Stiri Brasov

Râșnovul acordă noi licențe taxi, în special pentru mașini electrice

Râșnovul este primul oraș din județ care încearcă să introducă  în activitatea de taximetrie mașini electrice. Astfel, ținând cont că au existat cereri pentru obținerea de noi autorizații taxi, edilii râșnoveni au decis să scoată la licitație pentru atribuire încă 7 licențe.

Cel mai mare punctaj în departajarea pentru obținerea licenței îl vor obține persoanele fizice sau firmele care vor să înscrie în acest serviciu mașini electrice sau hibrid. Primarul Liviu Butnariu ne-a declarat că la nivelul orașului sunt emise 62 de licențe electrice și prevăzute 69 de licențe. Edilul consideră că este necesar să se acorde o atenție mai deosebită protecției mediului, astfel că și taximetria, care chiar dacă este prestată de firme private, este un serviciu public care trebuie să se dezvolte în raport cu cerințele din alte țări europene. 15 puncte se vor acorda și pentru mașinile care vor avea motorizare Euro 6, respectiv cea mai puțin poluantă la această oră, nefiind acceptate în competiție mașini cu motorizare mai veche de Euro 4. De altfel, dacă mașina are până într-un an vechime vor mai obține alte zece puncte, un singur punct urmând să fie acordat celor care au mașini cu o vechime de 4 – 5 ani.

Documentațiile pentru obținerea licenețelor pot fi depuse până în data de 12 martie, iar rezultatele atribuirii vor fi anunțate în data de 16 martie, noile taximetre urmând să circule de la finalul lunii martie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*