Stiri Brasov, Timp liber

Spectacolele teatrului brașovean, într-o lumină mai bună. Investiție de peste 1 milion de lei pentru schimbarea reflectoarelor de la scenă

Actorii care vor urca pe scena Teatrului Sică Alexandrescu vor fi la propriu într-o lumină mai bună, după ce instituția de cultură investește în montarea unui nou echipament de iluminare a scenei.

Pentru instalarea noilor reflectoare, teatrul va plăti 1.070.857 lei cu tot cu TVA, echipamentele urmând să fie furnizate de către firma Megavision Professional din București, care a câștigat licitația organizată în acest sens. „Echipamentul electric de la scenă este vechi şi utilizat în ambele săli de spectacole. Aceste probleme pot conduce la întreruperi în timpul spectacolului, cu consecințe negative în ceea ce privește desfășurarea în bune condiții a spectacolelor programate în cele doua săli conform programului minimal aprobat de ordonatorul de credite. Achiziția unui echipament de lumini scena mai performant va conduce la obținerea unei bune acuități vizuale în sălile de spectacol. Astfel se va crea un mediu favorabil desfășurării în condiții optime a spectacolelor”, au precizat reprezentanții Teatrului Sică Alexandrescu.

Furnizorul ar urma să le facă și un instructaj celor care vor opera noul sistem de iluminare, care conține atât reflectoare clasice, cât și o serie de sisteme cu LED. În conformitate cu contractul, echipamentele vor fi instalate într-o lună. De multe ori, pentru anumite spectacole, artiștii erau nevoiți să vină cu luminile „de acasă”, deoarece sistemul învechit din teatru nu permitea realizarea anumitor efecte necesare în respectivele spectacole.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*