri din lume”, se prezintă Violeta Radu.

Fă ceva și apoi critică!

A trăit, a muncit, dar și a studiat în mai multe țări, precum Olanda, Statele Unite ale Americii sau Italia, iar peste tot a învățat câte ceva. A decis după ani să se întoarcă în țară, pentru ca să-și construiască propria afacere. „Cu sinceritate vă spun că m-am întors datorită dorului de părinți, de surori și țară. Îmi era dor de tot ce înseamnă România mea și purtam cu mândrie numele de român în străinătate! Numai cine a fost plecat din țară cunoaște acest DOR. Privesc cu admirație un muncitor dedicat meseriei lui și contemplez o femeie de serviciu care își face munca până la obsesie. Îmi place mintea unui inginer, am mare respect pentru educatori, dar și pentru multe alte meserii. Mai bine să faci ceva care să fie criticat, decât să nu faci nimic și să critici pe ceilalți”, consideră Violeta.

Exemplul de pe Coasta Adriatică pentru Brașov

Acum, Violeta își dorește să trăiască în România așa cum a trăit pe Coasta Adriatică, în orășelele medievale, unde orice loc avea o poveste, era bine organizat și era înconjurat de tot ce înseamnă frumos. Violeta a fost activă în mai multe asociații care au luptat pentru binele omenirii și, de fiecare dată când a avut succes, a radiat de bucurie că a contribuit cu „ceva” pentru o lume mai bună.

„Mi-aș dori ca tot ce am învățat în aceste țări, de la business, la industrie, la turism, etc, să transpun în Brașov prin acțiuni pe termen lung, ca brașovenii să trăiască frumos și sănătos. Îmi doresc să colaborez cu oricine are o minte ageră și dorește să facă ceva trainic pentru acest oraș.  Știu că pentru îndeplinirea visului meu este nevoie de multă muncă, pricepere, determinare și, ce este cel mai important, energie. Doresc să mă implic. Cu experiența activității manageriale, am capacitatea de a face ceva bun în acest oraș, voi colabora cu specialiști, astfel încât să aduc Brașovul acolo unde ar trebui sa îi fie locul. Cel mai frumos, curat, inteligent și plin de viață oraș, din România”, a spus Violeta

Lumea a evoluat și suntem cu toții în schimbare, iar orașul nostru are multe probleme, însă dorința fermă a Violetei Radu este de a se implica și a găsi soluții la toate acestea.

„Iată-mă pe mine în această postură de a-mi dori să schimb în bine viața mea, a familiei mele și a locuitorilor acestui oraș. Este pentru prima oară când mă implic politic”, a mărturisit candidatul PPUSL pentru postul de primar al municipiului Brașov.

Proiectele propuse de Violeta Radu pentru Brașov și brașoveni:

CULTURAL

            Orașul Brașov ar trebui să fie mai „viu”. Împreună cu echipă mea dorim să punem bazele unui festival de muzică denumit „FESTIVALUL CETĂȚII”, atât pentru localnici cât și pentru turiști, în care să implicăm prezența unor trupe de muzică de talie națională și internațională, de teatru, divertisment,

            Doresc să inițiez cel mai cool festival de jazz „Brașov-Dracula Festival Jazz” așa cum am văzut în Umbria, iar toate străzile centrului să fie animate de dansatori, de turiști din toate colțurile lumii și toți oamenii să se bucure de muzică și atmosferă stylish. 

                    JUNII -un eveniment unic pe glob! În jurul acestui eveniment propunem minimum două săptămâni de evenimente din tradiția strămoșească a acestora.

            În Poiana Brașov să organizăm un festival de tip NeverSea sau Untold cu denumirea de „Rhythmic  Kronstadt”.

            În Centrul Vechi, viață să fie animată și să se apropie de atmosfera din centrul marilor orașe, cu orare prelungite (după ce pandemia de coronavirus se va sfârși).

            Brașovul se pretează pentru festivaluri medievale pe toată durata verii.

            Sărbătorile de iarnă să se desfășoare la Brașov în perioada 1 decembrie – 30 ianuarie,  cu  organizarea unor acțiuni, evenimente, pentru zona turistică și Poiană Brașov.

SĂNĂTATE

            Îmi doresc să construim un performant Spital Universitar, unde studenții să aibă posibilitatea să se specializeze,  iar calitatea serviciilor medicale să fie de  anvergură.

            De asemenea, să punem accent pe PREVENȚIE. Prevenția salvează vieți! Sănătatea pe primul loc! Ne dorim înființarea unui „Centru de sănătate și terapii alternative medicinei alopate”. Aici, să activeze cele mai bune terapii holistice în care să se practice medicină integrativă cu tratamente non-invazive, iar pacientului să i se trateze cauza și nu simptomele. Un Centru de Sănătate construit în natură, unde omul să se deconecteze de la stres și probleme.

