Social, Stiri Brasov

Mișcarea antivaccinistă și-a atins scopul: 20.000 de cazuri de rujeolă în România. 64 de persoane au murit

În timp ce majoritatea informaţiilor din domeniul medical se referă, în aceste zile, la pandemia ce a închis în case toţi românii, medicii se confruntă şi cu alte probleme. O altă boală a infectat deja 20.000 de persoane în România, iar 64 dintre acestea au decedat.

Încă 119 cazuri de rujeolă confirmate în şapte judeţe au fost raportate săptămâna trecută, totalul îmbolnăvirilor ajungând la 20.000, dintre care 64 de decese.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în perioada 27 aprilie – 1 mai au fost raportate încă 119 cazuri în judeţele: Satu Mare – 35; Neamţ – 34; Cluj – 23; Suceava – 19; Timiş – 4; Bihor şi Braşov – câte 2.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni; confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni, precizează sursa citată.

Rujeola, cunoscută mai bine sub numele de pojar, este o boala infecţioasă care adesea duce la complicaţii. La nivel global, rujeola rămâne o cauză importantă de deces în rândul copiilor, estimându-se că aproximativ 160.000 de copii mor în fiecare an din cauza complicaţiilor bolii, informează experţii din cadrul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.

Avertisment din partea UNICEF

Potrivit ultimelor informaţii, majoritatea ţărilor au suspendat campaniile de imunizare în masă împotriva poliomielitei, iar 25 de ţări au amânat campaniile de vaccinare antirujeolică a populaţiei, notează un comunicat al Fondului ONU pentru copii de la finalul lunii aprilie.

Chiar şi înainte de pandemie, în fiecare an, 20 de milioane de copii cu vârsta mai mică de un an nu aveau acces la vaccinuri împotriva rujeolei, poliomielitei şi altor boli. La nivel mondial, peste 13 milioane de copii cu vârsta mai mică de un an nu au fost vaccinaţi în 2018, mulţi dintre ei trăind în ţări cu sisteme sanitare deficitare. Având în vedere actualele perturbări, această situaţie ar putea conduce la epidemii dezastruoase în 2020 şi mai târziu, avertizează UNICEF.

21 Comentarii

 1. Pingback: Știrile zilei – 5 mai 2020 ⋆ zoso blog

 2. bolile copiilor intaresc organismul, faci o data rujeola pentru toata viata. O fi bun vaccinul rujeolei dar e printre foarte putinele vaccinuri ok. Prefer rujeola decat vaccinul. Dupa 3-5 zile rujeola se amelioreaza. Nu se justifica alte 10 vaccinuri pentru diverse boli. Vaccinuri care in alte tari sunt interzise dar in Romania sunt aprobate. Unii spun ca rujeola e o metoda a organsimului de a elimina diverse toxine. Aveti inceredere in industria farmaceutica din moment ce scot medicamentele ieftine foarte bune de pe piata, cu unele noi mult mai scumpe si netestate suficent fiindca nu produc profituri mari? Cand apar vaccinuri noi, ghiciti unde le testeaza prima data, in tarile amarate

  • Vaccinarea nu mai e ce-a fost

   Nu vaccinurile sunt problema, ci faptul ca nu pot fi verificate. Sunt introduse si alte substante in corp. Cine poate verifica ce este intr-un vaccin?
   In plus, 5-7 vaccinuri deodata deruteaza enorm sistemul imunitar, cu efecte pe care nu le urmareste nimeni. E un joc de-a Baba Oarba, cu interese enorme si copii mutilați contracost.
   Asa de multi medici s-au dumirit, incat ceilalți doar din reavoință sau interes susțin vaccinurile don ziua de astăzi, pline de substanțe necunoscute corpului.
   Vaccinarea este bună doar dacă este sigură, verificată cu adevărat, ceea ce încă nu e cazul să credem.

