Stiri Brasov, Timp liber

Filme hollywoodiene despre care poate nu știai că au fost filmate în România. Ce pelicule au și scene turnate în județul Brașov

România a fost aleasă de mai multe ori drept loc de filmare pentru o serie de filme destul de importante. Mai mulți actori și echipe de producție străine au venit la noi în țară pentru diverse filme, unele mai populare ca altele. Cel mai probabil, despre multe nici nu știai că au fost filmate în orașe sau zone din țara noastră sau că au o serie de secvențe filmate în diverse locații din județul Brașov.

Cel mai cunoscut film care a avut platou de filmare în județul nostru, respectiv la Râșnov, este Cold Mountain. O pliculă hollywoodiană filmată în cadrul medieval al Cetății Rupea este și Beowulf. „One in the Chamber”, care îl are în rol principal pe Cuba Gooding Jr, are câteva scene filmate la Brașov, iar „Ghost Rider: Spirit of Vengeance” s-a filmat la vecinii din Sibiu, dar și pe Transfăgărășan.

Dacă vrei să-l vezi pe Jason Statham pe străzile din București, pe Adrien Brody și Mark Ruffalo la Castelul Peleș din Sinaia sau pe Nicolas Cage pe Transfăgărășan, Play Tech a făcut o selecție de 20 de filme, cu acțiune și pe „plaiuri mioritice”.

1.Cold Mountain

Actori: Nicole Kidman, Jude Law, Renee Zellweger

Locație: Munții Carpați, Râșnov, satul Reci

Descriere: America anilor 1860. Într-o țară cutremurată de război se petrece o aventură extraordinară în care sunt implicați trei oameni; trei oameni a căror supraviețuire fizică și psihică depinde de legătura dintre ei.

2. Modigliani

Actori: Andy Garcia, Eva Herzigova

Locație: București

Descriere: Amedeo Modigliani (Andy Garcia) – sculptor și pictor italian, ucenic al lui Brâncuși, cu puternice influențe africane în arta sa, trăiește o tragică poveste de dragoste cu Jeanne (Elsa Zylberstein), o frumoasă tânără catolică, în Parisul începutului de secol XX.

3. Seed of Chucky

Actori: Jennifer Tilly

Locație: București

Descriere: Atunci când începe producția la un film despre legenda urbană a faptelor criminale comise de părintii lui, Glen vine la Hollywood și îi readuce la viață pe părinții lui însetați de sânge. Dinamica familiei este departe de a fi perfectă, deoarece Chucky și Tiffany și-o iau în cap și încep un nou val da haos criminal; spre oroarea pașnicului Glen.

4. An American Haunting

Actori: Donald Sutherland, Sissy Spacek

Locație: București

Descriere: Bazat pe o poveste reală, despre care au fost publicate foarte multe cărți și articole în presa din întreaga lume, filmul prezintă fascinanta istorie a spiritelor care au bântuit casa familiei Bell din Tennessee, între anii 1817 – 1821.

5. Mirrors

Actori: Kiefer Sutherland

Locație: București

Descriere: În timp ce Ben Carson investighează dispariția misterioasă a unui paznic de la Mayflower și conexiunile posibile cu viziunile sale sângeroase, își dă seama că o forță răuvoitoare din altă lume se folosește de reflexii ca poartă ca să-l terorizeze pe el și familia sa.

6. The Brothers Bloom

Actori: Adrien Brody, Mark Ruffalo

Locație: Sinaia, Constanța, București

Descriere: Frații Bloom, doi escroci, pun la cale o ultimă lovitură înainte de a deveni oameni cinstiți. Victima? Penelope, o milionară excentrică, a cărei reședință ascunde comori ce le-ar asigura fraților un trai liniștit pentru toată viața. Alături Bang Bang, o specialistă în explozibili, și Belgianul, un alt tip certat cu legea, cei doi Bloom își pun în aplicare planul, ceea ce-i poartă prin mai toate țările Europei de Est.