Seniorii sunt cei care ar trebui să beneficieze mai ușor de aceste metode, să îmbunătățim calitatea vieții. Pentru această, propun înființarea unui „Centru de întâlnire și socializare”, cu dans și voie bună. Părinții, bunicii noștri, au dreptul la o viață mai bună, ei sunt oamenii care au muncit și după o vârstă poate nu își mai găsesc rostul, se îmbolnăvesc, de multe ori, din cauza lipsei de viață socială și a problemelor curente. Ori, prin terapia dansului, a socializării, întărim calitatea vieții oamenilor care au pus umăr la construirea acestei societăți și care de multe ori au făcut mari sacrificii pentru creșterea generațiilor, meritând din plin, o viață mai bună. Latura umanistă ne face să ne îndreptăm către nevoile acestor oameni.

Spațiile verzi, o problemă actuală a Brașovului! Nu sunt parcuri suficiente. Este o sarcină imperioasă de a găsi soluții pentru a construi spații verzi pentru brașoveni. Arhitecți-peisagiști vor pune în practică cel mai frumos concept de dezvoltare urbană verde. Voi aborda conceptul de „guerila verde” și voi transforma, unde este posibil, fiecare spațiu abandonat în zonă verde, în favoarea epurării chimice a atmosferei. Prin procesul de fotosinteză, plantele consumă dioxid de carbon și eliberează oxigen, iar vegetația are un rol vital în moderarea climatului urban. Noi, în general, trăim la nivelul solului și inhalăm praf, gaze, impurități, etc. Prin realizarea unor insule de vegetații vom crea un climat urban specific de circulație a aerului, de atragere a prafului și a impurităților. În paralel cu epurarea chimică și fizică a atmosferei, vegetația realizează și o epurare bacteriologică. Un alt beneficiu adus de vegetație îl constituie atenuarea fonică. 

 Spațiul public este o parte esențială a moștenirii urbane, un element puternic în înfățișarea arhitecturală și estetică a orașului, joacă un rol educațional important. Este semnificativ din punct de vedere ecologic, este important pentru interacțiunea socială, vine în sprijinul dezvoltării comunității și este încurajator pentru obiective și activități educative și economice. Ridică nivelul de satisfacție al locuitorilor.

 „Dog park”- numărul de patrupede cu stăpân a crescut continuu din 2011, este nevoie de spații speciale pentru plimbatul câinilor în Brașov,  cu dotări specifice (apă, stații deșeuri, echipamente de joacă, etc.)  pentru nevoia de mișcare, de stimulare mintală și emoțională a animăluțelor.

DIGITALIZAREA orașului  Brașov – Smart City – 

Prin continuarea digitalizării orașului vom obține o calitate net superioară a muncii, atât a administrativului local, cât și a cetățenilor. Tu cât timp pierzi la ghișee? Nu ar fi mai simplu să achiți, să soliciți, să depui documente sau cereri online din confortul casei tale? De ce să mai stăm la cozi pentru orice hârtie, taxă, etc., să ne plimbăm din instituție, în instituție și să ne stresăm în condițiile în care există soluții de digitalizare?! Timpul nostru să îl folosim inteligent și  calitativ! Datorită acestei digitalizări, în Estonia sunt economisiți peste 800 de ani de muncă datorați birocrației în fiecare an. Durează câteva minute să îți completezi declarațiile de impozit sau să depui documente online, o firmă poate fi înființată online, sub o jumătate de oră, fără să fii nevoit să „plimbi” hârtii la diverse instituții. Birocrația în general, în România, atinge cote tot mai înalte și reprezintă o piedică în calea realizării progresului multor activități în multe domenii. Dacă Estonia este țara unde digitalizarea a ajuns atât de departe încât cetățenii pot ajunge doar de trei ori în viață să semneze hârtii la diverse autorități, precum: căsătorie, divorț, vânzare-cumpărare, proprietate, de ce nu am copia sistemul lor și am replica în orașul nostru și chiar în țară?

 Orice demers în Smart City trebuie să înceapă cu un „management smart”. În acest sens, executivul din administrația locală, și anume Primarul (și aparatul sau de specialitate) sau City Managerul sunt primii care ar  trebui să asigure dezvoltarea comunității de servicii publice inteligențe și să explice cetățenilor importanța unei strategii de dezvoltare bazată pe tehnologie.

EDUCAȚIE

 Sunt mamă! Știu cât de greu a fost să-mi cresc și să-mi educ copiii într-un oraș care nu este Family Friendly sau Kid-Friendly.