  • Dragă ale, am senzația că studiile tale sunt de pe google și forumuri antivacciniste unde ai citit ceva păreri de la niște persoane care au citit de undeva… Și dacă ceva e scris e cert, hai că scriu și eu câteva idei să mai citești.
   Bolile copilăriei Nu sunt ca să întărească organismul copiilor, acele viruși există și fiecare copil trebuie să treacă peste o infecție să aibă imunitate la boli virusale care nu sunt foarte nocive adică au mortalitate scăzută tratament ușor.
   Vaccinurile sunt pentru boli cu mortalitate crescută și care nu au tratament specific doar simptomatic. Deci să înțelegi mai bine este mai ușor să previi cu vaccin decât să riști să mori și nu oricum.
   Prin rujeolă nu treci în 3-5 zile, ești cam pe lângă temei și din acest punct de vedere, și dacă ai noroc și scapi poți rămâne tu sau copilul tău cu sechele majore din cauza meningitei, trombocitopeniei severe, etc.
   De tetanus să nu mai vorbim unde se rup oasele din cauza sapasmelor musculare…
   Vaccin antirujeolă nu numai la noi se dă se dă peste tot dar până când sunt multe mame inconștiente, analfabete care nici nu știu și nici nu înțeleg ca este necesar, și sunt “mame” care riscă să le moară copiii dar nu le vaccinează că așa au citit pe internet nu o să avem imunitate de comunitate și riscul să crească mortalitatea este foarte crescută.
   Nu vreau să te conving de nimic, pentru că am încredere în selecția naturii; și chiar cum te gândești tu, cei care sunt mai slabi atât fizic ca psihic, nu-i așa mare bai dacă se pier numai vaccin să nu primească, pentru că ce vor zice prietenele virtuale de pe forum.

  • Multi copii care au facut vaccinul au facut rujeola si alte boli ale copilariei…inclusiv al meu

  • Bogdan Lefter

   https://www.facebook.com/103224464570052/posts/105441594348339/
   Urmariți integral apoi trageți cortina

 3. Dr. Ovidiu Iovu

  Stimată ale, cum poți debita așa ceva. Mai bine Riști viața copilului tău. Mai bine moare de rujeola decât săi făci vaccinul. Exista studii foarte bine documentate. “Unii spun ca rujeola e o metoda a organsimului de a elimina diverse toxine.“ Pai ce facem facem medicina și epidemiologie duce ce spun “unii” care nu au nici o pregătire medicală. Pai așa sunt “unii” care spun ca pământul este plat. Cum puteți afirma ca bolile întăresc organismul. Ați auzit vreodată de Variola și Poliomielita. Doua boli care ai făcut ravagii și care prin vaccin au fost eradicate. Doar de variola au murit 500 de milioane de oameni. Vă rog frumos in domeniile in care nu aveți pregătire sa nu face afirmații nesusținute de studii de specialitate. Pentru ca induceți oamenii in eroare și apar alții ca dumneavoastră care vor renunța vaccinuri. Și astfel exista șansa ca boli precum variola care este din 1977 eradicata sa reapară.

 4. Carmen Mangra

  Aoleeeeu! Domnule ,,doctor” Iovu, mai studiaţi puţin limba româna și apoi exprimaţi-vă opiniile!

  • Alt geniu… Carmen. Și-a exprimat opinia foarte coerent, cu argumente și premize pertinente. Spre deosebire de dumneata care doar arunca venin și nu aduce niciun aport. Fa un serviciu umanității, și abține-te de la comentarii răutăcioase gratuite, poți mai mult (in teorie).

