Stiri Brasov, Turism

RAPORT Brașovul a atras 1,29 milioane de turiști în primele 11 luni ale lui 2019

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din România, în primele unsprezece luni din 2019, au însumat 12,434 milioane, în creştere cu 3,7% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS) potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în intervalul 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, din numărul total de sosiri în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, sosirile turiştilor români au reprezentat 79,7%, în timp ce sosirile turiştilor străini au fost de 20,3%.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,3% din totalul turiştilor străini), din care 84,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

În privinţa înnoptărilor înregistrate în structurile de primire turistică din România, în perioada ianuarie – noiembrie 2019, acestea au ajuns la 28,178 milioane, în creştere cu 5,1% faţă de cele consemnate în primele 11 luni din 2018.

În aceeaşi perioadă, din numărul total de înnoptări, cele ale turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 82,4%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 17,6%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (72,2% din total turişti străini), iar din aceştia 83,9% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Pe durata primelor 11 luni din acest an, durata medie a şederii a fost de 2,3 zile pentru turiştii români, respectiv de două zile în cazul turiştilor străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 34,8% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 1,7 puncte procentuale faţă de primele 11 luni din anul anterior. Indici mai mari de utilizare au fost înregistraţi la hoteluri (43,7%), bungalouri (31,8%), vile turistice (28,5%), spaţii de cazare pe nave (27,3%), hosteluri (25,8%), campinguri (23,5%) şi pensiuni turistice (22,6%).

Pe judeţe, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, sosirile turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică au înregistrat valori mai mari în Bucureşti (1,890 milioane), Constanţa (1,362 milioane), Braşov (1,290 milioane), Cluj (625.600), Mureş (560.800) şi Prahova (538.300).

În cazul înnoptărilor turiştilor, acestea au consemnat valori mai mari în Constanţa (5,151 milioane), Bucureşti (3,281 milioane), Braşov (2,535 milioane), Bihor (1,461 milioane), Vâlcea (1,438 milioane), Prahova (1,194 milioane), Cluj (1,172 milioane) şi Mureş (1,089 milioane).

Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au provenit din Germania (282.200), Israel (213.800), Italia (207.400), SUA (155,600), Ungaria (149.300), Franţa (146.500) şi Regatul Unit (131.700).

În acelaşi timp, sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în perioada ianuarie – noiembrie 2019 de 11,895 milioane, în creştere cu 9,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile vizitatorilor străini în România, reprezentând 74,5%, respectiv 22,9% din numarul total al sosirilor.

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de 21,610 milioane, în creştere cu 9,5% comparativ cu perioada similară din 2018. Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 68,7%, respectiv 30,7% din numărul total de plecări.

La nivelul lunii noiembrie 2019, comparativ cu noiembrie 2018, statistica oficială arată că sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din România au scăzut cu 1,6%, însumând 902.800 sosiri,

În luna noiembrie 2019, din numărul total de sosiri, cele ale turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 80,5%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 19,5%.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (73,8% din total turişti străini), iar din aceştia 81,6% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna noiembrie 2019 au însumat 1,924 milioane, în scădere cu 1,8% faţă de cele din luna noiembrie 2018.

Din numărul total de înnoptări, cele ale turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 81,4%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 18,6%.

În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (71,7% din total turişti străini), iar din aceştia 81,5% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene. Durata medie a şederii în luna noiembrie 2019 a fost de 2,2 zile la turiştii români şi de 2 zile la turiştii străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna noiembrie 2019 a fost de 29,6% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 0,4 puncte procentuale faţă de luna noiembrie 2018. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna noiembrie 2019 s-au înregistrat la hoteluri (39,2%), hosteluri (20,8%), vile turistice (19,6%), pensiuni turistice (19,1%), moteluri şi bungalouri (fiecare cu câte 14,5%) şi pensiuni agroturistice (14,4%).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Ultimele Articole

