Social, Stiri Brasov

O autoare debutantă din Brașov și-a lansat cartea la începutul pandemiei de coronavirus. Cu ce provocări s-a confruntat aceasta

Flavia Bădic s-a stabilit în Brașov în urmă cu 16 ani, fiind impresionată de calmul locuitorilor orașului de la poalele Tâmpei. Aceasta și-a dobândit titulatura de autor recent, după numeroase încercări de afirmare în mediul artistic, lansând chiar în perioada pandemiei de coronavirus prima parte a trilogiei „Planul atracției”, o carte pentru femei, destinată și bărbaților.

Îți poți face o scurtă prezentare, pentru ca cititorii noștri să te cunoască mai bine?

Eu sunt Flavia. Dacă nu ați auzit încă de mine, o veți face în curând. 🙂 Sunt o persoană normală, cu o viață extrem de normală, dar cu aspirații mărețe. Am 34 de ani, sunt soție, mamă și angajat dedicat. Îmi place să călătoresc, îmi place să dansez, dar mai ales, îmi place să citesc. În prezent lucrez într-o firmă de software, în cadrul unui colectiv tânăr, dedicat dezvoltării magazinelor online. Probabil mulți se întreabă de unde până unde am ajuns la scris. Mi-am dorit încă din copilărie să-mi văd numele pe o carte, așa cum vedeam fragmentele operelor din Abecedar, iar acum îmi doresc să afle cât mai multe personane despre cartea mea.

Recent ai lansat „Planul atracției”, cartea despre evoluția unei relații imposibile. Cum a luat naștere totul?

Proiectul „Cartea”, cum îmi mai place să-l numesc, a luat naștere anul trecut în august, chiar înainte de ziua mea. Mă gândeam insistent ce mi-aș putea dori și m-am decis că, cel mai potrivit cadoul pe care mi l-aș putea face, ar fi ceva ce îmi doream de foarte multă vreme. În ciuda piedicilor pe care le-am întâmpinat la început de drum, în mai puțin de 8 luni, am reușit să redactez și să public primul volum din trilogia „Planul atracției”. Nu este deloc ușor și din pacate sprijinul pe care îl primește un autor debutant este practic inexistent. Oricât am căutat pe internet, nu am reușit să găsesc informațiile care îmi erau necesare. Am apelat la autorii autohtoni pe care îi cunoșteam din media, însă nici de aici nu am primit răspuns. Prin urmare, cu forte proprii, cu o investiție substanțială și cu ajutorul unei edituri, în luna martie, am putut să-mi văd visul cu ochii.

Cartea nu este inspirată dintr-o poveste reală, însă poate fi povestea oricui. Am ales să redau evoluția unei relații initial imposibile, tocmai pentru a scoate în evidență faptul că, în ciuda piedicilor, sentimentele primează întotdeauna.

Romanul a fost lansat în timpul pandemiei de coronavirus. Crezi că acest lucru a afectat debutul tău sau consideri că acum oamenii au mai mult timp să citească în contextul în care suntem nevoiți să păstrăm distanțarea socială?

Cu siguranță momentul lansării nu a fost unul optim, dar nimeni nu se aștepta la situația în care ne-am aflat peste noapte. Din pacate, datorită evoluției pandemiei, nu am reușit să fac o lansare fizică. Interdicția de a aduna într-o singură sală mai multe persoane, mi-a îngreunat mult procesul de promovare. Pașii pe care îi fac acum sunt mici, iar creșterea în online este una organică, însă am toată încrederea că voi găsi apreciere în primul rând în comunitatea locală.

Tendința de a citi a crescut mai ales în perioada de izolare și continua să crească acum, datorită perioadei concediilor. Cine nu își dorește o carte bună pe care să o citească pe șezlong?

Am un tiraj national, iar distribuția se face direct pe site-ul oficial unde poți citi gratuit 3 capitole, în social media pe pagina de Facebook Planul Atracției sau prin intermediul librăriilor și magazinelor online precum: Letras, Emag, Libris, Cărturești, BookNation.