  • Dr. Ovidiu Iovu

   Doamna Mangra studiați dumneavoastră in continuare gramatica limbii române și lăsați medicina pentru medici. Aici nu e vorba despre gramatică. Problema este că ajung un număr enorm de copii in fiecare an ajung să moară din cauza părinților deoarece refuza vaccinarea copiilor doar ca au auzit de la unu și altu ca vaccinare nu e buna. Informati-va din surse sigure (studii publicate) in cărți de specialitate. După aceea dați-vă cu părerea despre vaccinare și efectele ei. Atâta timp cât dumneavoastră nu aveți nici un suport științific care sa demonstreze ca vaccinarea este dăunătoare corpului uman vă rog frumos să vă abțineți de la comentarii. Puneți-vă in locul unui părinte care pierde un copil doar pentru simplu fapt ca a renunțat la vaccinarea cu vaccinul antirujeolic. Suntem in secolul XIX nu in evul mediu. Și ca un simplu sfat lăsați hate-ul de pe net și mai deschideți o carte de medicina poate vi se mai luminează creierașul ca nu de alta dar dacă cumva sunteți și mama îmi este teama de riscurile la care va supune-ți copiii nevaccinandu-i. O zi buna va doresc.

 5. Pingback: Pandemia de Coronavirus este mana cereasca pentru curentul antivaccinist

 6. Dna Carmen Mangra, probabil dnul doctor a fost revoltat de comentariile anterioare si a vrut sa puna punctul pe I cum se spune.
  Asta de fapt era ideea comentariului asa ca nu inteleg ce comentati dvs. Nu era vorba despre gramatica limbii romane in articol!

  Bine punctat, domnule doctor!

 7. Aurel I. Bacean

  OK domnule Iovu! Sunt medic neurochirurg cu 30 de ani de experienta! Ati vazut cazuri de PES dupa vaccin antirujeolic? copil care la 5 ani vorbea 2 limbi straine si canta la vioara devenit LEGUMA! Mai vorbiti si din experienta daca o aveti… daca nu, ar fi decent sa taceti din gura, pentru ca spuneti tampenii… SI PERICULOASE!
  Iar daca cineva vrea sa se vaccineze, e problema lui! NU este interzis. Dar slabiti ma cu OBLIGATIVITATEA vaccinarii, care este TERORISM MEDICAL!!! Putin respect totusi si pentru parerile si optiunile celorlalti!

  • D-voastra din ce experienta vorbiti? De neurochirurg? Ok, toata stima ptr profesia d-voastra, cred ca ati ajutat foarte multi pacienti care va sunt recunoscatori dar daca aveti doar explicatia efectului secundar al vaccinarii in privinta starii acelui copil nefericit, atunci, in calitatea d-voastra de neurochirurg v-ati dovedit, imi pare rau sa o spun, limitele. Faceti parte dintr-o echipa de cercetare stiintifica care a ajuns la rezultate absolut indubitabile privind aceste aspecte? Daca da, publicati-le, ajutati omenirea. Daca nu, se poate presupune ca si d-voastra va informati din ce spun sau scriu altii- ca asa ati facut si medicina si asa ati evoluat inprofesie in cei 30 de ani. Nu? Daca gresesc cumva, imi cer scuze. DAR-va ganditi la variola, de exemplu? La difterie, de exemplu? La afectiuni care, prin vaccinare in randul populatiei, au fost eradicate? Afectiuni care au omorat milioane de oameni. La noi in tara si in zona geografica nu avem variola . Explicati-le cititorilor si ce inseamna o asemenea boala. Despre Covid19 aveti pareri personale sau luati de bun ce se spune si ce descopera cei care lucreaza in cercetare? Si nu incerc, in niciun caz, sa neg ceea ce pare a fi evident, din ce afirmati d-voastra: aveti experienta indelungata si ganditi in baza experientei si a cunostintelor. Dar, cum scriam, daca stiti mult mai mult de atat, faceti public. Oare nu se poate interpreta ce spuneti despre terorism medical ca este valabil in mai multe situatii?

 8. Noi am trecut cu tot famila prin rujeola acuma o luna jumate,doi copii una de 10 ani,si cealalta de 7 ani,dar slava Domnului am trecut cu bine prin aceasta perioada,si fara febra si fara complicatii 😊😊 am luat vaccinurile cand a trebuit si a fost timpul,si slava Domnului am trecjt cu bine 🥰🥰 Eu nu inteleg de ce trebuie atat sa ne complicam cu campania antivaccin si chestii din asta …in anii 89-90 incercai sa faci campanii antivaccin si etc etc…atunci si acolo ce trebuia sa primesti mergeai primeai si atat fara discutii….