7. Transporter 3

Actori: Jason Statham

Locație: București

Descriere: Frank Martin este fortat sa o transporte pe Valentina, fata lui Leonid Vasilev, Presedintele unei Agenții de Protecția Mediului din Ucraina. Valentina a fost rapită, asa ca Frank trebuie sa o duca de la Stuttgart la Budapesta, pana ajunge la Odessa la Marea Neagră. Cu ajutorul inspectorului Tarconi, Frank va incerca să intoarca situatia impotriva celor care l-au fortat sa o transporte pe Valentina.

8. Le Concert

Actori: Aleksei Guskov, Melanie Laurent

Locație: București

Descriere: Andrei Filipov, dirijorul de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia, Orchestra Bolșoi, considerat un geniu în Occident, este concediat în timpul erei comuniste, în plină glorie: refuzase să renunțe la toți interpreții săi din orchestră care erau evrei, “jidani și dușmani ai oamenilor”, inclusiv la cel mai bun prieten al său, Sacha Grossman.

9. Bunraku

Actori: Josh Hartnett, Woody Harrelson, Demi Moore

Locație: București

Descriere: Într-o lume în care armele de foc sunt interzise, iar legea se face cu sabia, un hoinar misterios, un tânăr samurai cu o misiune de onoare și un barman plănuiesc răzbunare împotriva unui lider nemilos  și a armatei lui de criminali, condusă de nouă asasini in frunte cu Killer #2, un asasin cu inima de gheață, versat și mânuitor al unei săbii aducătoare de moarte.

10. The Whistleblower

Actori: Rachel Weisz, Monica Belluci

Locație: București

Descriere: Drama regizată de Larysa Kondracki ne-o prezintă pe Kathryn Bolkovac, o polițistă din Nebraska cooptată într-o misiune de păstrare a păcii din Bosnia. Femeia își riscă slujba și propria viață în încercarea de a aduce la lumină un imens scandal sexual în care erau implicate personalități americane, dar și oficiali ai Națiunilor Unite.

11. Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Actori: Nicholas Cage

Locație: Rovinari, Hunedoara, Transfăgărășan, Sibiu

Descriere: Această parte din seria Ghost Rider este unul dintre cele mai populare filme filmate în Rom În această nouă versiune, regizată de Neveldine/Taylor (Crank), Johnny se luptă cu blestemul care l-a transformat în diabolicul vînător de recompense, dar riscă totul cînd face echipă cu liderul unui grup de călugări rebeli (Idris Elba), pentru a salva un băiat de amenințarea diavolului și, poate, pentru a scăpa el însuși pentru totdeauna de acel blestem.

12. One in the Chamber

Actori: Cuba Gooding Jr, Dolph Lundgren

Locație: Brașov

Descriere: Două familii mafiote reiau calea sângelui după trei ani de pace. Și cum să facă asta mai ușor altfel decât cu ajutorul asasinilor plătiți. Ray Carver, plătit să „repare” problema celor două familii interlope pragheze, cea a Tavianilor și cea a Suverovilor, acceptă deoarece se suprapune cu o veche problemă nerezolvată – fata uneia dintre fostele lui ținte este la Praga și el e hotărât să-i ofere protecție ca plată pentru uciderea tatălui ei și pentru faptul că a fost reticent să o omoare și pe ea.

13. Charlie Countryman

Actori: Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood

Locație: București

Descriere: Călătorind peste ocean, tocmai în România, Charlie (Shia LaBeouf) se îndrăgostește de o superbă româncă pe nume Gabi Ibănescu (Evan Rachel Wood), la al cărei suflet nu poate ajunge fără să se intersecteze cu Nigel, soțul ei, care este un gangster de-o brutalitate notorie.

14. What happened to Monday?

Actori: Glenn Close, Willem Dafoe

Locație: Constanța, București

Descriere: Într-o lume suprapopulată în care familiile au voie să aibă doar un copil, şapte surori gemene trebuie să evite capturarea de către autorităţi în timp ce investighează misterioasa dispariţie a uneia dintre ele.