 Alergatul prin oraș pentru orice formă de afterschool, sport, balet, activități extrașcolare, etc. duce la  haos și la stres pentru părinți și copii. Mersul la școală a fost și este o mare aventură  la orele de vârf. Din cauza sistemului de învățământ precar, lipsei de activități sportive în școli, părinții trebuie să facă eforturi susținute pentru a suplini financiar, fizic și moral lipsa educației din școală. De multe ori, acest haos duce la încălcarea dreptului copilului la o educație bună și dezavantajează alți copii cu posibilități mai mici. Din acest motiv, propunerea este ca în școli să se înființeze:

 1. Cantină caldă, cu hrană de calitate, sau un mic bufet cu legume și fructe proaspete, o mâncare  de calitate.

 2. Niciun copil  nu fie lăsat în urmă! Toți copiii au dreptul  acceadă la un învățământ de calitate. Elevul nu urăște matematica, faptul că nu o înțelege, este responsabilitatea profesorului care nu a reușit să-l facă să o înțeleagă. Înființarea de școli cu parteneriate  public-privat în care să fie predat învățământ alternativ (gen Montessori). Metoda de memorare actuală este depășită și trebuie găsite alte forme de învățământ  interactiv, stimulant pentru elevi.

 3. Investiții în domeniul sportului,pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor.

4. Transport cu autobuze speciale pentru elevi, cu însoțitor de bord pentru grija copiilor.

SPORT

– Stadion European – este necesar pentru orașul Brașov.  Un stadion în care sportivii noștri să performeze, să ajungem etalon la nivel internațional. Costurile se pot susține din evenimente muzicale sau orice alte evenimente care se pot desfășura pe stadion.

– Piste de biciclete reale în oraș și în zonă metropolitană. În ultima perioadă, tot mai multe persoane din Brașov îmbrățișează ciclismul – un lucru frumos și sănătos. Eu însămi fiind o iubitoare a acestui sport! Din păcate, încă nu avem o pistă continuă. Propun implementarea unei divizii de Inovare Brașov Verde pentru biciclete în care să evaluăm calitatea pistelor actuale, a spațiului de siguranță, gradul de conectivitate, prezența mobilierului urban, lățimea pistelor, marcaje curente, etc. și să îmbunătățim infrastuctura velo.

SALUBRITATE  – OUG 74, plătești cât arunci! 

Implementarea urgență în primele 6 luni de la mandat. 

Reciclare.

Colectarea deșeurilor selective. 

URBANISM-ARHITECTURĂ-PEISAGISTICĂ

Avem nevoie de un „urbanism inteligent” nu doar de „orașe inteligente” prin planificări urbane, mediul durabil, conservarea tradiției, conservarea zonelor naturale. Urbanizarea trebuie făcută în echilibru cu natura și conservând activele culturale existente, respectând patrimonial cultural, stilul și practicile tradiționale, simbolurile, semnele care transfera sensuri prin decorare și motive. 

Brașovul este un oraș care are un centru vechi cu clădiri frumoase, însă nu sunt îngrijite, restaurate corespunzător.

Brașovul nu are o linie arhitecturală unitară delimitată și nu sunt integrate elemente arhitecturale vechi în sinergie cu construcțiile noi. Mai grav, se construiește haotic și pe termen lung vom fi afectați de eșecurile actuale. Brașovul nu are o identitate unitară din punct de vedere architectural, cromatic. 

Orașul este considerat artefact, pentru că el este rezultatul fizic al aspirațiilor sociale urbane, creat de acesta prin elementele sale de referință: clădirile publice, arhitectură, design, identitate, istoric, specificul zonei, originalitate, memoria locului, înfățișare, simbolistică, funcțiune, de care trebuie să ținem cont.

Este necesară o viziune nouă de abordare a urbanismului arhitectural și peisagistic, prin abordarea inteligentă. Avem nevoie de politicieni curajoși care să privească pe termen lung. Viziunea noastră, a umaniștilor, se referă la viitorul Brașovului dar și la legătură să cu trecutul. Istoria și diversitatea sunt elemente care conferă specificitatea și identitatea locală. Avem nevoie de profesioniști entuziaști și atitudini inedite în domeniul urbanismului care să implementeze o viziune strategică pentru a ne atinge aspirațiile.

