Social, Stiri Brasov

Fosta clădire a Spitalului Sf. Constantin rămâne spital. Rețeaua Regina Maria va inaugura anul acesta o unitate spitalicească

Reţeaua Regina Maria, al doilea jucător privat din piaţa de sănătate, va inaugura în acest an un spital în municipiul Brașov, după ce a închiriat fosta clădire a Spitalului Sf. Constantin, după ce acesta s-a mutat în fosta clădre a companiei Pantex, la ieșire din Brașov spre București. Spitalul Sf. Constantin a mai păstrat în vechea locație doar o policlinică și ambulatoriul, pe o suprafață de 400 de metri pătrați.

De altfel, colaborarea dintre Spitalul Sf. Constantin și Rețeaua Regina Maria data încă de la înființarea unității, doar că acum „polii de putere” se vor schimba, în sensul că nu va mai fi o policlinică a rețelei în cadrul Spitalului Sf. Constantin, ci o policlinică a unității brașovene în cadrul Spitalului Regina Maria.

Rețeaua Regina Maria a înfiinţat în 2019 compania RM Edu­cation Services, o firmă cu un ca­pi­tal social de 600.000 de lei, prin care vrea să îi instruiască pe asistenţii me­dicali, în contextul lipsei de personal din spitale.  Regina Maria are şi un pro­gram de internship pentru asis­tenţi medicali de­butanţi, pentru an­gajaţii proprii, prin care a pre­gătiţi peste 200 de asistenţi în Bucu­reşti, Braşov şi Cluj, cursurile fiind acreditate.

Nevoile crescute de asistenţă me­di­ca­lă, dar şi măsurile de creştere a sala­riu­lui medicilor şi asistentelor începând cu anul 2018 au pus presiune pe jucătorii privaţi, în contextul în care perso­nalul medical a început să migre­ze dinspre pri­vat spre sistemul public, unde ajun­geau să câştige chiar mai mult. La stat, o asistentă poate ajunge la un salariu net de 1.000 de euro, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor publicate de câteva spitale mari din ţară.

În total, în România există 130.000 de asistenţi medicali, dintre care aproa­pe 84.000 de persoane lucrează în spi­talele publice, unităţi de dimensiuni mult mai mari faţă de spitalele private, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică aferente anului 2018. La privat sunt angajaţi 46.000 de asistenţi medicali.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*