Social, Stiri Brasov

Primele demersuri birocratice pentru canalizarea gospodăriilor din Șchei care „trag apa” în „Spurcata”

Problema mirosurilor pestilențiale de pe Canalul Graft, numit de altfel de localnici și Spurcata, și-a găsit rezolvarea, Compania Apa urmând să investească în extinderea rețelelor de canalizare din cartierul Șchei, astfel încât o serie de gospodării să nu mai deverseze apele menajere în acest curs de apă.

În vederea autorizării lucrărilor, Compania Apa Brașov a obținut un certificat de urbanism ce vizează extinderea rețelei din acest cartier, astfel încât aproximativ 90 de gospodării să aibă acces la canalizare și să nu mai deverseze apele uzate în Graft. Oficialii Companiei Apa au precizat că au elaborat un studiu tehnic prin care rețeaua publică să fie adusă mai aproape de imobile, respectiv la limita de proprietate, pentru ca racordarea acestora să devină mai ușoară.

Primăria Brașov vrea să reamenajeze întreaga zonă, astfel încât aceasta să devină un punct de atracție, după ce de anul viitor va fi redeschis vechiul Cinema Popular (care va avea acces din aleea de După Ziduri), dar și se va deschide un acces între această zonă și Piața Sfatului prin reamenajarea piațetei din spatele imobilului cu nr. 27 din Piața Sfatului.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*