Stiri Brasov

Antreprenoarea Violeta Radu intră în cursa pentru Primărie. Vrea să transforme Brașovul în cel mai frumos, curat, inteligent și plin de viață oraș al României

Cu experiență de ani buni în management, atât în țară, cât și în străinătate, Violeta Radu a reușit să își creeze un nume în sectorul industrial al Brașovului, iar acum, fabrica de încălțăminte pe care o conduce produce pentru unele dintre cele mai mari branduri din lume.

Acum, Violeta a decis să răspundă unei noi provocări, aceea de a face și a aduce mai mult pentru orașul său, și a decis să se înscrie în competiția electorală pentru postul de primar al municipiului Brașov din partea Partidului Puterii Umanististe (social liberal) – PPU(sl). „Sunt mamă, am crescut în acest oraș patru copii. Sunt antreprenor, vin din sectorul industrial, cu o experiență de management, atât în țară, cât și în străinătate. Sunt manager de meserie. Am  activat și activez în mai multe industrii și servicii, prima și ultima industrie dragă mie, fashion, unde la vârsta de 16 ani am devenit model și unde am învățat ce înseamnă frumosul. În același timp, m-am specializat în industria ușoară și în prezent, am o fabrică, unde lucrăm pentru unele dintre cele mai mari branduri din lume”, se prezintă Violeta Radu.

Fă ceva și apoi critică!

A trăit, a muncit, dar și a studiat în mai multe țări, precum Olanda, Statele Unite ale Americii sau Italia, iar peste tot a învățat câte ceva. A decis după ani să se întoarcă în țară, pentru ca să-și construiască propria afacere. „Cu sinceritate vă spun că m-am întors datorită dorului de părinți, de surori și țară. Îmi era dor de tot ce înseamnă România mea și purtam cu mândrie numele de român în străinătate! Numai cine a fost plecat din țară cunoaște acest DOR. Privesc cu admirație un muncitor dedicat meseriei lui și contemplez o femeie de serviciu care își face munca până la obsesie. Îmi place mintea unui inginer, am mare respect pentru educatori, dar și pentru multe alte meserii. Mai bine să faci ceva care să fie criticat, decât să nu faci nimic și să critici pe ceilalți”, consideră Violeta.

Exemplul de pe Coasta Adriatică pentru Brașov

Acum, Violeta își dorește să trăiască în România așa cum a trăit pe Coasta Adriatică, în orășelele medievale, unde orice loc avea o poveste, era bine organizat și era înconjurat de tot ce înseamnă frumos. Violeta a fost activă în mai multe asociații care au luptat pentru binele omenirii și, de fiecare dată când a avut succes, a radiat de bucurie că a contribuit cu „ceva” pentru o lume mai bună.

„Mi-aș dori ca tot ce am învățat în aceste țări, de la business, la industrie, la turism, etc, să transpun în Brașov prin acțiuni pe termen lung, ca brașovenii să trăiască frumos și sănătos. Îmi doresc să colaborez cu oricine are o minte ageră și dorește să facă ceva trainic pentru acest oraș.  Știu că pentru îndeplinirea visului meu este nevoie de multă muncă, pricepere, determinare și, ce este cel mai important, energie. Doresc să mă implic. Cu experiența activității manageriale, am capacitatea de a face ceva bun în acest oraș, voi colabora cu specialiști, astfel încât să aduc Brașovul acolo unde ar trebui sa îi fie locul. Cel mai frumos, curat, inteligent și plin de viață oraș, din România”, a spus Violeta

Lumea a evoluat și suntem cu toții în schimbare, iar orașul nostru are multe probleme, însă dorința fermă a Violetei Radu este de a se implica și a găsi soluții la toate acestea.

„Iată-mă pe mine în această postură de a-mi dori să schimb în bine viața mea, a familiei mele și a locuitorilor acestui oraș. Este pentru prima oară când mă implic politic”, a mărturisit candidatul PPUSL pentru postul de primar al municipiului Brașov.

