Stiri Brasov

Pe Pasajul Fartec se va lucra „la cort”, pe parcursul iernii, astfel încât acesta să fie redeschis circulației din luna aprilie

Foto: Ceaușu Răzvan

Lucrările de refacere a Pasajului Fartec ar urma să continue și pe parcursul sezonului rece, după cum au precizat reprezentanții Primăriei Brașov. Pentru a-și putea desfășura activitatea atunci când ninge și temperaturile scad sub limita înghețului, pasajul va fi acoperit cu un cort, care va proteja structura de intemperii, iar muncitorii vor putea lucra pentru a realiza diverse suduri, ținând cont că soluția de consolidare este una specială, cu bare din carbon și oțel, care se folosesc în construcțiile moderne inclusiv pentru susținerea cupolelor unor stadioane.

„Lucrările vor continua și pe timp de iarnă, astfel încât proiectul să fie definitivat în termenul stabilit prin contract”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov. În conformitate cu contractul, pasajul ar urma să fie finalizat până în aprilie 2020.

Lucrările de reparații capitale ale pasajului Fartec au început în data de 1 septembrie 2015, în baza unui contract de lucrări încheiat cu Asocierea Sopmet SA Bucureşti, împreună cu Consal SRL din Braşov. Valoarea lucrărilor era de 7.651.374,20 lei, fără TVA. Termenul inițial pentru finalizarea lucrărilor era 1 septembrie 2017. Pe parcursul derulării lucrărilor s-au constatat o serie de neconformități, legate de structura de rezistență și lucrările de consolidări care trebuiau executate. A fost efectuată o nouă expertiză care a stabilit o serie de lucrări suplimentare pentru consolidarea pasajului. Având în vedere că aceste lucrări nu se încadrau ca valoare contractată, la sfârșitul anului 2017, a fost reziliat contractul cu asocierea mai sus menționată. Anul acesta, lucrările au fost reluate, după ce a fost semnat un contract cu firma brașoveană Recon SA.

Valoarea totală plătită de Primărie pentru refacerea acestui pasaj ajunge la suma de 13.313.510,12 lei.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

  1. Stegarul din Brasov

    Ce vor termina mai repede? Modernizarea podului de la Fartec sau modernizarea stadionului Tineretului? Asta e marea intrebare inainte de alegeri 🙂

  2. Silviu Ionescu

    Bine face! Sa nu răcească domnul care lucrează acolo!
    *Pentru cei care nu fac naveta prin zona, din vară încoace, zilnic lucrează cineva pe acolo, pare sa fie un singur muncitor, și folosește ceva gen bormasina cu percuție… În 3-4 ani o sa termine.

  3. 13.313.510,12 lei …………… mai zii ceva…

  4. Pingback: Pasajul Fartec e un lucru făcut românește ⋆ zoso blog

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*