
Guvernul vrea să acorde spor pentru condiţii deosebit de periculoase, cuprins între 55% şi 85% din salariul de bază, şi personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unităţilor sanitare publice, implicat în acordarea asistenţei medicale generate de epidemia de COVID-19, pe perioada participării efective în aplicarea măsurilor de limitare a acestei epidemii, se arată într-un proiect de act normativ al Executivului.
Concret, va primi spor pentru condiţii deosebit de periculoase, cuprins între 55% şi 85% din salariul de bază, şi: personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul secţiilor şi compartimentelor de boli infecţioase care acordă servicii medicale persoanelor testate pozitiv la epidemia de COVID-19. personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din structurile paraclinice şi din centrele de testare în regim de urgenţă care recoltează probe şi testează persoanele simptomatice pentru COVID-19. personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul altor structuri medicale şi/sau unităţi sanitare implicate în acordarea serviciilor medicale generate de epidemia COVID-19, care se stabilesc prin ordin al Ministrului Sănătății, în funcție de evoluția epidemiei. Aceste schimbări sunt prevăzute în proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru completarea HG nr. 153/2018, aflat în dezbatere publică la Ministerul Sănătăţii.
Cine încasează acum astfel de sporuri
Spre comparaţie, în prezent primeşte spor pentru condiţii deosebit de periculoase, cuprins între 55% şi 85% din salariul de bază, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică, al Institutului Naţional de Sănătate Publică şi din cadrul ministerelor și instituţiilor cu reţea sanitară proprie, care participă efectiv în aplicarea măsurilor de limitare a unor epidemii deosebit de grave şi altele asemenea, stabilite de Ministerul Sănătăţii şi declarate prin ordin, potrivit Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din traduceri publice, precum și a condițiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupațională de funcții bugetare „Sănătate și asistență socială” din 29 martie 2018.
2 comentarii
Probabil sunt aceiași bani care ar putea fi acordați pentru sporul de lucru in condiții deosebit de periculoase in tuberculoza… Dar nu s-au găsit bani pentru salariați niciodată.. Acum a scos banii din maneca d-l Vestea, că are motiv!!