Stiri Brasov

Antreprenoarea Violeta Radu intră în cursa pentru Primărie. Vrea să transforme Brașovul în cel mai frumos, curat, inteligent și plin de viață oraș al României

Cu experiență de ani buni în management, atât în țară, cât și în străinătate, Violeta Radu a reușit să își creeze un nume în sectorul industrial al Brașovului, iar acum, fabrica de încălțăminte pe care o conduce produce pentru unele dintre cele mai mari branduri din lume.

Acum, Violeta a decis să răspundă unei noi provocări, aceea de a face și a aduce mai mult pentru orașul său, și a decis să se înscrie în competiția electorală pentru postul de primar al municipiului Brașov din partea Partidului Puterii Umanististe (social liberal) – PPU(sl). „Sunt mamă, am crescut în acest oraș patru copii. Sunt antreprenor, vin din sectorul industrial, cu o experiență de management, atât în țară, cât și în străinătate. Sunt manager de meserie. Am  activat și activez în mai multe industrii și servicii, prima și ultima industrie dragă mie, fashion, unde la vârsta de 16 ani am devenit model și unde am învățat ce înseamnă frumosul. În același timp, m-am specializat în industria ușoară și în prezent, am o fabrică, unde lucrăm pentru unele dintre cele mai mari branduri din lume”, se prezintă Violeta Radu.

Fă ceva și apoi critică!

A trăit, a muncit, dar și a studiat în mai multe țări, precum Olanda, Statele Unite ale Americii sau Italia, iar peste tot a învățat câte ceva. A decis după ani să se întoarcă în țară, pentru ca să-și construiască propria afacere. „Cu sinceritate vă spun că m-am întors datorită dorului de părinți, de surori și țară. Îmi era dor de tot ce înseamnă România mea și purtam cu mândrie numele de român în străinătate! Numai cine a fost plecat din țară cunoaște acest DOR. Privesc cu admirație un muncitor dedicat meseriei lui și contemplez o femeie de serviciu care își face munca până la obsesie. Îmi place mintea unui inginer, am mare respect pentru educatori, dar și pentru multe alte meserii. Mai bine să faci ceva care să fie criticat, decât să nu faci nimic și să critici pe ceilalți”, consideră Violeta.

Exemplul de pe Coasta Adriatică pentru Brașov

Acum, Violeta își dorește să trăiască în România așa cum a trăit pe Coasta Adriatică, în orășelele medievale, unde orice loc avea o poveste, era bine organizat și era înconjurat de tot ce înseamnă frumos. Violeta a fost activă în mai multe asociații care au luptat pentru binele omenirii și, de fiecare dată când a avut succes, a radiat de bucurie că a contribuit cu „ceva” pentru o lume mai bună.

„Mi-aș dori ca tot ce am învățat în aceste țări, de la business, la industrie, la turism, etc, să transpun în Brașov prin acțiuni pe termen lung, ca brașovenii să trăiască frumos și sănătos. Îmi doresc să colaborez cu oricine are o minte ageră și dorește să facă ceva trainic pentru acest oraș.  Știu că pentru îndeplinirea visului meu este nevoie de multă muncă, pricepere, determinare și, ce este cel mai important, energie. Doresc să mă implic. Cu experiența activității manageriale, am capacitatea de a face ceva bun în acest oraș, voi colabora cu specialiști, astfel încât să aduc Brașovul acolo unde ar trebui sa îi fie locul. Cel mai frumos, curat, inteligent și plin de viață oraș, din România”, a spus Violeta

Lumea a evoluat și suntem cu toții în schimbare, iar orașul nostru are multe probleme, însă dorința fermă a Violetei Radu este de a se implica și a găsi soluții la toate acestea.

„Iată-mă pe mine în această postură de a-mi dori să schimb în bine viața mea, a familiei mele și a locuitorilor acestui oraș. Este pentru prima oară când mă implic politic”, a mărturisit candidatul PPUSL pentru postul de primar al municipiului Brașov.

