Economic, Stiri Brasov

FOTO Brașovenii de la ELMAS au câștigat un nou premiu de „Project of the Year” cu un lift instalat în Tel Aviv și care poate ridica șase tone

Compania brașoveană ELMAS a câștigat din nou premiul „Project of the Year” – „Lifturi speciale”, în cadrul competiției mondiale organizate de „Elevator World USA”, cu liftul Mega Elevator, după ce anul trecut a primit această disctincție pentru liftul montat la Castelul Bran.

De această data, liftul desemnat câștigător a fost montat în cadrul unei companii din domeniul automotive din Tel Aviv, Israel.

Pentru a răspunde cerinței clientului, echipa de ingineri din cadrul departamentului de proiectare și design al companiei ELMAS a dezvoltat cea mai bună soluție tehnică pentru a asigura cele mai înalte standarde de siguranță, cu o exploatare zilnica de cel puțin 25 de ani.

Cerința beneficiarului a constat în deplasarea pe verticală, în interiorul fabricii, de la un nivel la altul, a utilajelor industriale grele și a elementelor de pe linia de producție, cu dimensiuni și sarcini atipice.

Ascensorul fabricat de Elmas este unic  prin dimensiunile sale si dispozitivele speciale de siguranță integrate.

Acesta poate transporta pe verticala 6.000 kg, având 3 stații, cabină cu finisaj inox, cursa de deplasare de 11 metri și o viteză de 0,38 m/s.

Cabina ascensorului are 5 metri lățime, 4 metri adâncime și 4 metri înălțime, fiind echipată cu două casete de comandă, buton închidere uși, buton alarmă, afisaj LCD cu locația cabinei, indicator de sens, interfon, dispozitiv de suprasarcină și sistem de monitorizare de la distanță.

În caz de întrerupere a energiei electrice, ascensorul este echipat cu un sistem de alimentare neîntreruptibil (UPS) PowerScale 10-20 kVa, cu management flexibil al bateriei.  Pentru a asigura un grad ridicat de siguranță, panoul principal de comandă al ascensorului nu permite ca ușile să fie închise sau liftul să plece din stație, dacă nu sunt confirmate toate circuitele de siguranță prevăzute.

O altă provocare întâlnită la acest proiect a fost găsirea celei mai eficiente soluții pentru echiparea ascensorului cu uși automate robuste cu deschidere verticală în două secțiuni, produse de compania Peelle din Canada. Ușile ascensorului au dimensiunile de 5000 x 3000 mm si sunt echipate cu perdea de fotocelule, sistem de avertizare acustică și luminoasă, sistem mecanic de blocare de siguranță, interblocare, comutator de zonă și dispozitiv de deblocare.

Avand in vedere capacitatea ridicată de transport al liftului MEGA ELEVATOR, echipa de ingineri ELMAS a adoptat o soluție suplimentară de siguranță în timpul încărcării ascensorului, formata din 4 dispozitive hidraulice (producător Algi GmbH) amplasate sub cabină, pentru a limita deformarea arcurilor.

Mecanismul de acționare hidraulică al ascensorului este realizat de Bucher Hydraulics, cu acționare tandem 1:1, cilindrii hidraulici având o lungime de 11.26 metri și sunt acționați de două grupuri hidraulice.

Compania ELMAS a fost înființată în 1990 la Brașov, cu capital 100% românesc, având în prezent puncte de lucru în țară și filiale în Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova și în Israel.


Activitatea principală a companiei este fabricarea echipamentelor de ridicat și manipulat, atingând în 2018 o cifră de afaceri de peste 31 de milioane euro.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*