15. Beowulf

Actori: Christopher Lambert

Locație: Rupea

Descriere: Un castel medieval ajunge sa fie asediat de o nimicitoare forta a raului. Armata acestuia, aflata la portile castelului, nu permite nimanui sa-l paraseasca si sa ramana in viata. Un mercenar misterios, Beowulf, soseste intr-o zi si-si pune spada la dispozitia asediatilor. Cum este nevoie de puterea oricarui barbat, locuitorii castelului ii permit mercenarului sa infrunte creatura care, in fiecare noapte, pune in pericol de moarte regatul.

16. War Dogs

Actori: Jonah Hill, Bradley Cooper

Locație: București

Descriere: Regizorul trilogiei „Marea Mahmureală”, Todd Phillips, revine cu o nouă comedie, bazată pe fapte reale, „War Dogs: tipii cu arme”, care îi are în rolurile principale pe Jonah Hill şi Miler Teller. Războiul din Irak devine cea mai profitabilă afacere pentru doi tineri prieteni din Miami, mai ales după ce o iniţiativă guvernamentală permite micilor întreprinzători să liciteze pentru contracte cu armata americană. Rapid, cei doi încep să învârtă sume uriaşe de bani, ducând o viaţă plină de lux şi extravaganţe.

17. The Keeping Room

Actori: Hailee Steinfeld, Sam Worthington

Locație: Poenari

Descriere: Trei femei din sud trebuie să lupte împotriva atacatorilor în timpul Războiului Civil american.

18. The Expendables 3

Actori: Sylvester Stallone, Antonio Banderas, Sylvester Stallone, Harrison Ford

Locație: București

Descriere: Chiar dacă nu e prima dată când păcălește moartea, Stonebanks și-a făcut o prioritate acum din distrugerea grupării Eroi de sacrificiu, însă Barney pare să nu fie de acord cu el, pentru că are cu totul alte planuri. Strategia lui Barney este de a aduce în ring sânge proaspăt pentru nimicirea adversarului și implică în luptă membrii din noua eră Expendables, recrutând luptători mai tineri, mai rapizi și experți în gadgeturi.

19. Funny Money

Actori: Chevy Chase, Armand Assante

Locație: București

Descriere: Henry Perkins (Chevy Chase) este un comisionar linistit si manierat ce duce o viata destul de banala. Intr-o buna zi, el schimba din greseala servieta cu un alt barbat si descopera cinci millioane de dolari inauntrul ei. Afland de noua avere, Carol (Penelope Ann Miller), sotia lui Henry nu primeste vestea foarte bine. Servieta cu pricina apartine unui temut mafiot care nu se va da in laturi de la nimic pentru a-si recupera banii. Nici Henry nu se lasa mai prejos: el vede deja biletul lor pentru o viata mai buna.

20. Sherlock

Actori: James D’Arcy, Vincent D’Onofrio

Locație: București

Descriere: Daca știati ceva despre detectivul Sherlock Holmes, uitați tot. Avem parte de o noua și interesantă perspectivă asupra renumitului detectiv. Holmes (James D’Arcy) este reinventat într-o maniera revigorantă si binevenită. Tânărul Sherlock are în jur de douazeci de ani, e dornic de afirmare și ușor arogant. Nu este deloc acea mașinărie rece si calculată, ci dimpotrivă, este profund uman.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