Proiectele propuse de Violeta Radu pentru Brașov și brașoveni:

CULTURAL

            Orașul Brașov ar trebui să fie mai „viu”. Împreună cu echipă mea dorim să punem bazele unui festival de muzică denumit „FESTIVALUL CETĂȚII”, atât pentru localnici cât și pentru turiști, în care să implicăm prezența unor trupe de muzică de talie națională și internațională, de teatru, divertisment,

            Doresc să inițiez cel mai cool festival de jazz „Brașov-Dracula Festival Jazz” așa cum am văzut în Umbria, iar toate străzile centrului să fie animate de dansatori, de turiști din toate colțurile lumii și toți oamenii să se bucure de muzică și atmosferă stylish. 

                    JUNII -un eveniment unic pe glob! În jurul acestui eveniment propunem minimum două săptămâni de evenimente din tradiția strămoșească a acestora.

            În Poiana Brașov să organizăm un festival de tip NeverSea sau Untold cu denumirea de „Rhythmic  Kronstadt”.

            În Centrul Vechi, viață să fie animată și să se apropie de atmosfera din centrul marilor orașe, cu orare prelungite (după ce pandemia de coronavirus se va sfârși).

            Brașovul se pretează pentru festivaluri medievale pe toată durata verii.

            Sărbătorile de iarnă să se desfășoare la Brașov în perioada 1 decembrie – 30 ianuarie,  cu  organizarea unor acțiuni, evenimente, pentru zona turistică și Poiană Brașov.

SĂNĂTATE

            Îmi doresc să construim un performant Spital Universitar, unde studenții să aibă posibilitatea să se specializeze,  iar calitatea serviciilor medicale să fie de  anvergură.

            De asemenea, să punem accent pe PREVENȚIE. Prevenția salvează vieți! Sănătatea pe primul loc! Ne dorim înființarea unui „Centru de sănătate și terapii alternative medicinei alopate”. Aici, să activeze cele mai bune terapii holistice în care să se practice medicină integrativă cu tratamente non-invazive, iar pacientului să i se trateze cauza și nu simptomele. Un Centru de Sănătate construit în natură, unde omul să se deconecteze de la stres și probleme.

Seniorii sunt cei care ar trebui să beneficieze mai ușor de aceste metode, să îmbunătățim calitatea vieții. Pentru această, propun înființarea unui „Centru de întâlnire și socializare”, cu dans și voie bună. Părinții, bunicii noștri, au dreptul la o viață mai bună, ei sunt oamenii care au muncit și după o vârstă poate nu își mai găsesc rostul, se îmbolnăvesc, de multe ori, din cauza lipsei de viață socială și a problemelor curente. Ori, prin terapia dansului, a socializării, întărim calitatea vieții oamenilor care au pus umăr la construirea acestei societăți și care de multe ori au făcut mari sacrificii pentru creșterea generațiilor, meritând din plin, o viață mai bună. Latura umanistă ne face să ne îndreptăm către nevoile acestor oameni.

Spațiile verzi, o problemă actuală a Brașovului! Nu sunt parcuri suficiente. Este o sarcină imperioasă de a găsi soluții pentru a construi spații verzi pentru brașoveni. Arhitecți-peisagiști vor pune în practică cel mai frumos concept de dezvoltare urbană verde. Voi aborda conceptul de „guerila verde” și voi transforma, unde este posibil, fiecare spațiu abandonat în zonă verde, în favoarea epurării chimice a atmosferei. Prin procesul de fotosinteză, plantele consumă dioxid de carbon și eliberează oxigen, iar vegetația are un rol vital în moderarea climatului urban. Noi, în general, trăim la nivelul solului și inhalăm praf, gaze, impurități, etc. Prin realizarea unor insule de vegetații vom crea un climat urban specific de circulație a aerului, de atragere a prafului și a impurităților. În paralel cu epurarea chimică și fizică a atmosferei, vegetația realizează și o epurare bacteriologică. Un alt beneficiu adus de vegetație îl constituie atenuarea fonică. 