Consilierul Kadas și-a dat demisia din PNL chiar înainte să fie pus la zid în biroul permanent al partidului
Președintele Consiliului Județean și al PNL Brașov, Adrian Veștea, a precizat că astăzi a avut loc o ședință a Biroului
VIDEO Operațiune dificilă de salvare a unui cerb care a rămas captiv în mijlocul lacului de la Tărlung
UPDATE: În ciuda eforturilor echipelor de salvare, cerbul nu a supraviețuit. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență intervin la această
Limitatoare de viteză înainte de 16 treceri de pietoni. Ultimele, montate azi în zona Gării și pe Lungă
În cursul zilei de astăzi se montează limitatoare de viteză la alte două treceri de pietoni, după ce începând cu
Investiție de 10 milioane de euro într-un nou sanctuar pentru urși la Brașov
Un nou sanctuar pentru urși, de data aceasta administrat de Stat, ar urma să fie amenajat în județul Brașov. Anunțul
Lucrări la rețeaua de apă în zona Onix. Locatarii trebuie să elibereze o parcare pentru a face loc utilajelor
Începând de luni și până pe 7 martie vor avea loc lucrări de modernizare a rețelelor de alimentare cu apă
„Povestea Mierii”, un business de familie aflat la a doua generație. „Prima dată am plecat cu albinele când eram clasa
Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase alimente, fiind recunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului.
Un elev al Liceului de Arte a căzut de înălțime peste o balustradă, în această după-amiază
Un echipaj SMURD a intervenit la Liceul de Arte Plastice din Răcădău în jurul orei 13.00, după ce prin apelul
O lume în mișcare
De când lumea și pământul ne-am dorit să “ardem” distanțele, să ajungem mai repede (și mă refer aici la deplasări
Firmele din România găsesc tot mai greu specialiști în IT
În anul 2018, companiile din România au avut cele mai mari dificultăți să recruteze specialiști în domeniul ITC dintre statele
Versiuni mobile ale antivirusul Microsoft vor fi lansate pentru Android și iOS
Antivisurul Defender va fi disponibil în curând și pe smartphone-uri. De mai mulți ani, acesta face parte din Windows, iar
Gâlceava primarului cu urbea pe care o conduce
Presat de contracandidații la funcția de primar, George Scripcaru și-a suflecat mânecile și s-a gândit, ieri, în plină ședință a
Ministrul Mediului: „Sunt convins că Brașovul va fi unul dintre cele mai verzi orașe din România. Este cu cel puțin
Ministrul Mediului, Costel Alexe, și-a început astăzi vizita de lucru în municipiul și județul Brașov printr-o întâlnire cu primarul George
Termen asumat în fața ministrului Mediului: cel târziu în luna iunie lucrările de închidere ale primelor două celule ale rampei
Ministerul Mediului, Costel Alexe, a avut în această dimineață o întâlnire pe probleme de mediu și poluare la Primăria Brașov
După ce anul trecut au vândut burgeri de 1,5 milioane de lei, brașovenii de la Grătar Urban vor să extindă
Daniel şi Ana Otilia Strău­neanu, originari din Bucu­reşti, respectiv Târgu Neamţ, au pus pe harta culinară din Braşov restaurantul Grătar
Informatizare de peste 16 de milioane de lei pentru transportul public. Sistemul de supraveghere video va fi extins în autobuze,
Proiectul de informatizare a transportului în comun din municipiul Brașov ar urma să se extindă din acest an. Investiția totală
Peste 100 de milioane de euro din fonduri europene vor intra în conturile Brașovului
Brașovul va semna 24 de proiecte cu Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, după ce bugetul alocat
3500 de angajați lucrează în industria serviciilor de afaceri din Brașov. Salariul mediu pentru un specialist cu peste cinci ani
„Raising the Bar Value Creation in Business Services” este tema evenimentului organizat ieri de Asociația Business Service Leaders la Brașov.
Cosmopolit Lifestyle – programul exclusivist de fidelizare al clienților printr-o rețea extinsă de parteneri
„Clienții Cosmopolit, care vor deveni și clienții partenerilor noștri, sunt – asemenea produsului pe care îl caută – premium”. Încă
Cizmele, vedetele sezonului rece
Este iarnă și cu siguranță te-au bucurat fulgii de zăpadă care s-au așternut pe pământ sub formă de mantie albă.
Iunie 2021, primul zbor de pe Aeroportul Ghimbav
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a prezentat stadiul realizării Aeroportului Internaţional Braşov în cadrul unei conferinţe de presă organizate