Economic, Stiri Brasov

Un inginer brașovean a investit 150.000 de euro în centrul educațional Joy Academy

Brașoveanul Răzvan Baba, inginer în industria auto, a investit 150.000 de euro într-un centru educaţional în Braşov, oraşul său natal, un centru care a devenit operaţional în septembrie 2019 şi care aşteaptă încasări de cel puţin 150.000 de euro la finalul primului an complet de funcţionare.

„Joy Academy este un centru educaţional modern, aşa cum ni l-am dorit pentru copilul nostru. Am analizat lucrurile din perspectiva unor persoane care trebuie să vizualizeze şi să înţeleagă ce îşi doresc copiii. (…) Investiţia a fost de 150.000 de euro, bani proprii şi credite“, spune Răzvan Baba. El povesteşte pentru zf.ro că centrul a pornit de la nevoia familiei de a-şi duce copilul la after school după ce finaliza cursurile la şcoala primară începând din acest an. După ce a analizat împreună cu soţia mai multe oferte, au constatat că centrele deja existente nu corespundeau cerinţelor lor şi au hotărât să construiască chiar ei un centru educaţional altfel. „Nevoia familiei noastre ne-a împins să facem un centru educaţional“.

Răzvan Baba adaugă că pentru deschiderea Joy Academy un rol important l-a avut chiar dezvoltatorul proiectului rezidenial în care se află centrul, Urban Invest. „A contribuit decisiv la modul în care arată acum spaţiul nostru.“ Joy Academy se află la parterul unei clădiri rezidenţiale, nou construită din Braşov, un spaţiu gândit pentru această activitate de la faza de proiect. Centrul a devenit operaţional în septembrie 2019, iar de atunci 24 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani merg să desfăşoare activităţile de after-school după ora 12:00 până la 17:00 sau 18:00. Centrul se află într-un spaţiu modular de 210 mp, iar capacitatea sa este de 45 de locuri.

„Cadrele didactice sunt două învăţătoare care lucrează la şcoli de stat, dar avem şi colaboratori. Cadrele respectă programa şcolară, copiii sunt îndrumaţi să facă temele şi au posibilitatea să se joace în grup ori au posibilitatea să citească, dar pot să şi stea 10 – 20 de minute fără să facă nimic“.

Copiii învaţă şi limba engleză, pot opta şi pentru cursuri de limba germană opţional sau robotică. „Vrem să facem o grupă pentru vorbitori de limbă germană. De altfel, vrem să facem două grupe de engleză, unde să predea un profesor nativ. Grupele sunt formate din 6-7 copii pentru ca un cadru didactic să dea cât poate fiecărui copil.“ Programul educaţional de after-school cu transport şi masă costă între 200 şi 230 de euro lunar.

Răzvan Baba spune că din luna februarie 2020 va dezvolta un program de preschool, unde să vină copiii în prima parte a zilei „Există cerere foarte mare şi din partea părinţilor care au copii la grădiniţă şi ne gândim serios să facem un program educaţional pentru copii mici, să interacţioneze în engleză sau în germană.“

Totodată, în centru sunt organizate şi evenimente pentru copii, cum ar fi petreceri private sau serbări pentru şcolari şi preşcolari.

Răzvan Baba a locuit aproape zece ani în Bucureşti, unde a lucrat în industria auto, în partea comercială a grupului Porche Finance Group România şi a părăsit cariera pentru a-şi face propriul business. A început în aceeaşi industrie, însă start-up-ul din auto nu s-a dovedit a fi viabil.

„Mi-am dorit de ceva timp să fiu antreprenor, nu mi-am mai dorit să fiu în corporaţie. Am învăţat foarte multe lucruri acolo. Acum, îmi doresc să cresc un brand, să îl dezvolt, să-l fac să fie solid.“

Răzvan Baba spune că pentru anul 2020, la finalul primului an complet de activitate, veniturile Joy Academy se vor situa între 150.000 de euro şi 200.000 de euro.  „Joy Academy este un proiect în care noi ne-am pus la bătaie toată energia şi resursele financiare, tocmai pentru că suntem convinşi că atunci când îţi doresti să vii cu ceva nou şi o faci cu pasiune este imposibil să nu-ţi iasă. Noi credem că trebuie să investim în educaţie“.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*