Alte proiecte propuse:

– Tunel sub strada Dobrogeanu Gherea

 – Parcare subterană în central orașului 

 – Mutarea Primăriei și a altor instituții publice în afară zonei de centru

 – Lărgirea zonelor pietonale centrale

(P)

12 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

97 de brașoveni s-au vindecat de COVID-10 în ultimele 24 de ore. Alți 29 sunt în stare gravă la Terapie
Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se
Colegiului Național „Andrei Șaguna” și Colegiului Tehnic de Transporturi au intrat, de azi, în „scenariul roșu”, cursurile mutându-se în online
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat Hotărârea nr. 33/26.10.2020, privind aprobarea scenariului de funcționare a Colegiului
P&P, un nou contract pentru administrarea parcărilor Brașovului. Din 12 noiembrie, se vor aplica tarifele majorate pe hârtie din 2017
Începând cu 12 noiembrie, parcările publice din municipiul Brașov, altele decât cele rezidențiale și cele multietajate, vor fi administrate de
35 de brașoveni au fost amendați, în ultimele două săptămâni, după ce „au confundat” parcurile și locurile de joacă cu
35 de brașoveni au fost surprinși în ultimele două săptămâni de polițiștii locali în timp ce consumau alcool pe domeniul
9 cazuri de COVID-19 în rândul personalului din creșele brașovene. 2 unități au deja activitatea suspendată, urmează ca și restul
Primăria Brașov va înainta Comitetului Local pentru Situații de Urgență propunerea de suspendare a activității creșelor pentru o perioadă de
Biroul mobil al președintelui CJ Brașov. Adrian Veștea va lua la rând toate cele 58 de localități din județ pentru
Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a anunțat pe pagina sa de socializare că începând cu 1 noiembrie, în fiecare
Weekend „liniștit” în stațiunea Vama Buzăului: 10 bărbați, arestați pentru o încăierare
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul
Fetiță de 12 ani violată într-un orfelinat din Brașov? Poliția face cercetări pentru a stabili dacă fapta se probează sau
O fetiță de 12 ani, instituționalizată într-un centru de plasament din Brașov, susține că a fost amenințată și violată, lucru
Creșele Brașovului rămân deschise, până la noi ordine. Decizia finală va fi luată de Comitetul pentru Situații de Urgență
Ținând cont că actualele prevederi legislative aplicate în contexul stării de alertă și al creșterii numărului de infecții cu noul
Tezele ar putea fi eliminate, indiferent de scenariul în care se află școala. Ce variante analizează Ministerul Educației
Ministerul Educației și Cercetării a anunțat astăzi că analizează posiblitatea eliminării tezelor, indiferent de scenariul în care se află o
STUDIU Românii vor să stea la casă în pandemie. Creștere de peste 54% a cererii pentru achiziția de case în
În ultimele luni, interesul pentru locuințe al românilor s-a modificat, având în vedere noul context social determinat de criza COVID-19,
Restricțiile „COVID de noapte”, la stadiul de analiză. „Să vedem efectele acestora din alte țări”
Premierul Ludovic Orban a declarat că, înainte de a se lua o decizie în România privind restricționarea circulației pe timpul
COVID-19: 54 de noi infecții depistate la Brașov. La nivel național au fost raportate 2.844 de cazuri noi
Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID
Direcția Socială continuă distribuția măștilor de protecție gratuite pentru brașovenii defavorizați. Ce categorii beneficiază de pachetele cu 50 de măști
Cu precădere, în această perioadă în care purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile înschise cât și în
Comunicare deficientă a autorităților: Restaurantele din AFI se redeschid, iar cele din Coresi așteaptă o comunicare oficială din partea Comitetelor
Proprietarii restaurantelor din centrul comercial AFI Brașov au luat decizia, astăzi, de a nu mai servi mâncare la mese, ci
VIDEO Polițiștii și jandarmii au continuat raziile în județ și au amendat 335 de persoane, fiindcă nu au respectat măsurile
Polițiștii și jandarmii brașoveni au continuat pe parcursul zilei de ieri acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul
Deși „poporul” l-a votat, un primar din județul Brașov își pierde funcția, după un verdict final al Înaltei Curți cu
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv pe 21 octombrie recursul intentat de primarul comunei Buneşti, Mircea Pălăşan,
Nici restaurantele nu se închid. Cel puțin până miercuri/ Și cei din HoReCa așteaptă o decizie a Comitetului Județean pentru
Deși Direcția de Sănătate Publică Brașov a anunțat că municipiul Brașov a trecut de o rată de transmisie a SARS-CoV-2,
În ce condiții poate fi dată jos masca în spațiile deschise: dacă fumezi, mănânci pe stradă sau faci jogging
Persoanele din localitățile unde este obligatorie purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise, precum Brașovul, vor putea să înlăture
Senatul Universității Transilvania decide mâine dacă va suspenda cursurile fizice, în contextul creșterii incidenței COVID-19
Senatul Universității Transilvania se va întruni mâine în ședință pentru a lua o decizie în ceea ce privește desfășurarea cursurilor,