 9. Ovidiu Haidu

  Mi s-ar parea interesant un studiu care sa lamureasca de ce rujeola a reinceput tocmai in perioada de izolare generala. Pe de o parte ne bucuram ca aceasta izolare a reusit sa opreasca raspandirea covid dar iata nu a fost eficienta, sau mai mult a contribuit la raspandirea altor boli.

  • Interesant e ca in toata lumea si mai cu seama in USA a fost un scandal enorm. Medici, reprezentanti ai Pharma, oameni de stiinta s au prezentat in fata senatului american sustinandu-si cauza. Milioane de parinti acuza autismul copiilor lor punandu l pe seama vaccinului MMR. IN Romania e simplu. Cei care nu vor vaccin sunt prosti. Medicii care nu sustin vaccinarea sunt nepregatiti. Oamenii de stiinta care spun ca exista probleme sunt niste prosti. Numai propagandistii lui Soros sunt destepti si informati si Pro-vaccinare.

 10. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 04 – 10 mai 2020?

 11. din cauza bolii ar fi murit 64 de persoane dar din cauza vaccinurilor pline de otrava ar fi ramas cu suferinte pe viata, invalizi si chiar decedati mii, zeci de mii de copii. Pentru suferinta acestora si al altor zeci de mii din familiile lor nu raspunde nimeni. bigpharma este mai presus de viata, siguranta, sanatatea si libertatea oamenilor. vaccinarea este o eroare si o oroare. doar igiena si o viata indreptata spre natura previne boli. vaccinarea este o minciuna, un mijloc de exterminare in masa.

 12. În ziua de azi vaccinurile nu mai sunt ce-au fost acum 50 de ani, acestea sunt medicamente ca sa faca dintr-un om sanator un om bolnav. Daca vrei sa te vaccinezi, vacinează-te, nu te opreste nimeni. Vaccineeaza-te tu si toată familia ta. Pe mine lasa-ma sa ma vacinez cu usturoi, ceapa, lamaii, fructe , zarzavaturi, pălinca ceaiuri, produse apicole…
  Tu n-ai decat să- te injectezi cu Mercur, plumb, embrioni de fetusi morti, metale grele si cate si mai cate contine acel medicament pe care voi îl numiti vaccin. Nu stiu de ce nu va alarmeaza multitudinea de cazuri de cancer la copii, declansate de asa numitele vacinuri. Probabil daca industria Big Pharama nu v-ar trimite in concedii platite prin locuri exotice, nu ati mai fi asa inversunatii . Medici de renume atrag atentia ca vaccinurile au mai multe contraindicati si provoaca cancer sau alte boli. Au murit 64 de rujeola, asta daca statistica nu este masluita, asa cum vedem ca se intampla si cu acest Covid. . Dar cati copii au murit de cancer provocat de vaccin?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