18,4 km de rețea nouă de apă în Brașov, la finalizarea unui contract din fonduri europene
Contractul de lucrări CL9F – „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă şi canalizare în Braşov şi Săcele” Lot I
Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile: Purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile închise sau deschise aglomerate
Starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile. Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de
Un serial despre comoara pierdută a dacilor, care se filmează și în Brașov, Râșnov sau în Piatra Craiului, are nevoie
Producţia „Egregora: Comoara pierdută”, în regia lui Andrei Chiriac, despre comoara ascunsă a dacilor, lumi antice necunoscute, filosofii şi religii
Premieră absolută la ANAF: Identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV
Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat o nouă facilitate a serviciului Spatiul Privat
Brașovul, lider absolut la infracțiuni silvice: În primele șase luni s-au deschis peste 131 de dosare penale împotriva hoților de
Peste o mie de dosare penale au fost întocmite, în prima jumătate a anului, de către instituţiile de control aflate
Ministrul Sănătății: Previziuni pot fi multe, putem ajunge la peste 2.800 de cazuri de coronavirus/zi sau la un sfârșit de
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că, în măsura în care nu se respectă regulile, putem ajunge chiar la
Vechimea în muncă va putea fi cumpărată. Persoanele care nu au cotizat suficient pentru pensie vor putea plăti pentru 6
Persoanele fizice vor avea posibilitatea de a cumpăra vechime pentru pensie mai devreme de 1 septembrie 2021, aşa cum prevede
6 „gropi de gunoi” ilegale, descoperite în municipiul Brașov. Proprietarii, somați de polițiști să facă curat, iar dacă nu se
Șase locații din Brașov s-au transformat în adevărate depozite de deșeuri, fie provenite din construcții, fie chiar menajere, cazuri în
Palatul Telefoanelor se transformă în hotel cu 111 camere în urma unei investiții de 14 milioane de euro. Noua unitate
Hotelul Radisson Blu Aurum Brașov va fi finalizat la sfârșitul anului 2021, fiind primul hotel afiliat la brandul Radisson BLU
USR va „înghiți” PLUS, sâmbătă, în cadrul unui congres online
USR și PLUS vor fuziona sâmbătă în cadrul unui congres organizat în premieră online, cu participarea a 3.200 de delegați,
VIDEO Stadiul lucrărilor pe bucata de autostradă Râșnov – Cristian a ajuns la 60%
Tronsonul Autostrăzii A3 Comarnic-Brașov dintre Râșnov și Cristian (6,3 kilometri de autostradă și 3,7 kilometri de drum de legătură cu
Primăria Brașov va distribui măști gratuite pentru 6.000 de persoane. Care sunt categoriile de beneficiari
Primarul George Scripcaru va propune Consiliului Local, în ședința de mâine, achiziția și distribuția de măști de protecție pentru un
58 de noi cazuri de SARS-CoV-2 la Brașov, care ajunge la 3.810 îmbolnăviri. În România au fost raportate 1.454 de
Până astăzi, 13 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID
Investiție urgentă și imperios necesară la Săcele: un cimitir de 10 hectare
Primăria Săcele a început demersurile pentru construirea unui cimitir municipal. Edilii susțin că investiția este imperios necesară, ținând cont de
Provocarea Dracula Digital continuă și în 2020
Dracula Digital este parte a festivalului internațional de film fantastic, Dracula Film Festival. În acest an, competiția Dracula Digital 2020
Clienții ING pot să retragă sume de sub 500 de lei cash din bancomatele băncii fără a-și folosi cardurile
Începând cu acest weekend, clienții ING care dețin un cont curent au posibilitatea de a retrage sume mici de numerar
Grecia extinde interdicțiile şi restricţiile pentru turiștii români
Autorităţile elene au extins interdicţiiile şi restricţiile pentru străinii din mai multe ţări, scopul declarat fiind limitarea extinderii epidemiei de
Germania pune Brașovul pe lista zonelor roșii din România. În ce condiții se intră în țară
Judeţele Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea și municipiul Bucureşti au fost incluse de autorităţile germane
Germanii de la Lidl se extind și la Săcele
Retailerul german Lidl va deschide până la finele acestui an un magazin în municipiul Săcele, acesta fiind cel de-al șaselea
Școlile modulare, o soluție luată în calcul de Primăria Brașov pentru începerea noului an în condiții de distanțare socială
Primăria Brașov ia în calcul mai multe variante, astfel încât noul an școlar să poată debuta a jumătatea lunii septembrie
Una dintre secțiile ATI ale Spitalului Județean Brașov intră în renovare
După ce anul acesta au fost derulate o serie de lucrări de reabilitare la parterul și subsolul staționarului Tractorul al