Proiectele propuse de Violeta Radu pentru Brașov și brașoveni:

CULTURAL

            Orașul Brașov ar trebui să fie mai „viu”. Împreună cu echipă mea dorim să punem bazele unui festival de muzică denumit „FESTIVALUL CETĂȚII”, atât pentru localnici cât și pentru turiști, în care să implicăm prezența unor trupe de muzică de talie națională și internațională, de teatru, divertisment,

            Doresc să inițiez cel mai cool festival de jazz „Brașov-Dracula Festival Jazz” așa cum am văzut în Umbria, iar toate străzile centrului să fie animate de dansatori, de turiști din toate colțurile lumii și toți oamenii să se bucure de muzică și atmosferă stylish. 

                    JUNII -un eveniment unic pe glob! În jurul acestui eveniment propunem minimum două săptămâni de evenimente din tradiția strămoșească a acestora.

            În Poiana Brașov să organizăm un festival de tip NeverSea sau Untold cu denumirea de „Rhythmic  Kronstadt”.

            În Centrul Vechi, viață să fie animată și să se apropie de atmosfera din centrul marilor orașe, cu orare prelungite (după ce pandemia de coronavirus se va sfârși).

            Brașovul se pretează pentru festivaluri medievale pe toată durata verii.

            Sărbătorile de iarnă să se desfășoare la Brașov în perioada 1 decembrie – 30 ianuarie,  cu  organizarea unor acțiuni, evenimente, pentru zona turistică și Poiană Brașov.

SĂNĂTATE

            Îmi doresc să construim un performant Spital Universitar, unde studenții să aibă posibilitatea să se specializeze,  iar calitatea serviciilor medicale să fie de  anvergură.

            De asemenea, să punem accent pe PREVENȚIE. Prevenția salvează vieți! Sănătatea pe primul loc! Ne dorim înființarea unui „Centru de sănătate și terapii alternative medicinei alopate”. Aici, să activeze cele mai bune terapii holistice în care să se practice medicină integrativă cu tratamente non-invazive, iar pacientului să i se trateze cauza și nu simptomele. Un Centru de Sănătate construit în natură, unde omul să se deconecteze de la stres și probleme.

Seniorii sunt cei care ar trebui să beneficieze mai ușor de aceste metode, să îmbunătățim calitatea vieții. Pentru această, propun înființarea unui „Centru de întâlnire și socializare”, cu dans și voie bună. Părinții, bunicii noștri, au dreptul la o viață mai bună, ei sunt oamenii care au muncit și după o vârstă poate nu își mai găsesc rostul, se îmbolnăvesc, de multe ori, din cauza lipsei de viață socială și a problemelor curente. Ori, prin terapia dansului, a socializării, întărim calitatea vieții oamenilor care au pus umăr la construirea acestei societăți și care de multe ori au făcut mari sacrificii pentru creșterea generațiilor, meritând din plin, o viață mai bună. Latura umanistă ne face să ne îndreptăm către nevoile acestor oameni.

Spațiile verzi, o problemă actuală a Brașovului! Nu sunt parcuri suficiente. Este o sarcină imperioasă de a găsi soluții pentru a construi spații verzi pentru brașoveni. Arhitecți-peisagiști vor pune în practică cel mai frumos concept de dezvoltare urbană verde. Voi aborda conceptul de „guerila verde” și voi transforma, unde este posibil, fiecare spațiu abandonat în zonă verde, în favoarea epurării chimice a atmosferei. Prin procesul de fotosinteză, plantele consumă dioxid de carbon și eliberează oxigen, iar vegetația are un rol vital în moderarea climatului urban. Noi, în general, trăim la nivelul solului și inhalăm praf, gaze, impurități, etc. Prin realizarea unor insule de vegetații vom crea un climat urban specific de circulație a aerului, de atragere a prafului și a impurităților. În paralel cu epurarea chimică și fizică a atmosferei, vegetația realizează și o epurare bacteriologică. Un alt beneficiu adus de vegetație îl constituie atenuarea fonică. 

