În următoarele aproximativ două săptămâni, Lidl România va introduce săculeți refolosibili în care clienții își for putea procura legumele și fructele disponibile în varianta vrac la raft. Astfel, se urmărește scăderea utilizării pungilor din plastic de unică folosință.
Pe site-ul Comisiei Europene scrie faptul că folosim în prezent 100 de miliarde de pungi pe an. Aceasta este o risipă uriasă, deoarece foarte multe dintre acestea sunt folosite doar o singură dată, multe sfârșiind în oceanele și mările noastre.
Odată procurați acești săculeți vor putea fi refolosiți de mii de ori fără să se mai utilizeze pungi din plastic sau bioplastic, bidegradabile, compostabile sau de unică folosință, toate poluante și consumatoare de resurse naturale cu efecte nevative asupra mediului înconjurător.
Aceștia sunt fabricați din poliester 100%, însă nenumărate studii au demonstrat faptul că la fiecare spălare cu apă caldă, la temperaturi de peste 30 de grade celsius, poliesterul eliberează în apă microfibre sintetice care nu pot fi filtrate de stațiile de epurare și ajung în râuri, lacuri, mări și oceane. Aceștia ar trebui spălați de mână, cu apă rece și detergent de vase ecologic, 100% natural, cu o formulă blândă și biodegradabilă, ce nu produce niciun fel de reacții chimice și nu poluează apele.
Primele magazine Lidl au fost deschise în anul 2011 în România, iar de atunci compania a ajuns în tipul retailerilor din țara noastră. În prezent aceștia au peste 7.000 de angajați, peste 250 de magazine și 5 centre logistice.
2 comentarii
Deci, în 8 ani au 250 magazine în România. Asta înseamnă puterea globalizării. O rețea românească, greu ar lua ființă. Cu Dedeman e mai ușor, fără perisabile.
Dedeman a reusit pentru ca pornit din Moldova. La fel si Arabesque (Galati parca). Si nu au avut concurenta in zona ceea ce le-a permis sa ajunga la o anumita masa critica. Are si enclavizarea avantajele ei. Au mai fost mini-retele de bricolaj si in alte zone din tara dar au fost mancate de multinationale inainte sa scoata capul prea tare.