De unde te-ai inspirat pentru a scrie acest roman?

Povestea urmărește viața a două persoane din medii diferite. Cezar Negrea este avocat de succes ziua, iar noaptea, patron de club. Cu siguranță toată lumea se întreabă de ce am decis asta, iar răspunsul este simplu: trebuia să aleg ceva, care să-l facă pe acest personaj, cu adevărat memorabil. Viața lui Cezar este marcată de două evenimente majore: divorțul și preluarea firmei de avocatură, la rugămintea mentorului său.

Totul ia o turnură neașteptată, când într-o seară, cunoaște o domnișoară care rămâne imună farmecelor sale și decide să-l ignore. Liana Matei este o tânără ambițioasă, care, în urma pierderii familiei, decide să își schimbe radical viața, alegând un nou oraș, o nouă locuință și un nou loc de muncă. Ea ajunge să lucreze ca asistentă pentru bărbatul misterios pe care l-a cunoscut întâmplător într-o seară și de care s-a simțit atrasă, însă nu poate spera la nimic mai mult de la el, decât la o relație profesională, având în vedere că acesta devine șeful ei. Povestea lor este plină de aventuri și este încărcată de emoție, dar nu am să dezvălui mai mult, ca să păstrez suspansul.

În momentul în care conturezi un personaj, știi deja cine este sau acesta se dezvoltă pe măsură ce acțiunea din carte avansează? 

Toate personajele au ceva din mine, indiferent de cât de mică este acea trăsătură, fie că vorbim de partea jucăușă sau de cea impulsivă, fie că vorbim de partea romantică sau cea emoțională. Nu am avut conturat de la bun început un tipar de personaj, ele evoluând pe parcursul poveștii, în direcția în care mergea acțiunea. Ambii protagoniști au un trecut asemănător, deși circumstanțele diferă. Am știut doar că numele lor ar trebui să exprime putere, în cazul lui Cezar, și sensibilitate, în cazul Lianei. După o căutare îndelungată, numele pe care le-am ales, au fost inspirate de la medicul care m-a asistat la naștere și de la o fostă colegă.

Care este citatul din „Planul atracției” cu care te identifici și de ce? 

“—Ai emoții?
 —Am învățat de mult să mi le înfrâng. Când viața ta depinde de tăria ta interioară, îngropi emoțiile undeva adânc și nu le mai scoți afară.”

Există două categorii de emoții: constructive și distructive. De cele mai multe ori, cele distructive ne împiedică să evoluăm. Din acest motiv, consider că este important să știm că frică de necunoscut este perfect normală și nu trebuie să lăsăm această emoție să ne umbrească dorința de a ne îndeplini visele. Cu siguranță nu sunt singura care se identifică cu acest fragment.

Cu ce provocări te-ai confruntat în momentul în care ai lansat „Planul atracției”? Cum ai reușit să faci față acestora?

Prima provocare a fost legată de aranjarea în pagină. Neavând reguli clare de la început, nu am putut urmări un exemplu, conform căruia să redactez povestea. Am fost nevoită să o parcurg de mai multe ori înainte de tipărire și să o rearanjez, pentru ca, de fiecare dată, să primesc noi indicații despre spațiere, font, capete de rând. Am luat-o de fiecare data de la capăt, deși trebuie să recunosc faptul că, la un moment dat, ajunsesem la capătul puterilor.

A doua provocare a fost legată de investiția financiară. Nu mi-am imaginat inițial ce cost presupune tiparul și distribuția națională. În mintea mea, singurul lucru de care trebuia să mă ocup, era doar scrisul. Realitatea mi-a arătat că mă înșel, așa că, intrând în horă, cumva a trebuit să joc. O parte din bani i-am împrumut pentru a-mi acoperi costurile.