Speriați de gândul că fosta platformă IUS s-ar putea transforma în parc, austriecii de la Immofinanz au demarat refacerea documentațiilor
Compania Brașov Imobiliara, cea care deține terenul fostei platforme IUS SA, a reluat documentațiile necesare demarprii construcției unui ansamblu rezidențial.
STUDIU Brașovul are peste 57.000 de locuri de parcare și încasează de pe urma lor de trei ori mai puțin
Parcările publice din România dispun de aproximativ 1,2 milioane locuri, la un total de 7 milioane autovehicule înmatriculate, iar veniturile
Biserica din Centrul Civic intră, într-un final, în legalitate. De acum, se vor putea trage clopotele
La aproape doi ani de când polițiștii locali au aplicat prima sancțiune pentru lipsa autorizației de construire în cazul clopotniței
Contract de 12,5 milioane de lei pentru ridicarea gunoiului zărneștenilor
Operatorul de salubritate Comprest SA a câștigat licitația lansată de Primăria Zărnești în vedere asigurării serviciului de colectare a deșeurilor
Scopul Legii mirosurilor: disconfortul olfactiv să nu afecteze sănătatea populaţiei şi mediul
Scopul principal al Legii mirosurilor nr. 123/2020, intrată în vigoare în luna iulie a acestui an, nu îl reprezintă amenzile
Lecție deschisă duminică, la Zoo Brașov, pentru a sărbători Ziua Internațională a Animalelor Sălbatice
Duminică, între orele 11:00 și 16:00, vizitatorii Grădinii Zoologice Brașov vor putea afla o mulțime de lucruri interesante, de la
O brașoveancă a învins prejudecățile și obstacolele și este printre puținele femei-preot
În Biserica Neagră slujbele sunt oficiate şi de o femeie. Adriana Florea a învins toate prejudecăţile şi obstacolele – inclusiv
Politica de alianțe a PNL, fixată de la Centru: Nicio colaborare cu PSD
Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat miercuri, la finalul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) al partidului, că s-a adoptat decizia
FOTO Unul dintre primele glampinguri din România a fost inaugurat la Brașov: „O oază de natură și liniște în tumultul
Sunt multe zilele în care aș da cu dragă inimă confortul practic al unui hotel, pe confortul emoțional al unui
COVID-19: România a sărit de 2.100 de cazuri raportate în 24 de ore. La Brașov au fost anunțate 31 de
2158 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România, un record absolut de la
Trafic blocat pe DN 13 spre Sighișoara, după ce două autocamioane s-au lovit
Traficul rutier este blocat pe DN13, la ieșire din localitatea Bunești spre Sighișoara în urma unei coliziuni între două autocamioane.„În
eJobs: Peste 10.000 de IMM-uri și startup-uri au făcut angajări în ultimele 9 luni. Care au fost cele mai căutate
În ultimele 9 luni ale lui 2020, peste 10.000 de IMM-urile și companii startup au făcut angajări, acest număr fiind
Iarna și-a intrat în drepturi pe munte. Meteorologii anunță noi ninsori
Stratul de zăpadă măsoară 2 centimetri la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, şi 3 centimetri la Vârful Omu, în Bucegi,
Gușă a prevăzut de luna trecută pierderea primăriilor din Brașov, Timișoara și Alba Iulia de către PNL în favoarea candidaților
Luna trecută, Cozmin Gușă anunța că primăriile din Brașov, Timișoara și Alba Iulia vor fi sacrificate de către PNL pentru
VIDEO Melodie dedicată unui primar reales din județul Brașov: „Haideți cu toții să bem, că doar un primar avem!
Radu Baston (foto sus), un interpret de muzică de petrecere extrem de căutat la nunţi, a ieşit în evidenţă în
După ce a fost pe șantierul aeroportului de la Ghimbav, primarul din Sfântu Gheorghe a fost depistat cu COVID-19
Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, proaspăt reales pentru un nou mandat, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Edilul a
Brașovenii de la ELMAS au lansat lifturile cu decontaminare a aerului care pot fi comandate prin butoane touchless
Brașovenii de la ELMAS au lansat lifturile cu decontaminare a aerului care pot fi comandate prin butoane touchless Compania brașoveană
SVN: Unde sunt cele mai scumpe și cele mai ieftine locuințe din Brașov
Piaţa rezidenţială din Braşov a crescut uşor în acest an, după ce anul trecut a atins niveluri record, atât la
Hotelul Aurelius din Poiana Brașov vrea să intre în legalitate, dar, cel puțin teoretic, partea de construcție neautorizată ar trebui
Reprezentanții Hotelului Aurelius din Poiana Brașov au depus la Primăria Brașov o solicitare în vederea intrării în legalitate a construcțiilor
CJ Brașov caută constructor pentru noi lucrări de anvergură la aeroport. Acestea sunt evaluate la peste 34,1 milioane de lei
Consiliul Județean Brașov a lansat licitația în vederea demarării lucrărilor pentru îndiguirea canalului Besălcin și pentru amenajarea sistemului de protecție