Compania Premium Aerotec pregătește o restrângere a numărului de personal, disponibilizările urmând să cuprindă mai puțind e 10% din cei peste 860 de angajați ai fabricii de la Ghimbav.
Pentru a nu lăsa oamenii pe drumuri, conducerea companiei poartă discuții cu Airbus Helicopters și IAR Ghimbav pentru preluarea personalului disponibilizat, susțin surse din piața resurselor umane.
Premium Aerotec, companie membră a grupului Airbus, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 287,9 milioane de lei (60,7 milioane de euro), în scădere cu aproximativ 6% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 305,5 milioane de lei (65,7 milioane de euro), potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.
Premium Aerotec a înregistrat în 2019 un profit net de 67,8 milioane de lei (14,3 milioane de euro), în scădere cu 18%, de la un câştig net de 82,6 milioane de lei (17,7 milioane de euro) în anul precedent, conform datelor publice.
Grupul german Premium Aerotec a intrat pe plan local în 2010, atunci când a construit o fabrică pe platforma IAR Ghimbav. Aici, compania produce componente metalice şi nemetalice pentru aeronavele Airbus. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 26.000 de metri pătraţi. Iniţial, unitatea de producţie avea 160 de angajaţi, iar până în prezent numărul acestora a crescut de mai cinci ori. Fabrica din Braşov produce şi asamblează structuri metalice pentru toate programele comerciale Airbus şi aeronavele de transport militar A400M.
Grupul Airbus este prezent în România cu trei divizii: Airbus Helicopters, Airbus Defence and Space şi Premium Aerotec, deţinută integral de Airbus. Constructorul de aeronave Airbus a înregistrat venituri globale de 70,5 mld. euro în 2019, în creştere cu 11% faţă de anul precedent, la care a obţinut un profit EBITDA (n.r: înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) de 6,9 mld. euro, în creştere cu 19%, potrivit rezultatelor anunţate de companie. În 2019 Airbus a încasat şi o penalizare de 3,6 mld. euro în urma înţelegerilor încheiate cu autorităţile pentru rezolvarea unor investigaţii. Constructorul a livrat 863 de aeronave, reprezentând un record, faţă de 800 de aeronave în 2018.
Un comentariu
Este foarte bine……