 Spațiul public este o parte esențială a moștenirii urbane, un element puternic în înfățișarea arhitecturală și estetică a orașului, joacă un rol educațional important. Este semnificativ din punct de vedere ecologic, este important pentru interacțiunea socială, vine în sprijinul dezvoltării comunității și este încurajator pentru obiective și activități educative și economice. Ridică nivelul de satisfacție al locuitorilor.

 „Dog park”- numărul de patrupede cu stăpân a crescut continuu din 2011, este nevoie de spații speciale pentru plimbatul câinilor în Brașov,  cu dotări specifice (apă, stații deșeuri, echipamente de joacă, etc.)  pentru nevoia de mișcare, de stimulare mintală și emoțională a animăluțelor.

DIGITALIZAREA orașului  Brașov – Smart City – 

Prin continuarea digitalizării orașului vom obține o calitate net superioară a muncii, atât a administrativului local, cât și a cetățenilor. Tu cât timp pierzi la ghișee? Nu ar fi mai simplu să achiți, să soliciți, să depui documente sau cereri online din confortul casei tale? De ce să mai stăm la cozi pentru orice hârtie, taxă, etc., să ne plimbăm din instituție, în instituție și să ne stresăm în condițiile în care există soluții de digitalizare?! Timpul nostru să îl folosim inteligent și  calitativ! Datorită acestei digitalizări, în Estonia sunt economisiți peste 800 de ani de muncă datorați birocrației în fiecare an. Durează câteva minute să îți completezi declarațiile de impozit sau să depui documente online, o firmă poate fi înființată online, sub o jumătate de oră, fără să fii nevoit să „plimbi” hârtii la diverse instituții. Birocrația în general, în România, atinge cote tot mai înalte și reprezintă o piedică în calea realizării progresului multor activități în multe domenii. Dacă Estonia este țara unde digitalizarea a ajuns atât de departe încât cetățenii pot ajunge doar de trei ori în viață să semneze hârtii la diverse autorități, precum: căsătorie, divorț, vânzare-cumpărare, proprietate, de ce nu am copia sistemul lor și am replica în orașul nostru și chiar în țară?

 Orice demers în Smart City trebuie să înceapă cu un „management smart”. În acest sens, executivul din administrația locală, și anume Primarul (și aparatul sau de specialitate) sau City Managerul sunt primii care ar  trebui să asigure dezvoltarea comunității de servicii publice inteligențe și să explice cetățenilor importanța unei strategii de dezvoltare bazată pe tehnologie.

EDUCAȚIE

 Sunt mamă! Știu cât de greu a fost să-mi cresc și să-mi educ copiii într-un oraș care nu este Family Friendly sau Kid-Friendly.

 Alergatul prin oraș pentru orice formă de afterschool, sport, balet, activități extrașcolare, etc. duce la  haos și la stres pentru părinți și copii. Mersul la școală a fost și este o mare aventură  la orele de vârf. Din cauza sistemului de învățământ precar, lipsei de activități sportive în școli, părinții trebuie să facă eforturi susținute pentru a suplini financiar, fizic și moral lipsa educației din școală. De multe ori, acest haos duce la încălcarea dreptului copilului la o educație bună și dezavantajează alți copii cu posibilități mai mici. Din acest motiv, propunerea este ca în școli să se înființeze:

 1. Cantină caldă, cu hrană de calitate, sau un mic bufet cu legume și fructe proaspete, o mâncare  de calitate.

 2. Niciun copil  nu fie lăsat în urmă! Toți copiii au dreptul  acceadă la un învățământ de calitate. Elevul nu urăște matematica, faptul că nu o înțelege, este responsabilitatea profesorului care nu a reușit să-l facă să o înțeleagă. Înființarea de școli cu parteneriate  public-privat în care să fie predat învățământ alternativ (gen Montessori). Metoda de memorare actuală este depășită și trebuie găsite alte forme de învățământ  interactiv, stimulant pentru elevi.

