Economic, Stiri Brasov

Brașoveanca Lori Oroșan va dezvolta brandul francez Chanel în China, Hong Kong și Macau. Francezii, impresionați de cum a dezvoltat rețeaua H&M

Brașoveanca Lori Oroşan (42 de ani), un executiv român care a lucrat timp de 13 ani pentru suedezii de la H&M pe mai multe pieţe din lume, a fost recrutată de brandul francez de lux Chanel. Astfel, ea ocupă de la începutul anului 2020 poziţia de head of real-estate planning and development pentru China (mainland), Hong Kong şi Macau, conform informaţiilor publicate de ea pe reţeaua de socializare de businesss Linkedin. Chanel este unul dintre cele mai importante branduri din lume, activ atât pe segmentul de modă, cât şi pe cel de beauty. Marca fondată de Coco Chanel în urmă cu mai bine de un secol a avut în 2018 afaceri de 11,1 mld. dolari, plus 13%. Profitul net a crescut cu 16%, la peste 2 mld. dolari. Pentru acest brand ca pentru multe altele, mai ales cele de pe segmentul de lux, China este o piaţă de top pe de-o parte datorită numărului mare de cumpărători, pe de alta pentru că numărul persoanelor cu venituri mari este în creştere. 

Înainte de a fi recrutată de Chanel, românca Lori Oroşan a lucrat pentru suedezii de la H&M. Ultima poziţie deţinută este cea de head of real estate departement pentru H&M Group (mai multe branduri precum H&M, Cos, Monki sau Cheap Monday) pentru Greater China, Europa Centrală şi de Est şi America de Sud. Anterior a fost real-estate manager pentru România şi Unagria pentru acelaşi grup. 

Lori Oroşan lucrează pentru grup din 2007, prima sa poziţie fiind de construction project manager în Canada. Anterior ea deţinuse şi alte joburi în această ţară, însă pentru alte companii. Apoi, în 2010 s-a întors în România ca manager al departamentului de construcţii pentru şase luni, mai exact pentru lunile premergătoare intrării oficiale a H&M în România. Ea este absolventă a Universităţii Transilvania din Braşov şi alte alte studii în străinătate. 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Cetatean Vigilent

    *Transylvania University – Lexington, Kentucky 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*