Opinii, Stiri Brasov

Cine își asumă genocidul care va să vină? BOR sau PNL?

Bâlba completă a Guvernului Orban în relația cu credincioșii ortocși, dar și cu restul țării, se transformă într-un film de groază pentru români. În condițiile în care ni se cere să stăm în casă de către un ministru cu o cotă de popularitate ridicată, după care același ministru lasă oamenii din grupa de risc să mișune pe stradă în căutarea unei flăcări aprinse de un preot, un om până la urmă, dar care consideră că acel foc este Lumina Sfântă, ne putem aștepta în următoarea săptămână la un genocid.

Pentru că, în mare, credincioșii ortofocși creează, practic, grupa de risc pe care, același ministru cu vele ne cere să o protejăm, să nu o supunem neșansei de a se infecta.

Sunt convins că această măsură nu s-ar fi luat dacă mai-marii Bisericii Ortodoxe nu ar fi intervenit și nu ar fi solicitat ca măsurile pentru credioncioși să fie mai puțin restrictive. Dar greșeala nu este neapărat a clericilor BOR, care au dat dovadă în dese rânduri de o gândire de Ev Mediu, ci a celor care le permit acestora să își facă jocurile.

Pierderile BOR în cazul în care Lumina Sfântă ar fi aprinsă anul acesta doar în suflet de credincioși ar fi minore. Pentru că oamenii ar înțelege situația și ar reveni în bisercii după trecerea pandemiei.

În schimb, pierderile BOR pe termen lung în cazul în care mii de voluntari vor mișuna prin țară cu așa-zisa lumină, vor lua contact cu milioane de credincioși bătrâni și bolnavi, vor fi imense. În primul rând va fi o pierdere de enoriași, pentru că spitalele românești nu sunt în stare să susțină valul de „covizi” care se va abate asupra lor. În al doilea rând va fi o pierdere de încredere – pentru că cei rămași în viață vor realiza că, în numele unei așa-zise păci sufletești, acești diavoli aurii le-au ucis părinții și bunicii. Și vor prefera, probabil, să fie creștini de alt cult decât să continue în ritul în care au fost botezați.

O problemă și mai mare va fi când acești credincioși ortodocși vor ieși pe străzi și vor infecta alți oameni., care, la rândul lor, îi vor infecta pe apropiații lor, care vor da noul coronavirus mai departe altor persoane. Atunci va fi o problemă pentru România, pentru un stat care preferă să ridice la rangul de miniștri niște inutili care amestecă problemele de stat, de sănătate națională, cu cele spirituale. Și când vom avea mii de morți, cine își va asuma acest genocid? Biserica Ortodoxă sau PNL, partidul care a dat lumii un ministru de interne pierdut pe altarul propriei credințe?

Undeva în zona Moldovei, un preot și un dascăl au vizitat un întreg sat pentru ritualurile Paștelui. Rezultatul, majoritatea credincioșilor sunt infectați sau bănuiți că s-ar fi infectat, ceea ce le strică sărbătorile pascale și îi pune pe credioncioși în imposibilitatea de a mai ieși din case pentru cel puțin 14 zile. A meritat?

BizBrașov a realizat un sondaj, întrebându-și cititorii dacă cred că sănătatea le este în pericol de habarnismul lui Vela și de prostia lui Daniel. 80% dintre răspunsuri au arătat că lumea se teme pentru sănătatea sa în condițiile în care Lumina le va „veni” acasă, indiferent în ce formă – cu polițiști sau cu popi și voluntari. Restul de 20% au manifestat un oprimism exagerat vizavi de situație. Dacă s-ar face un referendum cu privire la această procedură, sunt convins că majoritatea ar fi în defavoarea mârșăviei realizate de BOR și MAI.

2 Comentarii

 1. Prostul până nu-i fudul, nu-i prost destul…ați văzut cum a fost de Paștele catolic, liniște ,fiecare în case cu durerea lui, n-au umblat pe străzi voluntari cu lumină,… Sfinția Sa Papa Francisc s-a rugat singur pentru noi, pentru sănătate,pentru compasiune…nu era haurit din cape până în picioare ca extrafericitul de la Stambul…era săracul îmbrăcat simplu ,dar cu demnitate și smerenie…ei uite d-aia acești membri ISIS travestiți n-o să-i calce pe urme în veci… dragii români refuzați tot ce va da în aceste zile acești indivizi…nu se știe cine a pus mâna pe ele …nimeni nu-i verifică , controlează… atenție mare,, căscați ochii bine… credința nu înseamnă numai biserică sau popi, credința e in fiecare, dacă crezi in Dumnezeu,te poți ruga oriunde ,o poți face liniștit acasă…

