Social, Stiri Brasov

Ordonanță de urgență: Plata alocațiilor dublate pentru copii va fi amânată cu cel puțin jumătate de an

Săptămâna aceasta, Guvernul Orban va adopta o ordonanță de urgență prin care va amâna cu cel puțin jumătate de an plata alocațiilor dublate pentru copii, respectiv până la 1 iulie 2020, a susținut vicepremierul Raluca Turcan.

„Pentru că PNL este într-un dialog continuu cu președintele Klaus Iohannis, promulgarea de astăzi a legii privind alocațiile va fi completată de o Ordonanță de Urgență a Guvernului. Actul normativ va proroga intrarea în vigoare a legii de dublare a alocațiilor până la prima rectificare bugetară din acest an, la începutul lunii Iulie, așa cum prevede legea responsabilității fiscal-bugetare. Presiunea care apasă bugetul din acest an, din motive ce țin de politica falimentară a fostului guvern, dorim să nu afecteze copiii din România”, a declarat Turcan pentru G4Media.ro.

Săptămâna trecută, Ludovic Orban a declarat că nu există resurse financiare pentru plata alocațiilor dublate în momentul de față.

„Noi suntem puși într-o situaţie în care, şi dacă am vrea, nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil soluția pe care o vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie”, a spus Ludovic Orban vinerea trecută, la finalul unei întâlniri cu președintele Klaus Iohannis.

Legea inițiată de PSD privind dublarea alocațiilor pentru copii care a fost adoptată la finalului anului trecut de Camera Deputaților a fost promulgată marți de șeful statului. Potrivit acestui act normativ, copiii de până la 2 ani (3 ani în cazul celor cu dizabilități) vor primi o alocație în valoare de 600 de lei, iar cei cu vârste între 2 și 18 ani una în valoare de 300 de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*