
Ce faceți? Cum sunteți? Sunt vremuri complicate, despre care cu siguranță ne vom aminti, măcar prin prisma provocărilor pe care a trebuit să le traversăm. Au trecut câteva săptămâni de când ni s-a permis nouă, celor cu restaurantele, să ne redeschidem porțile către clienți, cu reguli stricte de distanțare, exclusiv la terase.
Deși entuziasmul în rândul colegilor a fost mare, restaurantele (cel puțin cele de fine dining) nu au cunoscut abundența de clienți de altă dată. Precaut, atât financiar, cât și din perspectiva sănătății, publicul n-a dat buzna, a fost circumspect și rezervat. Repede, mulți din cei din branșă au decretat “moartea” fine dining-ului și întoarcerea la “comfort food” promovând nevoie emergentă de readaptare.
Fiți curajoși, fiți creativi și lăsați-vă conduși de visul de a schimba ceva, de a vă pune amprenta, de nopțile nedormite, de testele repetate până la obsesie, în căutarea gustului perfect sau a texturii mult-visate. Nu trebuie să redefinim fine dining-ul în România, el abia ce se naște și o face prin truda uneia dintre cele mai fascinante generații de bucătari din România.
Articolul poate fi citit în întregime pe Zile și Nopți Brașov.