 2. Laurentiu Gavrea

  …si daca Guvernul nu se balbaie ci incearca intre sabie.. si nicovala, sa medieze fortuit si extern dar si intern intre cele 2 componente ale societatii divizate ca niciodata in istoria nationala pe criterii …de psihoza si ignoranta pura stiintific medicala REALA nu malformata de la TV…

  Pe de o parte rationalii care nu mai cred azi cu atata pasiune in prosteala fiindca in timp, au inceput sa se prinda de farsa exagerarilor si interesele oculte multiple din spatele lor, in urma studiului individual pe Net dar si prin vizite la prieteni , rude si chiar discutii directe cu strainataturi, diaspore etc, ca alternative mai corect informate decat sursele oficiale din tara, toate aservite azi in background de interese si finantatori externi notorii.

  Eu au realizat printre altele si ca purtatul excesiv al mastii, in afara afacerilor mondiale cu cel mai consumabil produs al anului (schimbare la 4 ore, inmultiti cu populatia toata clienta si cu numarul zilelor intr-un an…nu exista produs pe lumea asta mai cumparat!), mai induce categoric in timp si perfid si o scadere dramatica a imunitatii predispunand direct la infarcte, tulburari metabolice, stabilitate si oboseala respiratorie, diminuare oxigenare mai ales cand inspiram cu nasul ce am expirat o secunda mai devreme cu saliva cu tot…- ok expiratie in masca mai curata aerul, dar nasul in ACEEASI masca e cu totul altceva, aviz amatorilor).
  Au mai realizat ca pe vremuri cand batranii nostri (exagerez pentru intelegere!) scuipau in palma , chiuiau si se pupau cu toti la nunti botezuri chefuri si alte alea.. in afara oricaror protectii (nici macar de prezervativ nu stiau…) au trecut razboaie in conditii deloc antiseptice…si ne-au facut pe noi veseli si sanatosi …pana recent de cand mascarada asta… ah daca prin asta se urmareea cum zic gurile rele pe net…sa mai reducem infractorii aia criminali cu inchisoare degeaba pe viata sau sa curmam suferintele reale daca erau fara rezolvare la muribunzii complet si cert ireversibili , mai e cum e…dar daca nu ne-am gandit ca prin suprastressul procedurilor dam in altele nu stiu ce morala sau mai degraba IPOCRIZIE DE CONJUNCTURA este in fapt…si ducem in rapa milioane de sanatosi pe care-i botezam anume asimptomatici ca deh, oricine daca-l cauta un doctor “priceput” il va gasi sigur bolnav de ceva grav azi sau care ii va imbolnavi exact el si numai din cauza lui pe semeni …

  De cealalta parte insa si care preseaza la maxim guvernul si autoritatile puse la mijloc, este partea perversa , anume mass media finantata si patronata efectiv de afara direct si indirect cu interese reale conjuncturale in propaganda exagerarilor si panicilor de covid cu efecte demult planificate de diminuare prin multiple metode ca macar una sa aibe succes…a poluarii dar si concurentei globale din partea altora, a celor care i-au convins sa puna botul la regia covid.
  Lor li se alatura rezultatele propagandei lor desantate repetate, panicatii de covid care, laolalta cu unii oportunisti, in fapt submediocrii din alte vremuri, azi dau navala la relansare emancipati pe aria grijii abject agresive fata de semeni de covid.
  Ei, panicatii indusi, cer autoritatilor socoteala cum ca nu ii protejeaza suficient de dusmanul imaginar caruia deja azi la nivelul 2…i-au creat si alimentat continuu noi povestiri zilnice larg difuzate in colaborare mutuala cu mass media in acelasi interes, crezut in ignoranta si prostia lor de buna credinta…aparent comun!