 Spațiul public este o parte esențială a moștenirii urbane, un element puternic în înfățișarea arhitecturală și estetică a orașului, joacă un rol educațional important. Este semnificativ din punct de vedere ecologic, este important pentru interacțiunea socială, vine în sprijinul dezvoltării comunității și este încurajator pentru obiective și activități educative și economice. Ridică nivelul de satisfacție al locuitorilor.

 „Dog park”- numărul de patrupede cu stăpân a crescut continuu din 2011, este nevoie de spații speciale pentru plimbatul câinilor în Brașov,  cu dotări specifice (apă, stații deșeuri, echipamente de joacă, etc.)  pentru nevoia de mișcare, de stimulare mintală și emoțională a animăluțelor.

DIGITALIZAREA orașului  Brașov – Smart City – 

Prin continuarea digitalizării orașului vom obține o calitate net superioară a muncii, atât a administrativului local, cât și a cetățenilor. Tu cât timp pierzi la ghișee? Nu ar fi mai simplu să achiți, să soliciți, să depui documente sau cereri online din confortul casei tale? De ce să mai stăm la cozi pentru orice hârtie, taxă, etc., să ne plimbăm din instituție, în instituție și să ne stresăm în condițiile în care există soluții de digitalizare?! Timpul nostru să îl folosim inteligent și  calitativ! Datorită acestei digitalizări, în Estonia sunt economisiți peste 800 de ani de muncă datorați birocrației în fiecare an. Durează câteva minute să îți completezi declarațiile de impozit sau să depui documente online, o firmă poate fi înființată online, sub o jumătate de oră, fără să fii nevoit să „plimbi” hârtii la diverse instituții. Birocrația în general, în România, atinge cote tot mai înalte și reprezintă o piedică în calea realizării progresului multor activități în multe domenii. Dacă Estonia este țara unde digitalizarea a ajuns atât de departe încât cetățenii pot ajunge doar de trei ori în viață să semneze hârtii la diverse autorități, precum: căsătorie, divorț, vânzare-cumpărare, proprietate, de ce nu am copia sistemul lor și am replica în orașul nostru și chiar în țară?

 Orice demers în Smart City trebuie să înceapă cu un „management smart”. În acest sens, executivul din administrația locală, și anume Primarul (și aparatul sau de specialitate) sau City Managerul sunt primii care ar  trebui să asigure dezvoltarea comunității de servicii publice inteligențe și să explice cetățenilor importanța unei strategii de dezvoltare bazată pe tehnologie.

EDUCAȚIE

 Sunt mamă! Știu cât de greu a fost să-mi cresc și să-mi educ copiii într-un oraș care nu este Family Friendly sau Kid-Friendly.

 Alergatul prin oraș pentru orice formă de afterschool, sport, balet, activități extrașcolare, etc. duce la  haos și la stres pentru părinți și copii. Mersul la școală a fost și este o mare aventură  la orele de vârf. Din cauza sistemului de învățământ precar, lipsei de activități sportive în școli, părinții trebuie să facă eforturi susținute pentru a suplini financiar, fizic și moral lipsa educației din școală. De multe ori, acest haos duce la încălcarea dreptului copilului la o educație bună și dezavantajează alți copii cu posibilități mai mici. Din acest motiv, propunerea este ca în școli să se înființeze:

 1. Cantină caldă, cu hrană de calitate, sau un mic bufet cu legume și fructe proaspete, o mâncare  de calitate.

 2. Niciun copil  nu fie lăsat în urmă! Toți copiii au dreptul  acceadă la un învățământ de calitate. Elevul nu urăște matematica, faptul că nu o înțelege, este responsabilitatea profesorului care nu a reușit să-l facă să o înțeleagă. Înființarea de școli cu parteneriate  public-privat în care să fie predat învățământ alternativ (gen Montessori). Metoda de memorare actuală este depășită și trebuie găsite alte forme de învățământ  interactiv, stimulant pentru elevi.

