În acest moment, la nivelul municipiului Brașov, Primăria asigură funcționarea a 6 centre de carantină.
Potrivit datelor furnizate de municipalitate, în ceea ce privește persoanele carantinate, numărul persoanelor care au domiciliu în municipiul Brașov este destul de mic, 25%. Majoritatea persoanelor carantinate, 75%, sunt din localitățile din județul Brașov (Săcele, Codlea, Făgăraș, Apața, Augustin, Feldioara, Hoghiz, Tărlungeni), dar și din alte județe (Dâmbovița, Prahova, Constanța, Suceava şi municipiul Bucureşti)“. Teoretic, cel puțin orașele din județ ar fi trebuit să aibă centre de carantină proprii, dar, din aceste date, reiese că administrațiile locale din aceste zone nu s-au ocupat și de acest aspect. De altfel, se pare că la intrarea în țară, stranierii nu au fost neapărat direcționați spre localitățile de domiciliu aceștia optând pentru alte zone, cum ar fi de exemplu cei din Suceava, care probabil s-au ferit de carantina totală de acolo și au preferat un „sejur” la munte.
Deocamdată, pentru Sărbătorile Pascale, nu s-a luat încă în calcul majorarea numărului de centre de carantină, ținând cont că Ministerul Sănătății a dat un ordin prin care persoanele asimptomatice, dar care au test pozitiv COVID – 19, vor putea fi carantinate la domiciliu.
De altfel,Comitetul Local pentru Situații de Urgență va adopta astăzi o nouă hotărâre pentru a reduce riscurile răspândirii coronavirusului. Având în vedere că, deși persoanele fără adăpost nu au dreptul să părăsească centrul, unele dintre acestea încalcă decizia și ies din centru, în momentul în care se reîntorc sau sunt aduși înapoi, există riscul să îi îmbolnăvească pe ceilalți, se propune înființarea unui Centru de izolare preventivă a persoanelor fără adăpost, în imobilul de pe strada Gladiolelor nr.4. parter, Corp C (Căminul pentru persoane vârstnice), cu acces separat.