  Cine are azi rabdare si pricepere de investigatie poate cauta chiar si in online alternative de informare la prosteala larg difuzata la noi de TVurile controlate si finantate de ani buni de afara in scopuri de care mai bine cititi voi in alta parte dar va garantez ca sunt reale chiar daca nu da bine in trendul prostirii generale…

  In spate de toate astea nu e altceva decat noul tip de razboi care il cam asteptam cu totii indirect, nemarturisit…de ceva vreme incoace urmarind alte evenimente in insiruirea si distributia lor tot mai globala azi.
  Razboiul pentru ultimele resurse ramase pe planeta care nu mai ajung la toti cata vreme unii prea bogati ca intotdeauna nu au chef sa mai imparta aerul mai curat, soselele mai libere, pietele mai putin concurate si cresterea accelerata a incalzirii globale si efectelor sale devastatoare in pagube si decontari asigurari si cheltuieli mentinere pentru afacerile si viitorul lor mondial.
  Azi nu mai putem diminua prin razboaie cu sange pe jos, cu obuze pe strada sau nucleare care afecteaza mediul comun, poluatorii universali, oamenii ca indivizi prin tot ce fac la munca sau se consuma pentru traiul lor, toate fiind surse de poluare si supraincalzire!
  Azi moartea subtila dar si cresterea celor mai valide afaceri pe orice vreme, cele medicale cu tratamente sau medicamente, vine mai discret, mai elegant, mai trendy…te vaccinezi acum sau tratezi de una, mergi acasa si mori in cateva luni dupa aia de alta dar cica tot de vreun covid…
  Vaccinele ca si noile radiatii invizibile mult crescute peste limitele sanatatii publice in zonele locuite de oameni alaturi de tot mai multe antene extra radiante in jur, au toate la origine si control de la distanta , alte surse decat cele interne nationale verificabile la sange… Toate ingredientele sunt practic invizibile si vin in loturi mari nici nu au probat la origine efectiva fizica de unde si cum se produc sau ce variatii se fac la unele loturi pentru anumite destinatii…
  Deja circula ideea foarte bine documentata (un clip din FB recent de la o firma de cercetare genetica din New York) ca parte din vaccinarile nu degeaba obligatorii urmaresc sa schimbe genomul uman prin anume secvente bine procesate demonstrate inca de 10 ani ca viabile (cine isi aminteste de experimentul dezvaluit tardiv cand mamelor cu ocazia unei anumite vaccinari diminuand riscul de avort spontan li s-au adaugat anumite secvente care ulterior au nascut anume staturi de copii in interese ce nu e cazul sa le detaliez aici dar multi le stiu din alte stiri)
  Practic prin aceste modificari genetice induse prin vaccinuri in corp in cel mai fericit caz daca nu ar fi si vreun act criminal cu bataie lunga…scapi sa zicem de o boala si ulterior faci sigur alta din noile interactiuni ale modificarii celulelor tale deviate de la codurile naturale cu care te-ai fi nascut ca adaptat vremurilor in lungul a zeci de mii de ani de schimbari lente naturale de evolutie si te descurcai cu mai toti virusii cu asta fara tam tam dar si fara ca altii sa mai castige de pe urma ta…
  SIDA de exemplu nu s-a gasit la mii de prostituate africane luate cu asalt de mai toate armatele de la Rommel incoace ca pe vremea aia vaccinurile pana ce nu au intensificat nazistii experimentele in lagare nu se stia.
  De altfel daca tineam inchis TVul si Radioul din 2019 incoace, nici de covid poate nu stiam…ne vedeam fiecare de lucru si mai muream cate unul de ce a murit si pana acum, eventual poate mai multi dar din cauza extra poluarii din aer de care am mai vorbit si cu care batem azi recordurile… Eu cred in covid, exista totusi (ca inca ceva milioane de virusi…), deci nu asa! Mai cred insa in radiatiile mult mai perverse si mai nocive care ne-au inconjurat prea mult zilele permanent aproape oriunde azi prin grija ipocrita sau ignoranta a propriilor autoritati care ne-au lasat de izbeliste in fata lor in lipsa controlului de mediu si personalului deloc incompetent platit din banii nostri publici ca sa ne apere cat mai e timp de efectele exagerarilor cu asta! Si daca testele de covid sunt inca si azi tot mai discutabile (pentru fanii covid care nu au priceput…testele cauta fragmente de ARN in fapt excretii ale celulelor vii in metabolismul lor de reinnoire celulara permanenta, asta e viata insasi si care exista peste tot de cand existam ca specie pe planeta…de aia la repetare pe aceeasi persoana in aceeasi zi daca ar fi bani si seriozitate si transparenta reala, s-ar vedea cat de anapoda sunt, unele pozitive apoi negative apoi iar pozitive si asa mai departe pentru ca se testeaza existenta a ceea ce …exista de fapt in proportii variabile si foarte dinamice din insasi geneza fragmentelor cautate!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

