DS Smith, o companie de top din domeniul ambalajelor sustenabile, a primit marți, 28 iulie, 2020, vizita Ambasadorului britanic în România, Andrew Noble, la unitățile de producție din Zărnești și Ghimbav, județul Brașov. În cadrul evenimentului, Excelența Sa a luat parte la un tur ghidat al celor două fabrici, oferit de către reprezentanții companiei și s-a putut familiariza cu activitatea desfășurată în fiecare dintre aceste locații. Totodată, turul a scos în evidență și inovațiile recente din domeniul fabricării hârtiei și a soluțiilor sustenabile de design și producție a ambalajelor, pe care compania le-a implementat la unitățile din Zărnești și din Ghimbav.
Alături de Ambasador, la evenimentul găzduit de DS Smith au luat parte și Primarul orașului Zărnești, Alexandru Lucian Igrișan și Primarul orașului Ghimbav, Dorel Toma. Echipa DS Smith a prezentat delegației o serie de date de interes privind industria hârtiei și a ambalajelor și a subliniat importanța celor două fabrici pentru economia locală.
Fabrica de hârtie din Zărnești, parte a portofoliului DS Smith din anul 2018, este cea mai mare unitate de profil din România, deservind mai mult de jumătate din cererea locală de hârtie. Materia primă utilizată aici provine exclusiv din hârtie reciclată – un aspect cheie, ce permite României să se apropie de țintele europene în materie de reciclare a hârtie și a ambalajelor de carton.
În România, activitatea DS Smith se desfășoară după un model circular: în primă fază, hârtia și cartonul colectate prin intermediul operațiunilor de reciclare sunt transformate în hârtie de ambalaj reciclată, în cadrul unității din Zărnești. De aici, hârtia este trimisă către fabricile DS Smith din Ghimbav și Timișoara, unde este prelucrată și transformată în noi produse de ambalaj.
Marius Juncanariu, Director, DS Smith Zărnești spune: ˮDS Smith Zărnești duce mai departe tradiția locală a fabricării hârtiei. Suntem mândri să avem drept fundație această istorie bogată și vom continua să lucrăm pentru a contribui la dezvoltarea economică a regiunii noastre. Vizita Excelenței Sale reconfirmă importanța activității noastre și am fost onorați să putem prezenta tehnologia, importanța acestei fabrici la nivel local, dar și angajamentul nostru pentru viitor.ˮ
La fabrica DS Smith din Ghimbav sunt realizate ambalaje din carton ondulat, esențiale pentru transportul, depozitarea și comercializarea în condiții optime a produselor de strictă necesitate, așa cum sunt alimentele și medicamentele. Ca furnizor important pentru segmentul de ecommerce – aflat în continuă dezvoltare, dar și cu o vastă expertiză în domeniul design-ului, DS Smith Ghimbav își propune să ofere soluții personalizate de ambalare, care reduc impactul asupra mediului.
Remus Crăciun, Director General, DS Smith Ghimbav a subliniat: ˮDS Smith este o companie matură, cu o viziune bine definită în ceea ce privește sustenabilitatea. Cu toate acestea, căutăm în permanență noi modalități de a îmbunătăți gama de produse și a contribui la dezvoltarea economiei circulare. A fost o oportunitate de excepție să-l avem pe Ambasadorul Andrew Noble alături de noi și să discutăm asupra soluțiilor locale, pentru o provocare globală.”
La finalul vizitei, Ambasadorul Andrew Noble a exprimat aprecierea sa cu privire la activitatea desfășurată de DS Smith în județul Brașov, dar și la nivel național, sustenabilitatea fiind, la ora actuală, una dintre cele mai importante teme de discuție.
Ambasadorul Andrew Noble a adăugat ˮSunt extrem de mândru de DS Smith – cel mai mare producător de hârtie reciclată și ambalaje din România. Compania s-a implicat în mod activ în susținerea economiilor locale și a comunităților, dar și în promovarea sustenabilității. Este o contribuție extrem de necesară, dat fiind că aspectele legate de protecția mediului sunt o preocupare pentru fiecare dintre noi. Pe baza discuțiilor purtate, am încredere că activitatea desfășurată aici va contribui în mod semnificativ, pentru ca România să își atingă obiectivele în materie de reciclare”.
DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.
Vizita Ambasadorului și a primarilor celor două orașe reconfirmă importanța activității desfășurate de DS Smith în România și subliniază angajamentul pentru o producție sustenabilă și inovație în ambalare. (P)