 3. Investiții în domeniul sportului,pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor.

4. Transport cu autobuze speciale pentru elevi, cu însoțitor de bord pentru grija copiilor.

SPORT

– Stadion European – este necesar pentru orașul Brașov.  Un stadion în care sportivii noștri să performeze, să ajungem etalon la nivel internațional. Costurile se pot susține din evenimente muzicale sau orice alte evenimente care se pot desfășura pe stadion.

– Piste de biciclete reale în oraș și în zonă metropolitană. În ultima perioadă, tot mai multe persoane din Brașov îmbrățișează ciclismul – un lucru frumos și sănătos. Eu însămi fiind o iubitoare a acestui sport! Din păcate, încă nu avem o pistă continuă. Propun implementarea unei divizii de Inovare Brașov Verde pentru biciclete în care să evaluăm calitatea pistelor actuale, a spațiului de siguranță, gradul de conectivitate, prezența mobilierului urban, lățimea pistelor, marcaje curente, etc. și să îmbunătățim infrastuctura velo.

SALUBRITATE  – OUG 74, plătești cât arunci! 

Implementarea urgență în primele 6 luni de la mandat. 

Reciclare.

Colectarea deșeurilor selective. 

URBANISM-ARHITECTURĂ-PEISAGISTICĂ

Avem nevoie de un „urbanism inteligent” nu doar de „orașe inteligente” prin planificări urbane, mediul durabil, conservarea tradiției, conservarea zonelor naturale. Urbanizarea trebuie făcută în echilibru cu natura și conservând activele culturale existente, respectând patrimonial cultural, stilul și practicile tradiționale, simbolurile, semnele care transfera sensuri prin decorare și motive. 

Brașovul este un oraș care are un centru vechi cu clădiri frumoase, însă nu sunt îngrijite, restaurate corespunzător.

Brașovul nu are o linie arhitecturală unitară delimitată și nu sunt integrate elemente arhitecturale vechi în sinergie cu construcțiile noi. Mai grav, se construiește haotic și pe termen lung vom fi afectați de eșecurile actuale. Brașovul nu are o identitate unitară din punct de vedere architectural, cromatic. 

Orașul este considerat artefact, pentru că el este rezultatul fizic al aspirațiilor sociale urbane, creat de acesta prin elementele sale de referință: clădirile publice, arhitectură, design, identitate, istoric, specificul zonei, originalitate, memoria locului, înfățișare, simbolistică, funcțiune, de care trebuie să ținem cont.

Este necesară o viziune nouă de abordare a urbanismului arhitectural și peisagistic, prin abordarea inteligentă. Avem nevoie de politicieni curajoși care să privească pe termen lung. Viziunea noastră, a umaniștilor, se referă la viitorul Brașovului dar și la legătură să cu trecutul. Istoria și diversitatea sunt elemente care conferă specificitatea și identitatea locală. Avem nevoie de profesioniști entuziaști și atitudini inedite în domeniul urbanismului care să implementeze o viziune strategică pentru a ne atinge aspirațiile.

Alte proiecte propuse:

– Tunel sub strada Dobrogeanu Gherea

 – Parcare subterană în central orașului 

 – Mutarea Primăriei și a altor instituții publice în afară zonei de centru

 – Lărgirea zonelor pietonale centrale

(P)

12 Comentarii

 1. S-a trezit și parașuta asta

  • Puteti sa va abtineti de la comentarii, decat sa va faceti singur de ras. Un barbat educat, nu vorbeste vulgar si nu jigneste o femeie. Ma gandesc ca te-a invatat mama ta sa te exprimi frumos, cand erai mic. 🤔😂

  • Da,foarte multe promisiuni ! Una e sa promiti ,alta e sa și realizezi! Având în vedere că doamna este antreprenoare ,dumneaei sa luptat pentru firma /firmele ei, luând ea direct deciziile ,daca greșa ,o pățeau cei de din subordinea ei sau mai jos ,angajații,nicidecum ea….la primărie trebuie sa ” lupți ” cu consiliu…sunt curios ,ce părere au angajații ( operatorii ) despre doamna antreprenor, cat de atentă este la nevoile generale ale angajaților!?!? Cam tot așa de atentă va fi și cu cetățenii Brașovului!