A treia provocare a fost legată de evenimentul lansării, pe care am fost nevoită să-l anulez datorită debutului pandemiei coronavirus. Plătisem în prealabil închirierea sălii și catering-ul, iar pentru recuperarea sumelor, am așteptat o perioadă destul de lungă. După toată nebunia, am început să mă întreb ce pot face în acest caz. Cum faci cunoscut un produs pe care nu îl știe nimeni? Editura nu mi-a oferit nici măcar o luna de promovare gratuită, deși m-aș fi așteptat la un astfel de ajutor din partea lor. Răspunsul a fost evident, investiție în servicii de marketing, însă costurile extrem de ridicate m-au făcut să învăț să mă descurc pe cont propriu.

O ultimă provocare a fost să fac față cu brio celor care m-au judecat, nu m-au încurajat, sau nu s-au bucurat pentru realizările mele. În cele din urmă, suportul vine mereu din partea familiei.

Cine ar trebui să citească „Planul atracției”?

Planul atracției este o carte destinată oricărei categorii de vârstă și se adresează în special cititorilor curajoși, deschiși la nou și dispuși să descopere o lectură îndrăzneață.

Am rămas plăcut surprinsă, să constat că media de vârstă a persoanelor care mi-au citit până acum cartea, este mai mare decât cea pe care mi-o imaginam. Asta înseamnă că tinerii nu citesc atât de mult precum mi-aș fi dorit. Aș fi foarte încântată să descopăr și mai mulți bărbați în rândul cititorilor. Ei ar trebui să înțeleagă faptul că nu toate cărțile de dragoste sunt siropoase. A mea este mult prea tentantă ca să nu o încerce.

Cu ce anume îți dorești să rămână o persoană după lecturarea romanului?

Am redactat cartea cu gândul de a oferi o evadare din rutina zilnică, de a transmite emoția personajelor și de a transpune cititorul în mijlocul acțiunii. Am gândit fiecare capitol, astfel încât finalul să te facă să îți dorești să mai citești încă unul, iar la ultima pagină, să vrei să apară cât mai repede următoarea parte. Dacă per ansamblu am reușit să ofer o stare de bine, înseamnă că scopul meu a fost atins.

De ce să cumpărăm „Planul atracției”?

Pentru că este o carte scrisă din suflet, o carte fără descrieri ample, o carte ușor de citit, care va fi cu siguranță recomandată și va putea fi făcută cadou. Pentru că fiecare dintre noi merită să dea frâu imaginației și să trăiască la cote maxime o poveste de dragoste. Pentru că Brașovul trebuie să se afirme. Pe lângă Petronela Rotar sau Irina Binder, eu vin cu o abordare total diferită și o modalitate de a scrie mult mai asemănătoare romanelor americane. Sunteți gata să descoperiți atracția?

Ce anume pregătești pentru viitor? Vei rămâne fidelă romanelor de dragoste sau dorești să explorezi și alte genuri?

Ceea ce îmi va rezerva viitorul, nu am cum să știu cu certitudine. Pentru moment, îmi doresc să redau cât mai multă iubire prin intermediul cărților mele. Cred cu tărie că dragostea reușește să ne țină cu picioarele pe pământ și să ne dea sens vieții.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

