Stiri Brasov, Timp liber

Ziua Culturii Naționale se sărbătorește în Casa Sfatului cu o expoziție, o dezbatere și o sesiune de live drawing, totul „Fără comunism”

La 30 de ani de la căderea comunismului și la o jumătate de an după ce fantomenele acestuia au bântuit Piața Victoriei, va avea loc un eveniment cultural organizat chiar de Ziua Culturii Naționale care să sublinieze rolul important al oamenilor de cultură, în general, și al artiștilor, în special, în mobilizarea societății civice pentru apărarea valorilor democratice.

Primul eveniment organizat în Casa Sfatului din Brașov în noul an se numește „Fără comunism”, și va avea loc în data de 15 ianuarie, începând cu ora 12:00. Programul cultural cuprinde vernisajul expoziției de caricatură politică Adrian Andronic, dezbaterea „1990, 2018: Noi gândim și muncim” la care vor participa Dan Perjovschi, Florin Iaru, Radu Oltean și Nicolae Pepene. În plus, doritorii o vor putea întâlni pe Alexandra Ciubotariu, cunoscută drept Pisica Pătrată, care va susține o sesiune de live drawing, în intervalul orar 17:00 – 19:00.

,,Fără să vreau fac caricatură politică, fiindcă altfel ar trebui să țip. Și felul acesta de a-mi consuma timpul, este o formă de revoltă” spunea arh. Adrian Andronic, unul dintre cei mai apreciaţi şi longevivi artişti din domeniul desenului satiric, în revista ,,Lucifer” a Uniunii Scriitorilor în 1990 și privind acum această afirmație pare la fel de actuală ca atunci.

Proiectul „Fără comunism” este realizat de Asociația Forums, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și Facultatea de Sociologie și Comunicare a Universității „Transilvania” din Brașov, cu sprijinul Ministerului Culturii, în cadrul proiectelor culturale organizate cu prilejul Zilei Culturii Naționale 2020.  

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*