Stiri Brasov

Semnalizare cu „licurici” la trei treceri de pietoni. Prima zebră luminată și din asfalt este pe strada Lacurilor

Odată cu modernizarea rețelelor de iluminat public de pe anumite străzi, reprezentanții Primăriei Brașov au luat decizia ca trecerile de pietoni să fie luminate suplimentar, astfel încât vizibilitatea să fie mai bună și pentru șoferi, dar și pentru cei care se angajează în traversarea străzii. Astfel, după experimentul trecerii inteligente de pe B-dul Saturn, unde au fost motați „licurici” în asfalt care se aprindeau doar în momentul în care erau persoane care se angajau în traversare, s-a luat decizia instalării unor astfel markeri LED, care să lumineze intermitent, dar în permanență pentru ca zebra să le sară mai bine în ochi șoferilor. Costul estimat pentru realizarea modernizării rețelelor de iluminat de pe această stradă a fost de 1,59 milioane de lei, fără TVA.

Prima astfel de trecere a fost amenajată în cartierul Noua, pe strada Lacurilor, unde au fost înlocuiți și stâlpii de iluminat public și au fost montate lampadare cu LED. O altă trecere de pe această stradă ar urma să fie dotată cu astfel de markeri în asfalt, iar o amenajare similară ar urma să fie făcută și la zebra nesemaforizată de pe B-dul Victoriei.

În total, anul acesta, Primăria Brașov a investit 9,26 de milioane de lei, fără TVA, pentru modernizarea rețelelor de iluminat public de pe 15 străzi, unele dintre acestea fiind încă în lucru, cum ar fi de exemplu Șoseaua Cristianului, zona de intrare dinspre Cristian, unde nu existau până acum astfel de rețele.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*