Presat de contracandidații la funcția de primar, George Scripcaru și-a suflecat mânecile și s-a gândit, ieri, în plină ședință a aleșilor locali, că e mai bine să aibă o reacție de periferie: „Dacă nu vă place la Brașov, plecați unde vă place!”. Supărarea primarului a plecat de la întrebările senatorului Allen Coliban cu privire la bugetul Brașovului, care ar fi prea mic comparativ cu bugetul Oradei, oraș dat exemplu pentru modul în care sunt administrați banii publici.
Gafa primarului Scripcaru, una second-hand după ce Gabriela Firea, primărița Bucureștiului, l-a apostrofat pe ministrul Mediului, Costel Alexe, în același mod, nu face decât să arate că nu este pregătit pentru un dialog cu cei care îi fac opoziție. Obișnuit să fie adulat, să i se dea dreptate în orice context, în momentul în care este luat la rost, Scripcaru cedează și își iese din pepeni. Comportamentul coleric al primarului nu poate decât să dăuneze cetățenilor care, în epoca Facebook, și-au făcut un obicei din a semnala derapajele autorităților.
Nici explicația dată de Scripcaru, vădit deranjat de faptul că este luat la rost cu fiecare ocazie când în față îi apare un contracandidat, cum că, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale, Brașovul atrage în continuare locuitori din alte zone nu este una menită să liniștească spiritele locuitorilor nemulțumiți de modul în care se administrează banii publici.
Este drept că Brașovul continuă să se dezvolte, că atrage populație și investiții, că atrage forță de muncă din județele învecinate și nu numai, dar asta nu se datorează doar administrației brașovene, ci și contextului economic actual, în care companiile brașovene au continuat să se dezvolte și să ridice la un alt nivel așteptările locuitorilor orașului.
Culmea, chiar faptul că Brașovul se dezvoltă și atrage noi locuitori afectează viața brașovenilor, oameni rezistenți la schimbare. Numărul autoturismelor din Brașov s-a dublat în ultimii 15 ani, ceea ce a dus la un nivel de poluare fonică și la o creștere infernală a noxelor pe care le ingerăm în fiecare zi. În acest fel s-a anulat, practic, efectul deciziei de a scoate industria din oraș, decizie pe care administrația locală a luat-o în urmă cu mai bine de 15 ani.
Noi, brașovenii, nu o să plecăm din oraș. Dar așteptăm din partea celor care ne conduc să ia decizii bune pentru oraș, să dezvolte orașul și să elimine petele negre care ne afectează viețile, să nu aibă o atitudine de stăpâni și să se coordoneze cu organizațiile civice pentru că doar așa administrația unui oraș se poate corela cu nevoile cetățenilor săi.
Un comentariu
Dom’le eu as vota USR-ul cu 2 maini daca ar veni cu un candidat credibil, cu experienta in management
comunitar, capabil in atragerea de investitii, dar mai ales nepus pe ciondaneli si scandaluri, de care brasovenii sunt satui din epoca de trista amintire a lui cancescu…
Neintelegerile USR cu PLUS-ul lui Ciolos, discreditarile de la Bucuresti ce i se aduc singurului candidat credibil de acolo, Nicusor Dan, ambtiile prostesti ale lui Voiculescu, lipsa generalizata de strategie la nivel national, arogantele lui Barna samd au indepartat electoratul de USR.
Schimbati-va strategiile , doamnelor si domnilor useristi si reveniti cu picioarele pe pamant !
Si mai vedeti-va „lungurile” nasurilor, ca prea vi s-a urcat la cap , dupa europarlamentarele din 2018…