Economic, Stiri Brasov

Prima cafenea din Brașov a australienilor de la Gloria Jean’s va fi deschisă în mall-ul AFI

Gloria Jean’s Coffees, unul dintre cele mai mari lanţuri de cafenele prezente în România, se va extinde la Brașov odată cu deschiderea AFI Brașov, în primăvara anului viitor. ,

Compania Gourmet Products Servicii, care deţine master franciza Gloria Jean’s Coffees pe plan local, are două cafenele, la care se adaugă alte nouă deschise de către francizaţi. În prezent, brandul de cafenele este prezent în Bucureşti, Constanţa, Piteşti şi Ploieşti, iar anul trecut cifra de afaceri a lanţului în România a ajuns la aproape 4,4 milioane de euro.

Românii lasă anual 6,7 miliarde de lei în cafenele şi baruri, suma fiind în continuă creştere în ultimii ani. Spre exemplu, în 2017 (cele mai recente date), valoarea totală a crescut cu circa 11% faţă de anul anterior. Faţă de 2012 avansul sare de 30%.

Avansul a fost susţinut de toate cele trei sectoare principale – baruri/ pub-uri, cafenele şi cafenele de specialitate. Acesta din urmă este un segment relativ nou, dar cu o creştere semnificativă în ultimii ani, mai ales în Bucureşti dar şi în alte oraşe mari.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*