Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui cămin studenţesc la Universitatea Transilvania din Braşov. Investiţia, estimată la peste 42 de milioane de lei, va fi derulată de Compania Naţională de Investiţii. Acesta ar urma să fie construit în zona Aulei „Sergiu Chiriacescu”.
Proiectul vizează realizarea unei construcţii cu regim de înălţime 2S+P+4E+5E retras+ 6E retras, compus din trei tronsoane cu funcţiunea de cămin studenţesc, care va totaliza 206 locuri de cazare (din care 2 sunt dedicate persoanelor cu dizabilităţi).
De asemenea, căminul studenţesc va fi prevăzut şi cu 34 locuri de parcare (dintre care 3 pentru persoanele cu dizabilităţi) în subsolul clădirii.
„Fiecare cameră va avea o capacitate de cazare de 2 locuri şi va fi dotată cu grup sanitar propriu, mobilier şi balcon pe toată lăţimea camerei de cazare. Totodată, fiecare etaj va fi prevăzut cu sală de lectură, spălătorie – uscătorie, sală de mese şi chicinetă. Obiectivul va fi realizat prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei)”, a transmis, joi, MInisterul Dezvoltării.
Valoarea estimată este de 42.034.443,15 lei, iar durata estimată de realizare este de 22 de luni (dintre care 2 luni vor fi dedicate activităţii de proiectare).
În perioada următoare, conform prevederilor legale, pentru obiectivul de investiţii vor fi demarate procedurile de achiziţie a lucrărilor de proiectare şi execuţie, durata exactă şi valoarea contractului urmând a fi stabilite după finalizarea acestor proceduri.
Proiectul este vechi de mai bine de trei ani, dar doar acum s-au găsit fonduri pentru realizarea acestuia.
4 comentarii
Cine naiba aproba construirea unui camin de studenti intr-o zona rezidentiala? Vecinii din zona aia chiar asa de mutalai sunt de nu zic nimic? Parcari nu au, spatii verzi aproape deloc si acum se trezesc cu un CAMIN!! La doi pasi de mall si zona de business a orasului 🙂 Oamenii din oras incep sa isi cam merite soarta pentru ca prin tacere esti vinovat!
Si ce mediu academic avem. Oameni lipsiti de viziune si inteligenta. Daca atat i-a dus capul, sa faca un camin acolo. Puteau lejer sa negocieze cu primaria pentru un schimb de teren profitabil, cel din centru pentru unul mai mare la periferie unde sa construiasca un campus asemanator cu colina. Dar ei nu, sa facem un camin la intamplare acolo, sa aglomeram zona intr-un oras si asa sufocat. Mediul academic brasovean dovedeste cat slab este, daca mai avea careva dubii. Centru universitar care ocupa mijlocul orasului si care nu aduce plus valoare urbei sale!
Pe toata strada MViteazu abia gasesti un loc de parcare. Se face bloc pe T Grozavescu, alt bloc imediat dupa Universitate pana in locul unde era moara pe vremuri. Si sufocam zona ca nu o sa aiba lumea unde sa isi lase masina decat in strada mai ales in perioada cand sunt studentii la universitate. De la pompieri in sus spre oras pana in Iuliu Maniu nu sunt locuri aproape deloc pe timp de zi. Exista vreun plan pentru acest lucru?
Exista in plan ceva pentru parcul de pe Grivitei o reamenajare macar un spatiu verde sa fie?
Gandeste cineva cand se dau autorizatii de genul asta? De ce nu semnaleaza nimeni aceste lucruri celor care uita sa mai coboare din birouri la locul cu pricina. Poate presa macar sa atraga atentia?
Halal plan urbanistic zonal !! Se construieste un loc de cazare pentru 206 studenti – toti veniti din alte zone ale tarii – dar locuri de parcare (subterane) vor fi doar 34 !!! Si daca ar fi O SINGURA MASINA pe camera – o masina pentru 4 studenti – tot nu ar fi destule locuri de parcare, intr-o zona deja aglomerata de masinile riveranilor.
Oare cei care sunt in masura sa aprobe ar putea sa se informeze care este nevoia de parcare in zona caminelor studentesti ?! Au exemple pe Colina Universitatii – unde masinile studentilor sunt parcate pe intreaga cale de acces rutier catre salile de curs si camine – precum si din zona caminelor de pe Memorandumului.
De ce sunt ignorate nevoile celor care vor dori sa beneficieze de aceasta investitie ?!