 2. Ovidiu Munteanu

  Pe lângă ca arată că o eroină de serial de succes, are cam aceiași orientare ca a mea. Sa mai zică cineva ca n-ai pe cine alege!

  • Fara importanta

   E o varza totala. Fara cap, fara coada si nici macar amuzanta… O insiruire de idei crete. Dar daca atata poate dansa personal si onor partidul :))) D-na, du-te de te culca

 3. Mult noroc!Toate suna bine,dar nu stiu cat timp ar trebui ca se fie si puse in practica.Va tin pumnii!
  P.s stiu cum este printre straini…sunt departe de casa si familie

 4. Nu prea e coerent mesajul pe care doreste sa il transmita. Spune ca e manager, are tangente cu diverse industri si incheie ca e model ?

  Vrea sa aduca viata ca-n coasta Adriaticii… Totusi e o diferenta intre litoral si oras montan. Sau vrea sa puna nisip in Poiana Brasov?

  Cand te lansezi public, ai nevoie de ceva consilieri de imagine, nu doar like-uri pe facebook.

  • Sa ne linistim….nu e în stare sa facă curatenie în propria curte… Pahare de plastic și chiștoace aruncate în toată curtea de angajații ei, și ea vrea Salubritate OUG……

 5. Georg Hermann

  …exact de ce are nevoie Brasovul…Oameni care au un parcurs si o gandire europeana pe termen lung si nu pe termen scurt atat cat pot ciumatii ros – albastri.

 6. Adrian Zaharie

  Mă implic ! O afirmatie demna de sustinut! Da doamnei ! DA orașului meu natal ! Mesaj trimis din Germania.

 7. Claudia Ancân

  Tot ceea ce spune aceasta femeie este OK.
  Mă gândesc că s-a întors în România de dragul unui bărbat.
  Aș fi curioasa cine este soțul dumneaei, cine este bărbatul care o susține clipa de clipă pentru a-și aduce la îndeplinire aceste obiective?
  Nu mă refer la colegii dumneaei de partid.
  Nu mă refer la vreun mahăr mai bătrân, pentru că atunci ar fi într-o situație asemănătoare cu primărița Bucureștiului.
  De ce acest bărbat care o susține și îi este alaturi nu face el pasul de a candida la postul de primar al Brașovului, daca are alături o femeie ca ea?
  De cine se ascunde acel om?
  De ce se ascunde?
  De ce baga o femeie “la înaintare”?????

