Stiri Brasov

Extinderea sistemului de ceasuri stradale, în analiza Primăriei. Prima sumă avansată pentru achiziția de astfel de echipamente: 400.000 de lei

În elaborarea proiectului de buget pentru anul 2020 este analizată și posibilitatea alocării de fonduri pentru instalarea unor noi ceasuri stradale cu termometru. O sumă estimată de 400.000 de lei a fost prevăzută în Programul Anual al Achizițiilor Publice (PAAP) pentru astfel de echipamente, însă, alocarea bugetară este deocamdată doar la stadiul de analiză. „În elaborarea proiectului de buget se va discuta și împreună cu Direcția Arhitect-Șef cu privire la posibilitatea achiziției unor noi ceasuri stradale, precum și identificarea locațiilor pentru amplasament, dar și a modelului acestor echipamente. Achiziția a fost cuprinsă în PAAP doar ca posibilitate”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

În luna decembrie a anului trecut, un ceas stradal cu reglare automată prin GPS și termometru, a fost instalat în intersecția străzilor Toamnei, Mihail Kogălniceanu și Hărmanului. Potrivit reprezentanților Primăriai Brașov, este un ceas electromecanic cu patru cadrane, fiecare cu diametrul de 900 mm. Ceasurile sunt conectate la un sistem de autoreglare prin antenă GPS, care garantează exactitatea afișării orei. Cadranele sunt iluminate cu leduri, iar pe fiecare față există și un display care arată temperatura de afară. Aspectul ceasului este unul clasic, potrivit arhitecturii zonei. Costul de achiziție și montaj a fost de 48.000 de lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. A innebunit scripcarasu’… ce ar fi sa facem niste parcuri/ insule verzi/ plantari masive de copaci, de banii astia?
    Nu de ceasuri avem nevoie in Brasov…

  2. Asta in epoca in care fiecare are buzunar un telefon ..
    Utilitatea lor e pentru cersetori si oameni fara adapost ca aia sunt singurii care nu au un telefon in buzunar.
    Serios, vreo asociatie civica sa traga primaria de maneca.
    Sau macar investigati care verisor al primarului e patron la ceva firma din asta …

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*