72 de brașoveni s-au vindecat de COVID-19, în ultimele 24 de ore, alți 4 au decedat din păcate
Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel: ■ 6.196
Troleibuz nou, tras pe dreapta, din cauza unui senzor buclucaș
În această după-amiază, unul dintre noile troleibuze Solaris, care circula pe linia 2, a rămas pe dreapta în stația de
Premierul Orban: „Brașovul a fost ținut într-o oarecare izolare în ceea ce privește dezvoltarea”. Acesta și-a luat angajamentul pentru construcția
Premierul Ludovic Orban a fost cuprins de emoții în această după-amiază, după ce a participat în Aula Universității Transilvania, instituție
Tătaru: Guvernul va da mâine ordonanța de urgență pentru tratarea la domiciliu a persoanelor asimptomatice și cu forme ușoare de
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, miercuri, la Cluj, că Guvernul va adopta joi ordonanța de urgență pentru tratarea la
Haideți să învățăm codul culorilor din reciclare și să aruncăm gunoiul responsabil!
Știați că acele containere amplasate în spațiile speciale pentru depozitarea deșeurilor, care sunt închise aparent, au capacele prevăzute cu orificii,
Cine sunt noii consilieri județeni ai Brașovului: 26 din cei 34 de aleși au fost validați și au depus astăzi
Plenul Consiliului Județean Brașov s-a reunit astăzi în ședință în vederea validării și constituirii noii componențe a forului deliberativ după
Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise din județul Brașov
Masca de protecție devine obligatorie începând de azi în spațiile publice închise și deschise din județul Brașov pentru toate persoanele
Încă două școli din județul Brașov intră în scenariul roșu
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 29/21.10.2020, privind funcționarea în „scenariul roșu”, pentru o
DOCUMENT Ce măsuri ia Brașovul când incidența COVID-19 sare de trei cazuri la mia de locuitori: Se închid teatrele, muzeele,
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis, astăzi, măsurile care vor fi aplicate în situația în care se
Brașovul, în top 5 orașe europene poluate cu NO2: 495 milioane de euro, costuri pentru probleme de sănătate cauzate de
Cei mai afectați din Europa de costurile cauzate de impactul poluării aerului asupra sănătății sunt tocmai românii, cu 3 poziții
FOTO Nerăbdători, brașovenii au făcut cozi la noul mall în așteptarea deschiderii AFI
Peste 100 de brașoveni s-au așezat la o coadă în fața mall-ului AFI Brașov, care se va deschide la orele
AFI Brașov, investiția de 148 de milioane de euro a israelienilor de la AFI Properties, a fost inaugurat în plină
Israelienii de la AFI Europe România au inaugurat, astăzi, al treilea mall pe care îl dețin în România, situat în
PNL a depus la Biroul Electoral 35.000 de semnături pentru susținerea candidaților la Parlamentare
PNL Brașov și-a înregistrat astăzi la Biroul Electoral Județean candidaturile pentru Alegerile Parlamentare. În total, au fost depuse 35.000 de
Trei dosare penale pentru brașoveni care au fugit din carantină și 260 de amenzi pentru nerespectarea obligativității purtării măștii de
Pe parcurusl zilei de ieri, polițiștii brașoveni au verificat 170 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la
COVID-19: 127 de noi cazuri în ultimele 24 de ore la Brașov. La nivel național, numărul noilor infecții a ajuns
Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID –
Peste 25.000 de români au vrut să își dezvolte competențele digitale în ultimele 3 luni. Care au fost cele mai
Peste 25.000 de români au accesat ciclul complet de studii, iar 863 dintre aceștia au finalizat cursurile oferite de Microsoft
Incidența COVID-19 în municipiul Brașov a ajuns astăzi la 2,68. Două comune din județ au incidență de peste 4 la
Direcția de Sănătate Publică Brașov a publicat datele cu privire la incidența cumulată COVID-19 pe fiecare localitate din județul Brașov.
Artiștii BD, ilustratorii și graficienii din toată țara, invitați să depună lucrări pentru Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov 2020.
Artiștii BD, ilustratorii și graficienii din toată țara sunt invitați să depună lucrări pentru Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov
FOTO Munții Făgăraș adăpostesc 23 de râși adulți. Opt dintre aceștia nu sunt interesați de împerechere
Fundația Conservation Carpathia a finalizat cu succes primul program de monitorizare cu metode științifice, cantitative a speciei râs (Lynx lynx)
Primarul Allen Coliban și noul Consiliu Local vor intra oficial în pâine din data de 28 octombrie
Dacă în această după-amiază vor fi învestiți în funcție noii consilieri județeni și președintele Adrian Veștea, noul Consiliu Local și