Imobiliare, Stiri Brasov

Primăria Brașov, aviz negativ pentru demararea unui proiect imobiliar în zona Coasta Vacilor – Warthe

Dealurile din Șchei sunt în continuare vizate pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare, în ciuda scandalurilor care au existat în ultimii ani pe această temă. Recent, o persoană fizică a solicitat în numele dezvoltatotului American Dream un certificat de urbanism pentru demararea unui proiect pe strada Cetinii.

Edilii au emis trei certificate de urbanism, dar care au doar rol de informare, prin care subliniază faptul că dezvoltarea unor construcții în respectiva zonă nu este posibilă. „Conform actualizarii studiului de trafic aferent Municipiului Braşov, nu este asigurată o circulație continuă cu reţea stradală majoră, şi dezvoltarea infrastructurii edilitare, care este subdimensionată”, au precizat reprezentanții Primăriei în documentația urbanistică.

„Având în vedere că terenul pentru care aţi solicitat certificat de urbanism este situat într-o zona puţin dezvoltată a municipiului Braşov în ceea ce priveste evoluţia fondului construit, dar poziţionata într-un cadru natural cu totul deosebit: Coasta Vacilor şi Warthe II, aspectul arhitectural urbanistic nu este conturat în totalitate, existând zone neconstruite cu locuinţe răzleţe sau aflate în curs de execuţie şi zone cu un fond valoros de arhitectură, toate prezentând disfuncţionalităţi majore prin lipsa/insuficienţa reţelelor edilitare şi arterelor de circulaţie, prezentul certificat este de informare”, și-au motivat urbaniștii Primăriei decizia.

American Dream nu a primit aviz de mediu pentru ansamblurile rezidențiale din Șchei

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Decât că ați uitat de hotărârea Tribunalului Brașov din mai 2019 prin care American Dream a primit nu doar avizul pentru continuarea lucrărilor de pe Coasta Vacii, ci și o amendă de…7 milioane de euro pentru Primăria Brașov care a tărăgănat eliberarea avizelor: http://www.bzb.ro/stire/pentru-coasta-vacii-la-tribunal-a137860

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*