60 de noi cazuri de SARS-CoV-2, depistate la Brașov, care ajunge la 3.639 de infecții. La nivel național au fost
1145 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 13.968 de teste prelucrate,
2.271 de brașoveni s-au vindecat de COVID-19. 124 de persoane au fost ucise de noul virus
Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate astăzi de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov
VIDEO 160 de brașoveni, amendați că nu au purtat masca în spații publice închise sau în locuri aglomerate
Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști
Primarul comunei Sânpetru, infectat cu SARS-CoV-2
Primarul comunei Sânpetru, Marcel Rusu, a fost infectat cu Covid 19. Direcția de Sănătate Publică efectuează ancheta epidemiologică pentru a
32 de noi infecții cu SARS-CoV-2, depistate la Brașov. Județul ajunge la 3.579 de îmbolnăviri/ În țară au fost depistate
Până astăzi, 8 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID
O bătrână de 80 de ani și-a pierdut portofelul cu actele și banii. Poliția i l-a adus după ce o
La data de 30 iulie 2020, la sediul Secției 5 Poliție Brașov s-a prezentat o femeie, în vârstă de 49
Autostrada Brașov – Comarnci este prioritară pentru Guvernul Orban, dar nu se știe când se va face
Autostrăzile Comarnic-Brașov și Sibiu-Pitești sunt scrise în lista de priorități a Guvernului Orban, însă acest lucru nu înseamnă că vom
Brașovul a ajuns la 2.221 de vindecați de COVID-19. 124 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus
Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate astăzi de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov
Nu-i place pe verde! După șase luni în PER, Aristotel Căncescu s-a răzgândit: Va candida din partea ALDE / Va
Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, proaspăt condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, continuă să spere
Încep lucrările la drumul interjudețean spre Covasna. Peste 100 de milioane de lei investite și o șosea de 15 km
Astăzi, în localitatea Augustin, pe podul de pe drumul judeţean DJ 131B a avut loc predarea amplasamentului în vederea realizării
Consilierul local brașovean Octavian Ciovică „va munci” la ferma Pro TV-ului alături de Anna Lesko și alte vedete
În curând, începe noul sezon „Ferma”, la PRO TV. 16 concurenți au acceptat una dintre cele mai dificile experiențe prin
Avocatul Poporului: Internarea în spital nu ar trebui condiționată de testarea pentru COVID-19
Internarea într-o unitate spitalicească nu ar trebui condiționată de testarea COVID-19, afirmă Avocatul Poporului într-un comunicat de presă.„Persoanele care reprezintă
VIDEO RATBV introduce, de miercuri, primele autobuze pe linia 2B care va asigura transportul în comun din Noul Tractorul către
Începând de miercuri, 12 august, societatea de transport RATBV va introduce un nou traseu, 2B, Rulmentul – Livada Poștei și
Trafic restricționat pe DN1, pe sensul către Brașov, după ce o mașină a luat foc
O mașină a laut foc vineri la prânz pe DN 1, la ieșirea din Comarnic spre Brașov, transmite Inspectoratul Județean
IPJ Brașov își face parcare pe un teren de peste două milioane de lei din Centrul Civic
Guvernul va analiza astăzi oportunitatea transferului unui teren de 2.520 de metri pătrați către Inspectoratul Județean de Poliție Brașov, unde
Brașovul ajunge la 3.547 de îmbolnăviri, după încă 79 de cazuri de COVID-19 depistate/ Nou record la nivel național –
1378 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate din 23.946 de teste și 50 de decese raportate în ultimele
Zoo îi face „botezul” celui de-al doilea exemplar de panda roșu. „Nașii” vor câștiga un tur special al parcului, dar
Zoo Brașov lansează o campania pentru alegerea celui mai potrivit nume pentru masculu de panda roșu! Acesta și-a sărbătorit de
Lista marilor investiții propritare, ce va fi supusă aprobării Guvernului. Cu ce proiecte figurează Brașovul
Ministerul Finanțelor a întocmit lista proiectelor de investiții publice semnificative prioritizate, în baza datelor transmise de către 9 ministere, potrivit
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre impactul accidentului nuclear de la Cernobîl, va rula, în Brașov, la Grădina de
Documentarul „Totul nu va fi bine” care descrie impactul accidentului nuclear de la Cernobîl va rula, începând de vineri, în
Au început lucrările de reamenajare a intersecției dintre drumurile ce leagă Brașovul de Sibiu și Valea Oltului
Drumarii brașoveni anunță că au început lucrările de reamenajare a sensului giratoriu de la Veștem, județul Sibiu, la intersecția dintre