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov sunt orașele cu cele mai bune servicii de guvernare electronică oferite cetățenilor – studiu al Universității
Orașele Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Buzău și Oradea stau cel mai bine la capitolul serviciilor de guvernare electronică oferite cetățenilor, dintre
Brașovul, pe lista „zonelor de risc” a autorităților germane, alături de alte 11 județe din România. Cei care călătoresc în
Ministrul Afacerilor Exterme a transmis faptul că autoritățile germane au inclus pe lista „zonelor de risc” 12 județe din România,
COVID-19: Brașovul sare de 5.720 de îmbolnăviri, după încă 61 de infecții depistate
1639 de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în România din 24703 teste prelucrate, iar alte 41 de decese
5 scandalagii dau „cu subsemnatul” la Poliție, după răfuiala și circul din această dimineață de la Brintex. A fost de
Din primele cercetări efectuate de către polițiștii brașoveni ca urmare a răfuielii din această dimineață din zona comeplxului comercial Brintex,
Primul concert rock la Brașov după 6 luni: Coma cântă sâmbătă în Kruhnen Musik Halle
Fanii rock-ului alternativ vor avea parte de un excelent concert acustic al îndrăgitei trupe Coma! Contribuie și tu la bucuria revenirii concertelor live prin
Ofertă „electorală”: un loc de parcare din Avantgarden, oferit gratuit timp de o lună, dacă se schimbă primarul
Un locuitor din cartierul Avantgarde are o ofertă de nerefuzat pentru vecinii săi. Acesta are disponibil pentru închiriere un loc
Un bărbat de 60 de ani, victimă în răfuiala din această dimineață de la Brintex
În jurul orei 10,10, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu
Producătorul de hârtie DS Smith lansează un program de educație ecologică în școlile din Zărnești
DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, lansează un proiect pilot de educație ecologică în școlile gimnaziale din Zărnești,
Răfuială cu săbii în incinta complexului comercial Brintex. Intervin mai multe echipaje de poliție și ale trupelor speciale
Zona Brintex a fost împânzită de forțele de ordine în această dimineață în jurul orei 10.30, după izbucnirea unui incident
Cazurile de COVID – 19, pe Google Maps. Utilizatorii vor vedea unde este epidemia în creștere
Google a anunţat miercuri o nouă funcţie a serviciului Google Maps, care va afişa câte cazuri de Covid-19 sunt într-o
16 sportivi din lotul național de judo, internați la Spitalul CFR Brașov, după ce au fost depistați cu COVID-19. Ei
Numărul cazurilor pozitive de coronavirus în rândul sportivilor de la loturile naţionale de judo a crescut la 22 în urma
Germanii de la Miele Tehnica au produs, la Feldioara, componente pentru electrocasnice de peste 60 de milioane de euro în
Fabrica din Feldioara a grupului german Miele a ajuns la afaceri de 291,79 milioane de lei (peste 60 de milioane
Tucano Coffee deschide a doua locație din Brașov în AFI. Probabil pe 21 octombrie
Lanțul de cafenele Tucano se va extinde din 21 octombrie, odată cu deschiderea AFI Brașov, cu cea de-a doua cafenea
Date statistice: Brașovul, la coada clasamentului în ceea ce privește construcția de locuințe noi în perioada 1990 – 2019
În România, au fost construite în perioada 1990 – 2019 aproximativ 1,22 milioane de locuințe noi, reprezentând doar 13,4% din
Contract de aproape 1 milion de lei pentru o nouă cârpire a șoselelor naționale ce traversează Brașovul
Drumarii brașoveni au semnat un nou contract subsecvent cu compania bucureșteană Viarom în vederea derulării unor lucrări de reparații pe
Ion Luca Caragiale a vrut să se exileze la Brașov și a încercat să dea mită, ca să devină profesor
Gândul de a se stabili în altă parte îl încercase de mult pe Caragiale – tatonase deja terenul în vederea
Brașovul după pandemie: În ultimul an, s-au pierdut peste 5.500 de locuri de muncă
Numărul salariaților din județul Brașov a scăzut cu 5.551 de persoane în ultimele 12 luni, arată datele Direcției Județene de
Iohannis: Nu văd motive pentru un așa numit lockdown. E foarte puțin probabil să revenim la starea de urgență
Președintele Klaus Iohannis susține că nu vede motive pentru o nouă perioadă de carantină. Cu un număr de infectări în
Încă un caz de coronavirus, depistat la Școala 1/ Fiul unei educatoare infectate săptămâna trecută, găsit pozitiv la testul COVID-19
Un elev de clasa a III-a, de la Școala Gimnazială nr. 1, a fost depistat, azi, cu coronavirus. Asta pe
Focare de COVID-19 la Mârzescu, la Spitalul Astra și la Zărnești. Avem 12 – 13 focare active în județul Brașov
Creșterea bruscă a numărului de cazuri este explicată de autorități prin înmulțirea focarelor active din județ. Potrivit unor surse din