Stiri Brasov

Primăria execută silit asiguratorul spaniolilor care au lăsat baltă lucrările de la colegiile de Informatică și Unirea. Prejudiciul se apropie de 1 milion de lei

Primăria Brașov a avut în derulare două contracte de lucrări cu firma spaniolă Deco Construcciones SA, care nu s-au mai finalizat, constructorul nerespectând termenele și lăsând baltă proiectele. Ținând cont firma avea încheiată o asigurare pentru garanția lucrărilor, edilii au acționat în instanță atât constructorul, cât și asiguratorul, Asito Kapital SA, numai că și acesta a intrat în insolvență. Astfel, Primăria a demarat o procedură de executare silită în cazul asiguratorului, valoarea totală a prejudiciului care urmează să fie recuperat fiind de aproape 1 milione de lei.

În cazul contractului încheiat pentru lucrările de la Colegiul de Informatică, atât SC Deco Construcciones SA, cât și asiguratorul care ar fi trebuit să plătească garanția de bună execuție – SC Asito Kapital SA -au fost acționate in instanță pentru recuperarea prejudiciilor create, valoarea totală a prejudiciului fiind de 1.080.049,66 lei, din care 331.586,95 lei trebuie recuperați de la Asito Kapital.

În cazul Colegiului Unirea, Primăria a dat în judecata tot asiguratorulpentru recuperarea sumei de 665.020,50 lei, reprezentând garanția de bună execuție.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*