Stiri Brasov, Turism

Autorizație pentru un hotel cu piscină pe acoperiș în locul Palatului Telefoanelor. Investiția va depăși 13 milioane de euro

Al doilea hotel sub brandul Radisson Blu din România urma să fie deschis în prima parte a anului 2018 la Braşov, printr-o investiţie de 10 milioane euro, în urma unui contract de franciză semnat în noiembrie 2016 de Carlson Rezidor Hotel Group, care deţine brandul, şi Ra-Ra Hotels, o companie controlată de familia Neamţu din Braşov. Dezvolatorii au susținut că proiectul a fost ținut pe loc din cauza birocrației excesive, iar abia recent a fost emisă autorizația de construire. În conformitate cu acest document, hotelul va avea subsol, parter, cinci etaje, dar și un etaj tehnic, unde va exista o piscină descoperită. Întreaga construcție va avea o suprafață desfășurată de 5.000 mp și o suprafață construită de 944,7 mp, iar durata prevăzută pentru construcție este de 24 de luni. Potrivit planurilor, hotelul va avea 112 camere, un restaurant cu 100 de locuri, o sală de conferințe la parter și o sală de fitness la subsol. Practic, va mai exista și un etaj tehnic, respectiv pe acoperiș, unde va fi o piscină descoperită și o anexă pentru vestiare și pompele de apă.

Potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, autorizația de construire și proiectul tehnic au fost întocmite în conformitate cu detaliile din avizul emis de Comisia de Cultură pentru acest obiectiv.  Astfel, fațada clădirii va avea elemente din sticlă, dar și parte zidită acoperită cu praf din similipiatră (material ce prezintă un aspect asemănător cu cel al pietrei naturale).

Soluție pentru parcări

În ceea ce privește locurile de parcare, reprezentanții Primăriei Brașov au precizat că la dosarul pentru obșinerea autorizației de construire au fost depuse și contracte pe care dezvoltatorul hotelului le-a încheiat pentru închirierea unor locuri din parcările publice și din parcarea multietajată de la Spitalul Militar, dar și contracte semnate cu proprietarii unor imobile vecine care au curți, unde există locuri de parcare.

În municipiul Braşov nu există, în prezent, un hotel afiliat la un lanţ internaţional de prestigiu, ci doar o singură unitate hotelieră cu mai mult de 100 de camere. Apariţia unui hotel afiliat la un lanţ internaţional de prestigiu în municipiul Braşov va contribui decisiv la atragerea de turişti străini, precum şi la promovarea oraşului.

Hotelul ar putea fi gata până la finalul anului viitor

Proiectul este realizat de compania Rara Hotels, o campanie 100% antreprenoriat românesc și implică o investiție totală de 13,3 milioane de euro, după cum a precizat Răzvan Neamțu, proprietarul companiei.
„Începem anul increzatori și suntem bucuroși că s-a emis Autorizația de Construire, parcurgem astfel un pas important și ne dorim demararea lucrărilor de construire iîn doar câteva zile. Suntem conștienti că ne așteaptă o perioadă cu multe provocări, însă suntem încrezători în succesul acestui proiect ăntreprins în scopul dezvoltării serviciilor turistice brașovene și credem cu tărie că vom reuși să satisfacem toate nevoile turistului care ne va călca pragul. Ambiția noastră este de a deschide porțile acestui hotel până la finele anului viitor și să dăm o nouă perspectivă aliniamentului de acces în zona cetății vechi a orasului nostru” , a declarat Ramona Neamțu, owner RaRa Hotels.

Fațadele vor aduce valoare estetică zonei

Lucrările vor fi executate de către un antreprenor consacrat în domeniul construcțiilor, având o experiență de peste 25 de ani în domeniu, care de-a lungul timpului a realizat lucrări pentru firme multinationale, cartiere rezidențiale, relocarea uzinei IUS Brașov. Societatea dispune de personal tehnic și departamente pe toate specialitatile. „Oraşul este principalul beneficiar al apariţiei acestui hotel şi a impulsului pe care o astfel de investiţie îl poate da în zonă, impuls care trebuie stimulat şi întreţinut până la finalizarea investiţiilor din acest domeniu, poate chiar dezvoltat prin realizarea de proiecte care să ducă la diversificarea serviciilor oferite: parcări, spaţii de spectacole sau evenimente majore (centru de afaceri, centru de cercetări, centre de expoziţii tematice sau de ştiinţă, săli de spectacole, stadion etc). Clădirea propusă se va încadra armonios în vecinătatea imediată a amplasamentului. Prin folosirea adecvată a finisajelor alese, fațadele vor aduce valoare estetică zonei”, a precizat Arhitectul George Mihalache
În conformitate cu precizările reprezentanților companiei hotelire, gestionarea acestei investiții va fi asistată de o echipa pluridisciplinară formata din specialiști experimentati în domeniile : arhitectură/design interior, instalații, dirigenție santier, project management, sistematizarea circulației, consultant hotelier, alimentație publică, peisagist, marketing, signalistica. „Fiecare aspect a fost planificat, organizat și gândit cu atenție in perspectiva de a oferi respect si grija fata de oameni si vecinatati. Există o strategie de organizare a activităților de aprovizionare și amenajare, astfel încât să aibă un impact minim supra vecinătăților, motiv pentru care s-a luat în calcul să existe o linie telefonică permanentă pentru recomandări și reclamații, care ar putea veni din partea locuitorilor din zonă sau a trecătorilor ocazionali”, au asigurat reprezentanții companiei hoteliere.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. “parter, cinci etaje, dar și un etaj tehnic” practic va fi aproimativ cat Hotel Capitol, sigur “se va încadra armonios în vecinătatea imediată a amplasamentului.”

  2. Miscunescu Mariana

    “contracte semnate cu proprietarii unor imobile vecine care au curți, unde există locuri de parcare” ?
    Care curti cu locuri de parcare libere????????

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*