 3. Investiții în domeniul sportului,pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor.

4. Transport cu autobuze speciale pentru elevi, cu însoțitor de bord pentru grija copiilor.

SPORT

– Stadion European – este necesar pentru orașul Brașov.  Un stadion în care sportivii noștri să performeze, să ajungem etalon la nivel internațional. Costurile se pot susține din evenimente muzicale sau orice alte evenimente care se pot desfășura pe stadion.

– Piste de biciclete reale în oraș și în zonă metropolitană. În ultima perioadă, tot mai multe persoane din Brașov îmbrățișează ciclismul – un lucru frumos și sănătos. Eu însămi fiind o iubitoare a acestui sport! Din păcate, încă nu avem o pistă continuă. Propun implementarea unei divizii de Inovare Brașov Verde pentru biciclete în care să evaluăm calitatea pistelor actuale, a spațiului de siguranță, gradul de conectivitate, prezența mobilierului urban, lățimea pistelor, marcaje curente, etc. și să îmbunătățim infrastuctura velo.

SALUBRITATE  – OUG 74, plătești cât arunci! 

Implementarea urgență în primele 6 luni de la mandat. 

Reciclare.

Colectarea deșeurilor selective. 

URBANISM-ARHITECTURĂ-PEISAGISTICĂ

Avem nevoie de un „urbanism inteligent” nu doar de „orașe inteligente” prin planificări urbane, mediul durabil, conservarea tradiției, conservarea zonelor naturale. Urbanizarea trebuie făcută în echilibru cu natura și conservând activele culturale existente, respectând patrimonial cultural, stilul și practicile tradiționale, simbolurile, semnele care transfera sensuri prin decorare și motive. 

Brașovul este un oraș care are un centru vechi cu clădiri frumoase, însă nu sunt îngrijite, restaurate corespunzător.

Brașovul nu are o linie arhitecturală unitară delimitată și nu sunt integrate elemente arhitecturale vechi în sinergie cu construcțiile noi. Mai grav, se construiește haotic și pe termen lung vom fi afectați de eșecurile actuale. Brașovul nu are o identitate unitară din punct de vedere architectural, cromatic. 

Orașul este considerat artefact, pentru că el este rezultatul fizic al aspirațiilor sociale urbane, creat de acesta prin elementele sale de referință: clădirile publice, arhitectură, design, identitate, istoric, specificul zonei, originalitate, memoria locului, înfățișare, simbolistică, funcțiune, de care trebuie să ținem cont.

Este necesară o viziune nouă de abordare a urbanismului arhitectural și peisagistic, prin abordarea inteligentă. Avem nevoie de politicieni curajoși care să privească pe termen lung. Viziunea noastră, a umaniștilor, se referă la viitorul Brașovului dar și la legătură să cu trecutul. Istoria și diversitatea sunt elemente care conferă specificitatea și identitatea locală. Avem nevoie de profesioniști entuziaști și atitudini inedite în domeniul urbanismului care să implementeze o viziune strategică pentru a ne atinge aspirațiile.

Alte proiecte propuse:

– Tunel sub strada Dobrogeanu Gherea

 – Parcare subterană în central orașului 

 – Mutarea Primăriei și a altor instituții publice în afară zonei de centru

 – Lărgirea zonelor pietonale centrale

(P)

