Social, Stiri Brasov

Instituțiile publice, piețele și gările vor trebui să se doteze cu suporturi de biciclete și cu antifurturi. În caz contrar, riscă amenzi de 4.000 de lei

Toate clădirile publice sau de utilitate publică, de stat sau private, vor trebui dotate cu structuri metalice care să permită parcarea a cel puțin 10 biciclete și montarea, pe perioada staționării acestora, a dispozitivelor antifurt. În caz contrar, vor fi aplicate amenzi de până la 4.000 de lei, prevede un proiect de lege adoptat luni de senatori.

Proiectul a fost inițiat de PNL și are în vedere promovarea utlizării bicicletelor ca mijloc de transport prin facilitarea parcării acestora în spații publice. Guvernul, prin reprezentantul Ministerului Finanțelor Publice, a arătat însă, în cadrul dezbaterilor din Senat, că nu susține proiectul pentru că ar avea un impact bugetar negativ, neprevăzut în proiect. Inițiativa a fost aprobată, în cele din urmă, prin votul unanim al tuturor senatorilor prezenți.

În acest scop, propunerea legislativă vizează dotarea clădirilor publice sau de utilitate publică, piețelor agroalimentare, târgurilor, autogărilor și stațiilor de cale ferată, care deservesc trafic de călători, cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete, cât și montarea pe perioada staționării acestora a unor dispozitive antifurt.

Costurile lucrărilor necesare realizării acestor parcări urmează a fi suportate din bugetele autorităților administrației publice centrale sau locale, respectiv din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

Proiectul mai prevede că autoritățile administrației publice locale și centrale, cât și persoanele juridice cu capital privat sau de stat sunt obligate să includă reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale în comisiile de recepție a parcărilor de biciclete.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, Guvernul va emite norme metodologice de aplicare, iar în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice, autorităților administrației publice centrale sau locale și persoanele juridice cu capital privat sau de stat vor trebui să respecte prevederile legii.

Nerespectarea realizării de parcări pentru biciclete va constitui contravenție și va fi sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 4.000 de lei. Inițiativa va fi transmisă acum spre dezbatere și vot final Camerei Deputaților, anunță profit.ro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*