12 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

După 20 de ani în presă, Mircea Vălean a investit într-o afacere cu piese de mobilier unicat. Primul client –
Un jurnalist brașovean cu peste 20 de ani experiență și-a făcut o afacere cu piese de mobilier unicat. El combină
Biroul „check-in” al Aeroportului Internațional Brașov a fost „deschis”. Tu unde ai vrea să zbori pentru prima dată de la
Amenajarea terminalului Aeroportului Internațional Brașov a ajuns la faza instalării echipamentelor și dotărilor. Astfel, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea,
Ansamblul rezidențial Qualis se extinde pe încă 2,7 hectare în noul Tractorul, în cadrul unui proiect de 30 de milioane
Dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties extinde primul său proiect din cartierul Tractorul – Qualis I, cu 276 de unități locative. Ansamblul
Un teren din centrul Predealului, scos la licitație de lichidatorul falimentarei Predeal SA, la un preț de 45 euro/mp
Lichidatorul companiei Predeal SA, aflată în faliment din anul 2012, ar urma să vândă unul dintre activele care nu au
Lucrări de peste 3,8 milioane de lei pentru a branșa la rețeaua de termoficare cele 9 clădiri ale Colegiului Mircea
Compania SICOR din București și-a adjudecat recent un contract în valoare de 3,24 milioane de lei, fără TVA, respectiv 3,85
MAM Bricolaj deschide un magazin în Brașov în primăvara lui 2021
MAM Bricolaj, furnizor de materiale şi accesorii pentru mobilier, controlat de familia Găvan, are în plan extinderea puternică a reţelei,
Peste 450 de brașoveni au murit în urma complicațiilor produse de COVID-19. În continuare, secția ATI este plină
Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se
La 19 ani, Alexandro a alergat 102 km în jurul Cetății Făgărașului pentru a marca 102 ani de la Marea
Făgărășeanul Alexandro Stroia, în vârstă de 19 ani, a oferit un exemplu puternic de rezistență, încăpățânare și devotament întregii comunități.
VIDEO Imagini fabuloase cu doi lupi care își marchează teritoriul în Piatra Craiului
Camera de monitorizare a faunei a fost montată de angajaţii Romsilva într-o poiană dintr-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului.
Braşovul are cea mai modernă staţie de ardere a gazului de depozit din Centrul şi Estul Europei
În vara acestui an, odată cu închiderea a două celule ale Depozitului ecologic de deşeuri din Braşov, a fost dată
Antreprenorii brașoveni au vizitat șantierul viitorului aeroport de la Ghimbav
O delegatie de oameni de afaceri din Brasov si din regiune au vizitat astăzi santierul viitorului Aeroport International Brasov la
Carburanții se vor scumpi de la 1 ianuarie cu 6 bani pe litru
Carburanții se vor scumpi de la 1 ianuarie cu aproximativ 1,3% sau cu 6 bani pe litru, ca urmare a
Noi măsuri de sprijin al mediului economic brașovean: 25% reducerea impozitului pe clădiri și 50% reducerea taxelor destinate HoReCa. Coliban:
În cursul ședinței de îndată plenul Consiliului Local a adoptat astăzi două proiecte de hotărâre de sprijin pentru activitățile economice
Organul statului
Am fost și am rămas un om preocupat de protecția consumatorilor. Am fost ani de zile în controale la firme
În ce condiții pot vota pe 6 decembrie cei infectați cu SARS-CoV-2 / Descarcă modelul cererii de vot
La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, persoanele cu drept de vot care se află în izolare sau în carantină
S-a pus oficial cruce Drumului Gorița. Primarul Coliban va renegocia cu AFIR, pentru ca banii europeni să nu se piardă,
În ședința de înadată de astăzi a Consiliului Local s-a ajuns la un consens, iar proiectul care a fost respins
Clădirea administrativă a maternității va fi modernizată anul viitor. Valoarea investiției este de peste 15 milioane de lei
Două şantiere vor fi deschise în anul 2021 la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” Braşov. Clădirea administrativă va
O fată de 18 ani, acuzată de crimă și de furt calificat. S-a ascuns într-o anexă a casei până când
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus miercuri punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o tânără
VIDEO Românii, invitați să facă o faptă bună de Giving Tuesday. Vladimir Drăghia, Mirela Retegan și Marius Manole povestesc cum
Ziua României marchează începutul Săptămânii Generozității, deoarece GivingTuesday are loc în perioada 1 – 8 decembrie, având în vedere faptul
Orban: Autostrada Bacău – Brașov se va face. „Vă vorbeşte un braşovean şi vă spun lucrul acesta ca să înţelegeţi
Premierul Ludovic Orban a acuzat foştii guvernanţi de la PSD că au spus foarte des „fake news-uri” şi bazaconii cu